Лада Веста - новият руски автомобил

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Re: Лада Веста - новият руски автомобил

Мнениеот язе » 15 дек 2015 19:51

GA_ veliki написа:
Модерният дизайн на автомобила, дело на Стив Матин, също се посочва като сериозен аргумент за покупка. За добрия старт на продажбите роля изиграва и богатото за сегмента оборудване. При най-достъпния модел то включва две предни въздушни възглавници, серво на волана, ABS, ESC, EBD, предни електрически стъкла, дневни светлини, централно заключване, бордови компютър др. При по-скъпите версии са налични екстри като фарове против мъгла, камера за движение на заден ход, автопилот, инфо-развлекателна система с тъч екран, 16-цолови колела, датчик за дъжд и др.

Пак не може без гадните британци :shock:
Серво на волана -екстра, това как не са се сетили другите по-рано Изображение
Предни ел стъкла, не разбирам подгрев на предното стъкло ли е? Изображение

Серво на волана е тъпо журналистическо неразбиране на материята. Казва се хидравлика на волана и примерно за Лада Нива си е в базовото оборудване. Както виждам, за Лада Веста също.
Предни ел. стъкла означава, че на предните врати джамците са с ел. машинки, а задните са с ръчка. :)

Абе като за 9000 евра, доста добро оборудване в сравнение с Дачия например... Ако няма и типичните руски кусури (като врати затварящи се само с удар), руснаците може и да ударят пазара. Щото за разлика от Дачия, дизайнът на ладата е много по- на ниво.
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 15 дек 2015 21:36

язе написа:
GA_ veliki написа:
Модерният дизайн на автомобила, дело на Стив Матин, също се посочва като сериозен аргумент за покупка. За добрия старт на продажбите роля изиграва и богатото за сегмента оборудване. При най-достъпния модел то включва две предни въздушни възглавници, серво на волана, ABS, ESC, EBD, предни електрически стъкла, дневни светлини, централно заключване, бордови компютър др. При по-скъпите версии са налични екстри като фарове против мъгла, камера за движение на заден ход, автопилот, инфо-развлекателна система с тъч екран, 16-цолови колела, датчик за дъжд и др.

Серво на волана е тъпо журналистическо неразбиране на материята. Казва се хидравлика на волана и примерно за Лада Нива си е в базовото оборудване. Както виждам, за Лада Веста също.
Предни ел. стъкла означава, че на предните врати джамците са с ел. машинки, а задните са с ръчка. :)

Абе като за 9000 евра, доста добро оборудване в сравнение с Дачия например... Ако няма и типичните руски кусури (като врати затварящи се само с удар), руснаците може и да ударят пазара. Щото за разлика от Дачия, дизайнът на ладата е много по- на ниво.

Като в брадатия виц:"Абе измислил го руснака" :lol:
С една дума базово оборудване на колите от '90г.
За стъклата си помислих, че е ел.отопление на предното стъкло,което си е супер екстра.
Може да измести "Дачия"та , като евтин служебен автомобил на преставителите на "ЛАДА" в БГ.
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

mozart
Контакти:

Мнениеот mozart » 15 дек 2015 22:16

lada написа:
ММ1914 написа:Само на мен ли ми е смешно от съчетанието "Лада Веста". По общи спомени, не се ли смесват две митологии. Нещо като "Венера Фрея"? Иначе руснаците са техничари, единствения проблем е колата да не е "правена в петък". :)

Лада Веста е много качествен и издръжлив автомобил! Факт! :!:
Проблемът "Колата е правена в Петък" го имат в Германия, Италия, Франция!Факт! :!:

Факт след факт, но аз пак не разбрах къде са фактите доказващи качеството на автомобила? Има ли някакви тестове, като тези на автомобилите произведени по на запад от Русия? Карана ли е за тест поне 100 000км и разглобена (ако въобще този пробег е по силите на този автомобил без особени проблеми) и да се прецени износване, състояние и пр. Нещо не ми вдъхват доверие, особено като се сетя за Лада 110, дето след 5 години приличаше на подвижна гробница. На пръв поглед изглежда добреи бих се повозил, ако някой се реши и си купи от моите познати!
Аз съм от Микре Юнайтед

mozart
Контакти:

Мнениеот mozart » 15 дек 2015 22:25

CTAHKO написа:
boglev написа:Изображение

;)

Руснаците още през 1980-та година са направили перфектната кола, която дори и днес не се нуждае от никакви подобрения, за сметка на останалите автомобилопроизводители, които и до ден днешен се лутат и не могат да разгадаят печелившата формула на техния успех 8-)

Перфектният автомобил за редовия руснак може би, но само като се сетя за четворката (беше модерна с 5 скорости) сълзи избиват на очите ми! То като се сетя само за градския разход на гориво, все едно карам бензинов автомобил тежащ 2 тона и задвижван от 170-180к.с. двигател. Ако трябва да сме точни, тази лада беше единственият що годе нормален автомобил продаван през комунизма, но чак перфектен.
Аз съм от Микре Юнайтед

moskovchanina

Мнениеот moskovchanina » 16 дек 2015 00:36

ivan56 написа:Не е лоша колата ама е руска. :lol: Ей тва и е проблема.Ама за Куба е идеалка.Руснаците да си наблягат на камионите и оръжието и да не се занимават с глупости.
Дали има смукач, тая Лада :lol:

pitereca

Мнениеот pitereca » 16 дек 2015 01:27

mozart написа: Перфектният автомобил за редовия руснак може би, но само като се сетя за четворката (беше модерна с 5 скорости) сълзи избиват на очите ми! То като се сетя само за градския разход на гориво, все едно карам бензинов автомобил тежащ 2 тона и задвижван от 170-180к.с. двигател. Ако трябва да сме точни, тази лада беше единственият що годе нормален автомобил продаван през комунизма, но чак перфектен.

Сега Лада Веста е в пъти, пъти подобрена! Факт! :!:
"Руското първенство е най-силното в света, Зенит е най-добрият отбор в Русия, а Хълк е най-добрият футболист на 21-ви век!" Александър Алексанров, известен още като aleksandrov77 във форума на гонг!

pitereca

Мнениеот pitereca » 16 дек 2015 01:29

язе написа:

Убеден съм, че ще ударят пазара , аз съм се спрял на Лада Веста Кросс! 8-)
"Руското първенство е най-силното в света, Зенит е най-добрият отбор в Русия, а Хълк е най-добрият футболист на 21-ви век!" Александър Алексанров, известен още като aleksandrov77 във форума на гонг!

mozart
Контакти:

Мнениеот mozart » 16 дек 2015 07:07

pitereca написа:
mozart написа: Перфектният автомобил за редовия руснак може би, но само като се сетя за четворката (беше модерна с 5 скорости) сълзи избиват на очите ми! То като се сетя само за градския разход на гориво, все едно карам бензинов автомобил тежащ 2 тона и задвижван от 170-180к.с. двигател. Ако трябва да сме точни, тази лада беше единственият що годе нормален автомобил продаван през комунизма, но чак перфектен.

Сега Лада Веста е в пъти, пъти подобрена! Факт! :!:

Дай ги тези факти най-накрая. Даже и в пъти да е по-добра...колко се получава като умножиш едно число по нула? Дай някакви данни за тестове. Какви мотори монтират? Пак ли само един мотор имат, онзи съвършеният? ;)
Аз съм от Микре Юнайтед

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 16 дек 2015 10:24

GA_ veliki написа:
язе написа:
GA_ veliki написа:

Като в брадатия виц:"Абе измислил го руснака" :lol:
С една дума базово оборудване на колите от '90г.
За стъклата си помислих, че е ел.отопление на предното стъкло,което си е супер екстра.
Може да измести "Дачия"та , като евтин служебен автомобил на преставителите на "ЛАДА" в БГ.

Принципно, напоследък са с ел. усилвател на волана, сервото малко го позанемариха :roll: Колкото до състезанието с Дачия, има какво да се желае от Дачия, основно по отношение на разтропването, ако там ги ударят Лада, ще е добре :roll: Новия Логан не е толкова зле на външен вид, а и отвътре са го пипнали, щото стария е като Жигула :lol:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 16 дек 2015 10:41

CTAHKO написа:Ами карай си я. Тя тази кола е направена за такива мижави пазари като българския, дето е колкото един средностатистически европейски град 8-) За най-голямо съжаление на производителите на въпросната трошка, за рускя пазар могат само да им текат лигите и да псуват канцлера си 8-)

Ти самият вярваш ли си?
Opel Insignia в Китай е една от най-продаваните коли. Просто в Китай не се казва Opel Insignia, a Buick Regal. Същата кола с друга емблема. Производителят е GM. Изборът на китайския потребител е повече от категоричен: западни и японски автомобили, не руски. Мижави пазари хаха :)
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Върни се в “Свободна зона”