Thsmith написа:Олее.. Той разкри световната конспирация! Спасени сме!Каква изненада, че сега се опитва да философства върху атентатите в Ню Йорк.
Жечко, не се занимавай с такива неща. Много са сложни. По хубаво пробвай да нищиш нещо по просто, а например какви ги върши ФСБ за да предизвика войната в Чечня и колко атентата с се случват.il4o_iliew написа:Thsmith написа:Не преди Кадафи, а преди Асад да се запъне и Путин и черньото да го спасят НЯМАШЕ ISIS.
И аз никога не съм подкрепял начинът по който се случиха нещата след свалянията в тези държави. Доказано е, че тези талибани са първобитни и нямат качествата да живеят в нормална демократична държава. Трябва им един вид суверен, който да ги натиска и със сила да ги цивилизова постепенно. Такива като Мубарак или Пехлави. И подчертавам цивилизова, а не да ги подготвя за терористи.
Пич, стига писа глупости, моля те.
Тези талибани от Либия живяха при Кадафи в пъти по-добре от нас. Хиляди българи ходеха да работят в Либия. Нали знаеш, че демокрация не е равно на цивилизация. Това дали живееш в т.нар "демокрация" съвсем не те прави цивилизован.
И хората не стават терористи ей така, щото не са цивилизовани и са черни. И ти ще станеш терорист ако утре Америка/Нато дойдат хвърлят бомби над София, Варна, Пловдив, Бургас и половина Блгария и ти унищожат къщата, убият детето/жената. И на теб няма да ти е много до речи кой бил цивилизован и кой не и какво е цивилизация.
цитат 2: Изместваш фокуса на това, което казах. А то е, че либийците живяха добре при Кадафи и са били най-богатата държава в цяла Африка. Не искам да обсъждам либийската народопсихология.
Това, че не са живяли в демокрация съвсем не ги прави по-малко цивилизивани. Демокрацията е просто една фасада, зад която стои олигархията-нова форма на авторитаризъм, но това е друга тема.
Абе Жечко, ти сигурно като те наплюе някой си си мислиш, че вали? Какво ми говориш как са живели либийците и дори се опитваш да ме убеждаваш. Къде видя дори една сричка от мен на тази тема? Защо реши, че ме интересува дали си клатят краката, дали тях ги клатят, дали ядат фекалии и какво изобщо правят? Интересува ме да не са Али Баба или поне да си седят оградени от една стена като в зоологическа градина и да не създават проблеми на останалия свят. Интересува ме да не ставаме свидетели на Локърби или на взривявания на барове, на финансиране на опити за партизанска война спрямо Хонекер и етк. Другото ми е през онази работа. Затова казвам, че трябва някой със сила да ги цивилизова и да им избие талибанските дивотии и да пробва да ги направи бели хора (след едно-две поколения)
Ти си никой, анадън му, никой! Затова не можеш "да казваш" кой как да живее и на кой бог да се моли. Аман от фашисти и комунисти!