Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ivan56 » 15 дек 2015 15:55

pampi написа:
Serafim написа:
fcb_bg написа:Иска ами, нали го отрезаха от газови доставки от Шах Дениз, дет се праскаше миналата седмица че шял да почва да опъва тръбите. То там е друга медийна измама, ама айде... Общо зето Путин върти Ердо на бавен огън и от него зависи кога ше реши да свали шиша.

Върти...

В Турция се произвеждат в пъти повече неща, отколкото в Русия. Като почнеш от конфекция, хранителни стоки, битова техника и стоки, автомобили и резервни част.. Предполагам и туризма е много по-печеливш, отколкото в Русия, но за това не съм гледал данни. Русия е голям пазар за Турция, не обратното. Турците по-скоро зависят от към енергетика.

Истината е така - на Путин му свалиха един самолет, най-нагло и подмолно, убиха пилота, а той след това, на пресконференцията се оглеждаше малко като другаря Живков, когато се обясняваше на 10.11. Фесовете ясно показаха, че им дреме, а Руснаците няма как да отвърнат силово на ситуацията, най-много ще лавират и ще впрегнат полит.пропагандата, да получават душевни оргазми, като си четат високопарните статии.

Та последно, ако Русия започне да ги внася тези ми ти стоки от Китай и Южна Америка, кой ще пострада Турция или Раша? :lol:
Ако руснаците налазят Гърция, Кипър и Италия като туристи, кой ще пострада Ердо или Путин?
Бе като пишеш нещо, прочети го след това и помисли каква теза защитаваш. Колкото до самолета, амуджите сами се прецакаха, като развързаха ръцете на Путин да изтреби до крак всичко що се пише турчин в Сирия . сега Ердо се мъчи да спаси що може в Ирак, ама и там ще му намажат ските... 8-)

А аз що си мисля, че от цялата работа ще пострадат редовите граждани.Нито Путин нито феса, ще пострадат.На руснаците ще им се увеличи цената на дадена стока, а фесовете ще пострадат от това че не могат да си пласират стоката в Русия(това ще им е за втори път след срива на рублата миналата година , ходиха с мокри парцали в Истанбул по това време)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 15 дек 2015 15:59

ivan56 написа:
pampi написа:
Serafim написа:
fcb_bg написа:Иска ами, нали го отрезаха от газови доставки от Шах Дениз, дет се праскаше миналата седмица че шял да почва да опъва тръбите. То там е друга медийна измама, ама айде... Общо зето Путин върти Ердо на бавен огън и от него зависи кога ше реши да свали шиша.

Върти...

В Турция се произвеждат в пъти повече неща, отколкото в Русия. Като почнеш от конфекция, хранителни стоки, битова техника и стоки, автомобили и резервни част.. Предполагам и туризма е много по-печеливш, отколкото в Русия, но за това не съм гледал данни. Русия е голям пазар за Турция, не обратното. Турците по-скоро зависят от към енергетика.

Истината е така - на Путин му свалиха един самолет, най-нагло и подмолно, убиха пилота, а той след това, на пресконференцията се оглеждаше малко като другаря Живков, когато се обясняваше на 10.11. Фесовете ясно показаха, че им дреме, а Руснаците няма как да отвърнат силово на ситуацията, най-много ще лавират и ще впрегнат полит.пропагандата, да получават душевни оргазми, като си четат високопарните статии.

Та последно, ако Русия започне да ги внася тези ми ти стоки от Китай и Южна Америка, кой ще пострада Турция или Раша? :lol:
Ако руснаците налазят Гърция, Кипър и Италия като туристи, кой ще пострада Ердо или Путин?
Бе като пишеш нещо, прочети го след това и помисли каква теза защитаваш. Колкото до самолета, амуджите сами се прецакаха, като развързаха ръцете на Путин да изтреби до крак всичко що се пише турчин в Сирия . сега Ердо се мъчи да спаси що може в Ирак, ама и там ще му намажат ските... 8-)

А аз що си мисля, че от цялата работа ще пострадат редовите граждани.Нито Путин нито феса, ще пострадат.На руснаците ще им се увеличи цената на дадена стока, а фесовете ще пострадат от това че не могат да си пласират стоката в Русия(това ще им е за втори път след срива на рублата миналата година , ходиха с мокри парцали в Истанбул по това време)

Ми то винаги го отнася раята... Винаги..
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 15 дек 2015 16:18

Три силни заглавия :lol: :lol: :lol:

Джон Кери се разходи по Арбат

ЕС заплашва САЩ с визи

Китай с рекорден брой журналисти в затвора

Всичко е с главата надолу :mrgreen: :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 15 дек 2015 17:50

ivan56 написа:
pampi написа:
Serafim написа:

Върти...

А Русия не губи нищо? Не случайно казах, че Турция прозивежда повече неща, в почти всички отрасли, спрямо Русия. Русия ще направи един вакуум в определени (не малко) пазарни ниши, които ще трябва да запълва с доставки от други страни.
За да е 5-я партньор на Русия по стокообмен (поне така бяха казли бг журналисти), значи държи здраво пазарите и има защо.
Разликите в цените, не за производство, за транспорт, установяване на партньорски мрежи и пускането на продуктите на пазара, ще ги поеме руския гражданин. Не Путин.
Турция й остават още една камара пазари. Както в ЕС, така и в близкия Изток.
Да не говорим, че ако Русия сложи ембарго за внос на всякакви стоки от Турция, до колко ще важи това ембарго и за кои стоки? За доматите, за евтините дънки от по 15 евра? За разни хладилници и климатици? Ами за прозиведени в Турция Рена, Фордове? Резервни части? Ще забраниш ли на Рено в Русия да си внася части от Турция, ако вече са подписали договор с Коч Холдинг за определн брой (стотици хиляди) резервни части? И кой ще ги покрива разходите по производството на тия части?
Тва за забраната на Турски стоки е ташак. :)
Колкото Българските производители фалираха, когато им забраниха да изнасят за Русия, еле пък фесовете. (И междувпрочем нещо не говорите за тези наши производители. Що не ги защитавате?)

Ще има после внос в Беларус на стоки от Турция и ще ги щамповат "сделано в беларуси" :) :) :)

За данните от туризма не съм много запознат, защото казах, че не съм се занимавал да чета, но предполагам, че руския туризъм е под 15% в Турция, така че...

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 15 дек 2015 18:49

Serafim написа:Русия е голям пазар за Турция, не обратното. Турците по-скоро зависят от към енергетика.

Лъжеш май...
True, Russia buys $6 billion in goods from Turkey, but it also sells to Turkey $9 billion of goods, apart from natural gas.

http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... z3uPPP9bdC
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 15 дек 2015 19:27

[offtopic]
Встреча с госсекретарём США Джоном Керри и Министром иностранных дел России Сергеем Лавровым

http://www.kremlin.ru/events/president/news/50961[/offtopic]

Кери: САЩ и Русия трябва да намерят "допирни точки" за Сирия и Украйна

http://www.mediapool.bg/keri-sasht-i-ru ... 43118.html

А Медведев е в Китай.
Изображение
Изображение
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 15 дек 2015 19:43

HoUs4oOL написа:[offtopic]
Встреча с госсекретарём США Джоном Керри и Министром иностранных дел России Сергеем Лавровым

http://www.kremlin.ru/events/president/news/50961[/offtopic]

Кери: САЩ и Русия трябва да намерят "допирни точки" за Сирия и Украйна

http://www.mediapool.bg/keri-sasht-i-ru ... 43118.html

А Медведев е в Китай.
Изображение
Изображение

Китаецът по-висок!Егати майтапа.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 15 дек 2015 19:57

petko.h.markov написа:Китаецът по-висок!Егати майтапа.

Е, нормално, Медведев е 1,64. :mrgreen:

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 15 дек 2015 20:46

Kво има в тази Арктика, та такива подготовки, инвестиции, военни групи, разработки, бази-да го ева?
Надушили са нещо руснаците там, таз работа не е случайна. Отскоро е туй и не е само до стратегическите ракети-те вече ги качват на тирове и фургони. Друга далавера има. Някаква разработка има, за която трябва охлаждане и температура от минус 60 градуса. Намислили са нещо, да ги ева...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 15 дек 2015 23:12

Тоя, Медведев бях забравил, че съществува :shock:

Върни се в “Свободна зона”