Илчо, ти пак не правиш връзка с това, с което ти говоря. Ти тръгна да обясняваш колко цивилизовани са били либийците, което не е вярно. Тук не говорим за никаква народопсихология. Не говорим и за финансови възможности. Това не те прави автоматично цивилизован. Ти като не можеш и Трабант да караш, каква е разликата като можеш да си купиш Мерцедес? Да, имаха градове / които бяха проектирани и построени от чужденци / и условия за цивилизован начин на живот, но ги използваха по същия начин, по който си живееха в палатките. А ти задаваш ли си въпроса дали ако едно общество има финансови възможности и желание да ги употреби правилно, би си създало собствени специалисти и интелигенция, вместо да плаща на чуждата да му работи? Въобще, изброй ми белезите, по които определяш един народ или общество за цивилизовани. Щото на тебе още там ти е мътна и кървава, пък да не говорим за по-нататък.
Тези талибани от Либия живяха при Кадафи в пъти по-добре от нас. Хиляди българи ходеха да работят в Либия. Нали знаеш, че демокрация не е равно на цивилизация. Това дали живееш в т.нар "демокрация" съвсем не те прави цивилизован.
Не знам защо си вреш носа в чужд спор и не знам защо обърна темата за това колко били цивилизовани либийците, как са живеели, вкара ме в някакви филми за това кой/как изградил на либия инфраструктура/проектирал им градовете и т.н.
Пак прочети какво съм написал-либийците при кадафи живяха в пъти по-добре от нас. Чисто просто и ясно. Какво ме въвлече в безсмислени тиради колко били пропаднали, смотани, нехигиенични и т.н.
Това въобще, ама въобще не ме интересува. Имали ли са евтино здравеопазване? Имали са. Имали ли са евтина електроенергия? Имали са. Имали ли са евтино образование? Имали ли са. Имали ли са пътища, канализация? Имали са. Имали ли са къщи? Имали са.
Оттам натам е въпрос на личен избор дали ще живеят в град, проектиран от чужденци/извънземни или на село с камилите, дали ще се мият в общ леген или в отделен. Това въобще не ме интересува. Въпрос на личен избор.
Правиш ли разлика между "живяли добре", както аз съм написал и "живяли цивлизовано". И индианците са си живяли добре преди да дойдат завоевателите, въпреки че не са били цивилизовани. Правиш ли разлика между двете неща?