petko.h.markov написа:CTAHKO написа:Thsmith написа:Да се върнем на въпроса. Някой друг да направи нещо, да свърши цялата работа и накрая да ти плати "европейска заплата" за нещо за което ще намери 100 като теб за 2/10 ти от парите? Бизнесът никога не е бил благотворително дружество и няма нещо такова като справедливо заплащане. Всичко се определя от пазарни принципни. Никой не прави фирма/предприятие с идеята да те отглежда и да ти "дава" заплата. Фирма се прави с цел печалба, а ти си един от инструментите за да може фирмата да печели. Ти получаваш компенсация под формата на заплатата за това с което спомагаш на машината да работи и фирмата да печели.
Малка крачка, но да видим до какво ще доведе. Аз лично се съмнявам, че тези могат да се оправят скоро. Освен ако не тръгнат по Пиночетски де...
Е да де, това важи и в обратна посока. За какво някакъв специалист да рабои при теб за 300 лева, след като за същата работа може да взима 2 000 евро и нагореХората това и правят. По-голямата част от работоспособното население избяга. 2.5 милиона българи работят в чужбина, а в България работят 2 мил. От тези 2 мил. голяма част работят на държавна работа. Смятай колко остават в частни сектор и колко ни е икономиката
За 300 лева-толкова. Пазар, какво да го правиш. Както вие набедените бизнесмени можете да си мислите, че рботниците са длъжни да се съобразяват с мизерните ви условия на труд, така и работниците могат да си избират да работят за работодатели с по-благоприятни за тях условия
Пък вие се чудето колкото си искате, защо не можете да си намерите работници или тия дето ги намирате не ставали за нищо. За такива пари-такива работници. Това е положението
Станко,покажи как стават тези работи нагледно.Другите ти приказки запази за поредния конгрес на БСП.
пп.Ти нямаш кураж и акъл фирма да направиш,а се опитваш да ни учиш.
Ами става

https://www.dukascopy.com/
https://www.activtrades.bg/index.aspx?g ... AkxQ8P8HAQ
Парите от диджейството са си отделно

П.П. Иначе и кураж имам, и акъл имам, и фирма отворихме с още двама човека, и бизнес си бяхме измислили, и 10-15 работни места щяхме да отворим и то в слабо развит регион, ама корумпираната администрация на картофа ни показа среден пръст