Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот diplomat » 06 дек 2015 19:05

Кашчей написа:
diplomat написа:
Кашчей написа:
Защо, ти мислиш ли? А четеш ли това, което си написал? Кой написа, че знаел нещата с отраслите от първа ръка: Станко, аз или ти?!
А аз знам нещата от втора ръка-работим само за износ и сме затрупани от поръчки, и то в тежкото машиностроене-явно за него криза няма-нито в САЩ, нито в Канада, нито в Италия, Германия, Австрия, само у нас е криза и не спира бре, дори не намалява. Само криза на тъпи депутатски предложения и управленски недомислия няма у нас, както и на простотията на Бойко!

И какво, да почват всички с тежко машиностроене да се занимават, така ли? Как точно си ги представяш нещата, които пишеш, изобщо нямам представа... :roll:

Аз нещата си ги представям добре, но на теб май не ти е ясно, че кризата удря първо тежката промишленост, и след това се повличат и другите отрасли (банките не ги слагам в списъка). Само че у нас кризата е само в главите ни, и в устата на бизнеса и журналистите, защото е много удобен параван за невдигане на доходите. Ниските доходи водят до текучество или до не особено старателно изпълняване на задълженията. В България царува виждането на правителства и бизнес, че можем да създадем богата държава, но с бедни хора, а така не става. Всъщност, на тях им е по-изгодно народът да е беден, необразован и примитивно мислещ.

Боже, а ти знаеш ли кой държи 90% от бизнеса за топките? Знаеш ли, а само ми даваш акъл тук, без да се замислиш кой точно е виновен... Трябва да се изкоренят МОНОПОЛИСТИТЕ и клиентите на политическата клика, но КОРУПЦИЯТА и държавният РЕКЕТ е над 1000%! Е какво развитие да има, като те мачкат отвсякъде и по всички възможни направления? Търговията толкова спадна от тая криза, че не е истина - фирми, които преди 2008 са вкарвали над 2 млн. лева данъци в държавата, сега едва-едва докарват до 300 000 лева. Докато други определени лица се толерират, а изобщо не плащат данъци, ами даже правят измами с ДДС при внос-износ.... Пълен ташак е ситуацията, при това не от вчера.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 06 дек 2015 19:06

Никола Анастасов:
Наистина сме УНИКАЛНА държава.Самолетът Франкфурт-София пътува 1.5ч,на летище Пловдив чакат 2ч да сложат стълбата за пътниците.
Случайно ли днес е празник на рибарите и банкерите,а на масата се слага шаран.Къде сме ние?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 дек 2015 19:13

diplomat написа:
Кашчей написа:
diplomat написа:
Кашчей написа:
Защо, ти мислиш ли? А четеш ли това, което си написал? Кой написа, че знаел нещата с отраслите от първа ръка: Станко, аз или ти?!
А аз знам нещата от втора ръка-работим само за износ и сме затрупани от поръчки, и то в тежкото машиностроене-явно за него криза няма-нито в САЩ, нито в Канада, нито в Италия, Германия, Австрия, само у нас е криза и не спира бре, дори не намалява. Само криза на тъпи депутатски предложения и управленски недомислия няма у нас, както и на простотията на Бойко!

И какво, да почват всички с тежко машиностроене да се занимават, така ли? Как точно си ги представяш нещата, които пишеш, изобщо нямам представа... :roll:

Аз нещата си ги представям добре, но на теб май не ти е ясно, че кризата удря първо тежката промишленост, и след това се повличат и другите отрасли (банките не ги слагам в списъка). Само че у нас кризата е само в главите ни, и в устата на бизнеса и журналистите, защото е много удобен параван за невдигане на доходите. Ниските доходи водят до текучество или до не особено старателно изпълняване на задълженията. В България царува виждането на правителства и бизнес, че можем да създадем богата държава, но с бедни хора, а така не става. Всъщност, на тях им е по-изгодно народът да е беден, необразован и примитивно мислещ.

Боже, а ти знаеш ли кой държи 90% от бизнеса за топките? Знаеш ли, а само ми даваш акъл тук, без да се замислиш кой точно е виновен... Трябва да се изкоренят МОНОПОЛИСТИТЕ и клиентите на политическата клика, но КОРУПЦИЯТА и държавният РЕКЕТ е над 1000%! Е какво развитие да има, като те мачкат отвсякъде и по всички възможни направления? Търговията толкова спадна от тая криза, че не е истина - фирми, които преди 2008 са вкарвали над 2 млн. лева данъци в държавата, сега едва-едва докарват до 300 000 лева. Докато други определени лица се толерират, а изобщо не плащат данъци, ами даже правят измами с ДДС при внос-износ.... Пълен ташак е ситуацията, при това не от вчера.

Не е от кризата :!: Нали това се опитваме да ти обясним 8-) Сравняваш с кризата от 2008-ма 8-) Ами що не сравним от 2009-та, с идването на картофа и младите ченгета на власт 8-) Те там е причината 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 06 дек 2015 19:27

CTAHKO написа:Не е от кризата :!: Нали това се опитваме да ти обясним 8-) Сравняваш с кризата от 2008-ма 8-) Ами що не сравним от 2009-та, с идването на картофа и младите ченгета на власт 8-) Те там е причината 8-)

Точно от кризата дойдоха големите проблеми. Друг е въпросът, че политиците са некадърни, а икономистите още повече и не знаят как да се справят вече 7 години.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 06 дек 2015 19:34

diplomat написа:
CTAHKO написа:Не е от кризата :!: Нали това се опитваме да ти обясним 8-) Сравняваш с кризата от 2008-ма 8-) Ами що не сравним от 2009-та, с идването на картофа и младите ченгета на власт 8-) Те там е причината 8-)

Точно от кризата дойдоха големите проблеми. Друг е въпросът, че политиците са некадърни, а икономистите още повече и не знаят как да се справят вече 7 години.

Като говорите за едно и също,но с различни думи, що спорите? ;)
Няма как да има развитие с ниски доходи. Без доход няма потребление, няма малък и среден бизнес, няма приходи в хазната и так далее, както казват руснаците. Аз лично поддържам оборотите и дохода си от 2007-2008 , но съм вдигнал двойно асортимента, и отделям всеки месец сума за реклама- във ФБ, в сайтове, страничка с индексация, бизнес страничка в Гугъла и прочее. Без това щях да правя 40-50 % от онези обороти.
Хората нямат пари и свиват потреблението, това е истината.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 06 дек 2015 19:44

sin4ec написа:
diplomat написа:

Няма как да има развитие с ниски доходи. Без доход няма потребление, няма малък и среден бизнес, няма приходи в хазната и так далее, както казват руснаците. Аз лично поддържам оборотите и дохода си от 2007-2008 , но съм вдигнал двойно асортимента, и отделям всеки месец сума за реклама- във ФБ, в сайтове, страничка с индексация, бизнес страничка в Гугъла и прочее. Без това щях да правя 40-50 % от онези обороти.

За доходите съм абсолютно съгласен, даже аз спорих с Петко и още един тук точно по този въпрос. Без силна и доходоносна средна класа, няма как да просперира една икономика като нашата. Ние не сме Русия - с несметни ресурси и богатства, че да си позволяваме толкова много олигарси, богаташи и тем подобни. Преди имаше внос и износ постоянно - от Китай, за Китай, Азия, дори арабския свят. Сега едва се живее, дори и да опиташ да почнеш със собствено производство, пак те мачкат по домова книга. На баща ми първият братовчед с 300 зора успя да си завърши фабриката за обувки в Пещера, добре че имаше там някакви европроекти по едно време, та се намериха и машини от Турция на страхотни цени. А преди 2008 там имаше над 20 различни фирми, които се занимаваха с производство на различни продукти като обувки, чанти, дрехи и т.н. Сега да са най-много 6-7. :|

Биовет даже няма да го коментирам - наскоро почнаха най-после някакви инфраструктурни подобрявания да правят, щото явно са го натиснали Домуса за батака, който цари там. Иначе е голям отворко, паралия, отбори издържа, имения, кордони, а на хората плаща по 300 лв., докато всеки ден му минават по 5 тира границите, без даже да ги проверяват. Кой знае кви неща пренася и за къде....
Последна промяна от diplomat на 06 дек 2015 19:48, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 дек 2015 19:46

diplomat написа:
CTAHKO написа:Не е от кризата :!: Нали това се опитваме да ти обясним. Сравняваш с кризата от 2008-ма. Ами що не сравним от 2009-та, с идването на картофа и младите ченгета на власт 8-) Те там е причината 8-)

Те въобще не са некадърни, ами работят вместо за благото на държавата и хората в нея, за корпоративни интереси и за тях си 8-) Няма истински държавници, това е 8-) Не е нормално за да имаш успяващ бизнес, да се налага да си свързан с властта 8-) Ако пък има някой в кашона, мислиш нещата и създадеш успяващ бизнес, идва момент, в който същите тези хора те съсипват и ти закриват или взимат бизнеса, чрез властовите лостове и институции 8-) Забележи че успяващите фирми несвързани с властта, работят с чужбина или за чужбина 8-) Те са най-малко уязвими 8-) Ама като став въпрос за дребен бизнес, едва ли може да говорим за някакъв износ 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 дек 2015 19:48

sin4ec написа:
diplomat написа:

Интрига да има :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 06 дек 2015 19:57

Много са зле нещата за дребния бизнес, да не се лъжем. И не е въпросът в разходите-те са в рамките на поносимото. Приходите са катастрофално ниски. Масово. И няма изгледи скоро да се променят. Много хора хлопнаха кепенците-и още ше хлопват. А това са приходи, които държавата губи-данъци, такси, осигуровки...да, наистинасред тях има и лоши търговци, и измамници, но има и много свестни хора.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 06 дек 2015 20:06

sin4ec написа:Много са зле нещата за дребния бизнес, да не се лъжем. И не е въпросът в разходите-те са в рамките на поносимото. Приходите са катастрофално ниски. Масово. И няма изгледи скоро да се променят. Много хора хлопнаха кепенците-и още ше хлопват. А това са приходи, които държавата губи-данъци, такси, осигуровки...да, наистинасред тях има и лоши търговци, и измамници, но има и много свестни хора.

Ами нашите малоумници така и не могат да вдянат, че всеки едър бизнес е започнал като дребен, минал е през среден и се е развил до едър 8-) Пък и приходите и увеличението на доходите на населението идват от дребния и среден бизнес 8-) Големите корпорации не плащат високи заплати на работниците си 8-) Дават хубави пари само на мениджърските екипи 8-)

Върни се в “Свободна зона”