gazadjiq написа:
Нямаш си идея, с каква сложна личност си лафиш. Фен на Пиночет и Маргарет Тачър, и в същото време отявлен демократ. Не му е лесно... Либертарианец, жаден за кръв.
Каква е тази дефиниция "демократ"? Симпатизант на "магарето" ли? И какво точно разминаване виждаш в Маргарет Тачър и демокрацията?
CTAHKO написа:diplomat написа:CTAHKO написа:gazadjiq написа:Нямаш си идея, с каква сложна личност си лафиш. Фен на Пиночет и Маргарет Тачър, и в същото време отявлен демократ. Не му е лесно... Либертарианец, жаден за кръв.
Добре че болшинството не знаят какво е либертарианството, че иначе ще паднат от смях
Що съдиш останалите по това, че ти самият си крайно тъп и неинформиран?
Моето неграмотно патенце, няма как да си либертарианец и да си антикомунистАматьорче
Поне не се обаждай и остави някакви съмнения за твоята простотия и неграмотност, защото обадиш ли се, съмненията изчезват
Това като доказателство за подчертаното ли го написа?
gazadjiq написа:Да не би да си сляп? Твърди, че е либертарианец, но споделя мнението че "sometimes democracy must bi bathed in blood"
Не знам, какво уважаваш в човешкото му право да има няколко, взаимноизключващи се мнения. Лицемер!?!
Къде виждаш лицемерие? Аз никога не съм твърдял, че съм идеалист или нещо подобно. Светът не е черен и бял. Да, аз вярвам в някаква политическа/икономическа с-ма, но не вярвам в магическата пръчка. Аз вярвам, че държавата не трябва да се меси в нормалните взаимоотношения на гражданите. Вярвам, че не трябва да преразпределя парите им, не трябва да мародерства и етк. Това обаче изобщо не означава, че трябва да остави някого да тероризира останалите. Всеки трябва да има право да прави каквото иска, но с условието да не вреди на останалите. Когато се облягаш на действия, които пряко нараняват останалите и се отказваш да бъдеш част от една с-ма, нямаш право да искаш и правата която гарантира тази с-ма.
Иначе казано, щом си тръгнал по пътя на партизанските дейности, терористични акции и етк - ти си се отказал от правата която гарантира дадена с-ма и трябва да бъдеш отстранен. Отстранен така, че да не заплашваш останалите индивиди. Точно това се има предвид в този цитат. Личната свобода не ти дава право да посягаш на чуждата, а ако го направиш... губиш своята. Елементарно е.