Кашчей написа:diplomat написа:Кашчей написа:
Защо, ти мислиш ли? А четеш ли това, което си написал? Кой написа, че знаел нещата с отраслите от първа ръка: Станко, аз или ти?!
А аз знам нещата от втора ръка-работим само за износ и сме затрупани от поръчки, и то в тежкото машиностроене-явно за него криза няма-нито в САЩ, нито в Канада, нито в Италия, Германия, Австрия, само у нас е криза и не спира бре, дори не намалява. Само криза на тъпи депутатски предложения и управленски недомислия няма у нас, както и на простотията на Бойко!
И какво, да почват всички с тежко машиностроене да се занимават, така ли? Как точно си ги представяш нещата, които пишеш, изобщо нямам представа...
Аз нещата си ги представям добре, но на теб май не ти е ясно, че кризата удря първо тежката промишленост, и след това се повличат и другите отрасли (банките не ги слагам в списъка). Само че у нас кризата е само в главите ни, и в устата на бизнеса и журналистите, защото е много удобен параван за невдигане на доходите. Ниските доходи водят до текучество или до не особено старателно изпълняване на задълженията. В България царува виждането на правителства и бизнес, че можем да създадем богата държава, но с бедни хора, а така не става. Всъщност, на тях им е по-изгодно народът да е беден, необразован и примитивно мислещ.
Боже, а ти знаеш ли кой държи 90% от бизнеса за топките? Знаеш ли, а само ми даваш акъл тук, без да се замислиш кой точно е виновен... Трябва да се изкоренят МОНОПОЛИСТИТЕ и клиентите на политическата клика, но КОРУПЦИЯТА и държавният РЕКЕТ е над 1000%! Е какво развитие да има, като те мачкат отвсякъде и по всички възможни направления? Търговията толкова спадна от тая криза, че не е истина - фирми, които преди 2008 са вкарвали над 2 млн. лева данъци в държавата, сега едва-едва докарват до 300 000 лева. Докато други определени лица се толерират, а изобщо не плащат данъци, ами даже правят измами с ДДС при внос-износ.... Пълен ташак е ситуацията, при това не от вчера.