vaskonti написа:CTAHKO написа:vaskonti написа:Да, знам колко са напечатани. По не знам си колко тона на глава от населението. От тук следва, че ти не само, че не би трябвало да си държиш парите в банката, ами ще ти е по-изгодно в перспектива да не притежаваш изобща пари...за да не ти се обезценят и официално, след като явно сега ги считаш за прости хартийки без покритие. Просто още това не е официализирано.
Ами не са никакви тонове. В момента в обръщение са над 100 трилиона долара. Пада се по около 150 000 долара на всеки един човек на тази планета

Сам си направи сметката какво е разпределението на капитала и до каква степен ей тия богаташчета и еврейчета, дето сега са се събрали в Давос се борят със световната бедност

А замислял ли си се, откъде идват тези 100 трилиона долара и че това безразборно печатане не може да продължи вечно и че всяко нещо и има край

Сега идва въпросът, какво следва от тук нататък

А ще ми обясниш ли как би трябвало да е разпределен капитала? Поравно на всеки ли?
Ами не

Помисли малко де, стига съм ти давал отговорите наготово

Трябва да се намали фрапиращата разлика между най-бедните и най-богатите

Това става като се инвестират пари в най-бедните региони и държави в образование, наука, здравеопазване, култура, инфраструктура, технологии и производство, вместо в оръжия и бомби, които разрушават точно тези и без това зле развити структури и правят бедните още по-бедни

След десетина - петнайсет годинки резултатите ще са налице и ще са доста задоволителни за всички. Докато се завърти колелото се иска време. Това по никакъв начин няма да направи богатите по-малко богати или обеднели, а напротив. Тези хора пак по един или друг начин ще си работят за богатите, само дето вече няма да са толкова бедни, гладни и необразовани, а богатите ще имат още един осигурен платежоспособен пазар

Ама молещия се по цял ден в джамията и ходещия гладен, бос и неук, брутен продукт не създават