Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 07 дек 2015 14:16

petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:
Thsmith написа:Да се върнем на въпроса. Някой друг да направи нещо, да свърши цялата работа и накрая да ти плати "европейска заплата" за нещо за което ще намери 100 като теб за 2/10 ти от парите? Бизнесът никога не е бил благотворително дружество и няма нещо такова като справедливо заплащане. Всичко се определя от пазарни принципни. Никой не прави фирма/предприятие с идеята да те отглежда и да ти "дава" заплата. Фирма се прави с цел печалба, а ти си един от инструментите за да може фирмата да печели. Ти получаваш компенсация под формата на заплатата за това с което спомагаш на машината да работи и фирмата да печели.

Малка крачка, но да видим до какво ще доведе. Аз лично се съмнявам, че тези могат да се оправят скоро. Освен ако не тръгнат по Пиночетски де...

Е да де, това важи и в обратна посока. За какво някакъв специалист да рабои при теб за 300 лева, след като за същата работа може да взима 2 000 евро и нагоре 8-) Хората това и правят. По-голямата част от работоспособното население избяга. 2.5 милиона българи работят в чужбина, а в България работят 2 мил. От тези 2 мил. голяма част работят на държавна работа. Смятай колко остават в частни сектор и колко ни е икономиката 8-) За 300 лева-толкова. Пазар, какво да го правиш. Както вие набедените бизнесмени можете да си мислите, че рботниците са длъжни да се съобразяват с мизерните ви условия на труд, така и работниците могат да си избират да работят за работодатели с по-благоприятни за тях условия ;) Пък вие се чудето колкото си искате, защо не можете да си намерите работници или тия дето ги намирате не ставали за нищо. За такива пари-такива работници. Това е положението 8-)

Станко,покажи как стават тези работи нагледно.Другите ти приказки запази за поредния конгрес на БСП.
пп.Ти нямаш кураж и акъл фирма да направиш,а се опитваш да ни учиш.

Ами става 8-) Ей така, с четене, ама става ;) И докато си стоя вкъщи и ви отварям очите и си правя кинтите 8-) Избягвайки всякакви разрешителни режими и корумпирани институции на скапаната ни държава при това 8-)

https://www.dukascopy.com/

https://www.activtrades.bg/index.aspx?g ... AkxQ8P8HAQ

Парите от диджейството са си отделно ;)

П.П. Иначе и кураж имам, и акъл имам, и фирма отворихме с още двама човека, и бизнес си бяхме измислили, и 10-15 работни места щяхме да отворим и то в слабо развит регион, ама корумпираната администрация на картофа ни показа среден пръст 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 07 дек 2015 14:18

petko.h.markov написа:
boabbb написа:Вие се опитвате да му обясните, че е нормално да има 300 лв. заплата ... Ти си за диспансер ;)

Къде прочете,че плащам по 300лв. заплата?Това са си негови измишльотини,както за 2000 евро,така и за 300лв.Не знам кой е за диспансер?
пп.Виж каква е минималната заплата въобще,после по специалности и тогава пиши глупости за 300лв.

Махни удръжките и ще видиш колко ще останат 8-) Пак ще се върти около минималната някъде 8-)
Последна промяна от CTAHKO на 07 дек 2015 14:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 07 дек 2015 14:19

Tommi написа:
petko.h.markov написа:Всъщност проблем и набирането на качествени работници.Търсят работа тези,които ги мързи и не могат да забият пирон в пита кашкавал.Повярвай ми.

За по-високо качество и особено за по-висока квалификация нещата са по-различни, там винаги има дефицит. :)

Чак пък винаги ;) Изтървахте квалифицираната работна ръка, че сега си търсите оправдание 8-) Да сте мислили като ги цакахте със заплатите 8-)

П.П. Много ли са 600 лв за банков служител 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 07 дек 2015 14:37

CTAHKO написа:Чак пък винаги ;) Изтървахте квалифицираната работна ръка, че сега си търсите оправдание 8-) Да сте мислили като ги цакахте със заплатите 8-)

Аз не съм изтървал нищо, нито пък нося отговорност за състоянието на трудовия пазар и заплатие. :)
А дали са много или малко 600 лв. зависи от много неща.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
DANS
Контакти:

Строго секретно :)))

Мнениеот DANS » 07 дек 2015 14:40

Донос от България до Путин

Изображение

Русофилите са двуличници, продават московските интереси на Турция и Запада
Докладва: секретен ФСБ сътрудник Георги Георгиев

Вова, Владимир Владимирович...

да докладвам, си рекох, щото не е честно някак си.

През изминалата седмица 106 327 български русофила си купиха турски домати.

45 715 български русофила си купиха турски краставици.

62 756 български русофила си купиха турски портокали и

23463 български русофила си купиха турски лимони.

1216 български русофила отидоха на екскурзия в Истанбул.

Нито един български русофил не си купи нищо руско, освен газ и нафта, нищо че са скъпи, щото нямат избор.

Нито един български русофил не отиде на екскурзия в Русия.

Вова, да ви доложа и за поведението на българските олигарси – отказват демонстративно да си купуват новия модел Лада и Зил, а пълнят само джоба на омразните капиталисти. Такива неблагодарници са и децата им – не искат да учат в Москва, а погледите им все към Лондон, Париж, Ню Йорк…

Срамота! Предатели!

Само за една седмица изплатиха колесника на нов F-16.

Такива са българските русофили, дарагой Владимир Владимирович - двулични малоумници.

Единствените русофили на Земята.

http://www.faktor.bg/smotanyatzi/61891- ... putin.html

8-)
Наско Сираков: "Ще бъде огромен успех за българския футбол ако ЦСКА вземе точка от Динамо!" ха ха ха :mrgreen:
Link: САМО ЗА ЛЕвСКАРИ!!!!!! ;-)

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 07 дек 2015 14:45

Tommi написа:
CTAHKO написа:Чак пък винаги ;) Изтървахте квалифицираната работна ръка, че сега си търсите оправдание 8-) Да сте мислили като ги цакахте със заплатите 8-)

Аз не съм изтървал нищо, нито пък нося отговорност за състоянието на трудовия пазар и заплатие. :)
А дали са много или малко 600 лв. зависи от много неща.

Ако не са седмична или дневна заплата, значи са малко - от нищо не зависи :!: Сметни го на час и ще ти стане лошо :roll:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 07 дек 2015 14:49

boabbb написа:
1982 написа:Японците си правят сами сума автомобили, не се мешай при тях, но факт е че руснаците още не могат да сглобят сами поне един сносен автомобил. Дори и тая прехвалена Веста се оказа, че е дело на Рено-Нисан основно, руснаците само сглобяват и турят лодчицата отпред. Гола вода са.

Ако става въпрос за леки коли - да, до момента не са на много високо ниво ... Но джипове и камиони ... Ама джипове, а не леки коли, с които може да паркираш на тротоара :!: Двувратата Нива и особено УАЗ-ката са най-бруталните машини :!: Да не говориме за камионите - дърводобивните фирми какви камиони използват в 99% от случаите :?: И не е щото нямат пари, а просто УРАЛ, "Джогана" и "Виетнамката" са уникални машини :!:

За камионите съм съгласен, дори имам лични наблюдения, баща ми преди време имаше една бордова ГАЗ-ка, добра машина беше, само не ми харесва, че беше много шумна, и отвътре, и отвън. Но беше голяма работяга. 8-)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 07 дек 2015 14:54

1982 написа:
boabbb написа:
1982 написа:Японците си правят сами сума автомобили, не се мешай при тях, но факт е че руснаците още не могат да сглобят сами поне един сносен автомобил. Дори и тая прехвалена Веста се оказа, че е дело на Рено-Нисан основно, руснаците само сглобяват и турят лодчицата отпред. Гола вода са.

Ако става въпрос за леки коли - да, до момента не са на много високо ниво ... Но джипове и камиони ... Ама джипове, а не леки коли, с които може да паркираш на тротоара :!: Двувратата Нива и особено УАЗ-ката са най-бруталните машини :!: Да не говориме за камионите - дърводобивните фирми какви камиони използват в 99% от случаите :?: И не е щото нямат пари, а просто УРАЛ, "Джогана" и "Виетнамката" са уникални машини :!:

За камионите съм съгласен, дори имам лични наблюдения, баща ми преди време имаше една бордова ГАЗ-ка, добра машина беше, само не ми харесва, че беше много шумна, и отвътре, и отвън. Но беше голяма работяга. 8-)

Ако може и безплатно гориво-стават.Имате ли идея с какви машини работят в горските райони в Канада например.

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 07 дек 2015 14:55

1982 написа:
boabbb написа:

Е-е, да, шумни са, ама става ли въпрос за работа - това е истината 8-) Има военни камиони Урал - изпуска гумите и слиза в сечището през дънерите да го натоварят и излиза обратно на пътя. С изпуснатите гуми гази директно през дънерите и има по-голяма сцепление :shock: Качва се на пътя, има си компресор, вързан към гумите, а вътре е с копче - натискаш, помпа ги за 2 минути и заминаваш 8-)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Заклет Левскар

Re: Строго секретно :)))

Мнениеот Заклет Левскар » 07 дек 2015 14:56

Пусна тази тема защото.............???
Павел Колев:
Литекс са лицензирани за Б група, но имат нови документи, че стават ЦСКА и сега се разглеждат документите. Очакваме това да се случи и този отбор да играе в А група - на Националния стадион Васил Левски.

Мика СТОИЧКОВА РАМАДАН

Върни се в “Свободна зона”