Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 дек 2015 08:34

THE G.A.M.E написа:Добре де, голяма част от българите обичали Русия, ама русофилските партии на избори печелят не-повече от 20-25 % :roll:

А наскоро няколко проучвания показаха, че около 65 % от българите искат в ЕС, а не в ЕАС. :?

Инак мисля, че ботевиста беше саркастичен към "Ветерок", от чиито поуст излезе тая цифра 90 % :lol:

Много непремислено изказване. Хората са наясно, че тия партийни лидери се пишат русофили просто за да привлекат колкото могат от съответните избиратели. Нито БСП бяха истински русофили, нито Сидеров е такъв и обратното мислят само кръглите идиоти. При това положение откъде накъде един русофил да гласува за Атака да речем?

И още нещо: човек може да симпатизира на Русия без да желае в страната да дойде власт, която да превърне страната в автономна руска република. Противно на разпространеното мнение не всеки русофил поставя Русия над България. Разбира се идиоти също има, като оня олигофрен александров (ако не играе театър).
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 дек 2015 08:45

HoUs4oOL написа:
1982 написа:Щото ни управляват синовете, роднините и приятелите на онея, затуй. ДС раздаде държавата навремето на свои подбрани хора, е, как да се развиваме, направихме си нов бардак, но със стари курви.

Е, защо тогава България е един от най-големите западни гъзолизници, защо е в нато и ЕС, защо тоя олигофрен плевню е президент на България? :roll:

Щото на същите тия кърлежи така им изнася. И е безспорен факт, че голяма част от гробокопачите на България след 89-та са отрочета на Партията. Факт, който не отричат и много хора, които мечтаят за времето на Тато. Почти всичките "бесни демократи" са израсли под крилцето на Партията, някои от тях са се увъртали и около Людмила Живкова с надеждата да намажат ако тя стане Първата (в страната). И след "перестройката" стават първи демократи.

Например чедо на партийните среди е Иван Костов, а съсипаното от него го нарежда до Фердинанд след ПСВ сигурно по мащаби. Ако не греша "гаргата" е учил някаква икономика в Карл Маркс навремето, бил е и със прилични познания в "другарските кръгове" въобще очаквал е добро бъдеще.

Друг пример е добрия стар Жеков, чието семейство се е било наредило екстра по онова време. Само дето идва "демокрацията" и се пребоядисват набърже. За баща му, майка му поетесата и оня от Кинтекс съм казал достатъчно по адрес на Жековата фамилия и антикомунизма му.

Изключения сред "върлите демократи" има, но са малко. Някои от тях са искрени противници на стария режим, те бързо са изтикани настрана. Други са като Свинтила (Владо Свинтилов), който тръбеше че е репресиран, а е лежал за далаверки и там е ял бой защото е бил доброволен доносник. Та боя го е ял от другите затворници. (неговия случай го знам от първа ръка). Но после става "репресирана жерва на режима).
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 дек 2015 12:04

Средна месечна заплата по региони, по-данни на НСИ, към месец Ноември:

Северозападен: 711 лв

Северен-централен: 719 лв

Североизточен: 767 лв

Югоизточен: 754 лв

Южен-централен:: 719 лв

Югозападен: 1 083 лв

София - град: 1 193 лв

http://www.nsi.bg/bg/content/3930/%D1%8 ... 1%81%D1%82

Много ми се иска да видя данните без сивият сектор. :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 дек 2015 12:09

Betchualeng Arnaikem написа:Много непремислено изказване. Хората са наясно, че тия партийни лидери се пишат русофили просто за да привлекат колкото могат от съответните избиратели. Нито БСП бяха истински русофили, нито Сидеров е такъв и обратното мислят само кръглите идиоти. При това положение откъде накъде един русофил да гласува за Атака да речем?

И още нещо: човек може да симпатизира на Русия без да желае в страната да дойде власт, която да превърне страната в автономна руска република. Противно на разпространеното мнение не всеки русофил поставя Русия над България. Разбира се идиоти също има, като оня олигофрен александров (ако не играе театър).

В статистиките няма въпрос: "Русфил ли сте" ?

Така че, явно по-други признаци трябва да се обобщава.
Принципно, русофилите искат напускане на ЕС и НАТО, и преминаване към ЕАС и БРИКС.
Това е всеизвестно.
Инак, да, човек може просто да симпатизира на Русия по-една или друга причина, но да държи на Западните структури.
Но подобен % хора са изключително малко, едвали статистиката би ги уловила като фактор. :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 дек 2015 13:14

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Много непремислено изказване. Хората са наясно, че тия партийни лидери се пишат русофили просто за да привлекат колкото могат от съответните избиратели. Нито БСП бяха истински русофили, нито Сидеров е такъв и обратното мислят само кръглите идиоти. При това положение откъде накъде един русофил да гласува за Атака да речем?

Принципно, русофилите искат напускане на ЕС и НАТО, и преминаване към ЕАС и БРИКС.
Това е всеизвестно.
Инак, да, човек може просто да симпатизира на Русия по-една или друга причина, но да държи на Западните структури.
Но подобен % хора са изключително малко, едвали статистиката би ги уловила като фактор. :roll:

Явно нищо не схващаш :roll: Последните проценти са доста повече отколкото си мислиш ;) Още повече, че ЕАС е факт от има-няма година - дайте да видиме какви ще ги свършат първо :lol: Мен лично НАТО не ме кефи, виж ЕС ... абе, търпи се - трудно, ама се търпи :mrgreen: Основното - по отношение на външната политика НЯМА как да симпатизирам на САЩ и "западните структури" :!: Но чак някой да поставя интересите на друга държава на първо място, без да има полза от това ... не ми се вярва
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 09 дек 2015 14:11

THE G.A.M.E написа:

Това е всеизвестно.

Ами имам познати русофили, които искат минаване към ЕАС, ама с подходящите (за нас) условия. Обичта им към Русия не стига дотам, че да са склонни да дават сирене без пари (ако зависи от тях). Мани ги тия идиоти, дето поставят Русия пред България: за мен това не са русофили - тоест българи, симпатизиращи на Русия; те са осъзнаващи се повече като руснаци, което хич не е същото, това ги прави в буквалния смисъл на думата родоостъпници.

Аз самия също съм склонен да приема варианта ЕАС ако ни изнася. Но чак русофил трудно, поне не в смисъла, който влагат хората. В смисъл.. харесвам изпълненията на някои руски спортисти, харесвам руски автори, имам добри познати руснаци.. ама самата държава.. абе има кой да я харесва, ще минат и без мен :D

Да ти кажа чудя се защо хората трябва да са твърдо ЗА тоя или оня. Аз съм за келепира, цицай от всички. Нали са големи сили, богати.. ще ни смогнат :D
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 09 дек 2015 18:08

Да са ни честити агент Гоце, Руменчо Петков, Тиквон Борисов, Сотир Цацата, Дебелян Пеееееевски и цялата останала шопарска гмеж! :!: Все така умело да ни управляват, поне още 100 години заслужаваме да сме на това дередже! :!: Наздраве на Мишоу Михоу и пчеличката Мая! :!:

tirion
Контакти:

Мнениеот tirion » 09 дек 2015 18:35

THE G.A.M.E написа:Факт е, голяма част от народа помисли, че след 89-та настъпва реална промяна на статувкото.
Наивност, простота, слепота ?
Не мисля.
Просто онези бяха много добри в това, което направиха.
А и всички ресурси бяха в тях... Кинти, власт ( полиция, войска, тайни служби ) ... Какъв шанс имаше Народът ?
С един гол ентусиазъм излязохме срещу Системата... Пък и кой ти е вярвал, че онези щяха да се отрекът от разбиранията, възгледите и мирогледа си, и да прегърнат коренно различни ??

Е, след това стана ясно, че тези хора, за да държат кинтите и власта, са готови да продадът не само идеалите, но и майките си.
Но след такава гавра, Народът просто няма сили... Нали опитахме пак, съвсем скоро, като цената на тока беше само предтекс за да се опитаме да изхвърлим най-после кликата от власта.
Е, разделиха ни, и пак ни яхнаха.

Срещу настоящата клика трябва да се изправят равностойни противници, хора, с интелект, кинти и международно влияние.
Народът... ВЕЧЕ, за съжаление няма шанс.

Не е баш така,има шанс народа още ако има тотално на всички оправляващи сега и преди действие като лафът сърбе на върбе,всички на върбе.След това тотална промяна на конституция и следващите ще се замислят какво ще правят ако рискуват и те да увиснат на върбе.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 09 дек 2015 18:36

Е, пак ли избори? Изображение
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

tirion
Контакти:

Мнениеот tirion » 09 дек 2015 18:49

Der Schmarotzer написа:
THE G.A.M.E написа:
Der Schmarotzer написа:И къде в изворите го прочете това, че Ивайло е бил болярин?

Не-веднъж съм писал... Понякога в историята там, където няма извори за нещо, трябва да се "събира 2+2".

Като имаме на предвид, че никога преди Ивайло, начело на Държавата не е заставал случаен човек, тоест, Владетелите ни са били само от боилските ( болярските ) родове, лесно можем да предвидим, че и Ивайло е бил от тези среди.
Най-малкото никой нямаше да остави селянин да седне на трона в Търново.
А то даже някои боляри му помагат.
Е, гонейки си техни цели, но също е точка в полза на болярският произход на Ивайло.

Следващият момент е военните му познания.
Епохата тогава е била такава, че извън болярските среди, военното дело не се е изучавало.
Ако смяташ, че един селянин може да разбие на няколко пъти елитни ромейски групировки + татарите, които преди това са помели де-що има войска насреща им, значи имаш много сериозен проблем.

Това е последно по-темата от мен, трудно може да се намери начин и нещо, което да ме убеди, че Ивайло не е бил от болярските среди.

Т.е. правиш свободни съчинения на тема. Защо трябва да се събира 2+2, ами ако не са 2+2 както мислиш ти, а е нещо друго? Забравяш за епохата и какви армии през този период може да извади и изпрати към България Византия - 2-3-4-5- максимум 10 хиляди души, професионални войници. А само в една област, ако се надигне цялото мъжко население, което в това време няма право да носи оръжие, ще се съберат не по-малко от 20 000 души. При неколкократното разбиване на редовната българска армия, на византийските отряди и на татарските отряди, кръстосващи България, снабдяването й с оръжие е готово. Към това се прибавя оръжието от завзетите складове в столицата и имаш двадесет хилядна добре въоръжена армия, готова на всичко.

За Ивайло се казва че може би е роден в годината на свинята докс.Ромейски летописци го наричат с презрителните думи Лахана или Бърдоква. Което в общ смисъл значи, човек който се храни само с хляб и диви зеленчуци.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата

Върни се в “Свободна зона”