iliyan написа:Какво значение кой е спечелил един абсолютно безсмислен конкурс. Няма значение дали детска или не Евровизията отдавна е конкурс който е единствено и само за изкарване на пари. Таланта е без значение. Не знам защо се пилее време да се участва в тези безсмислени конкурси. И за какво беше пилеене на пари да се организира тази глупост в България. Убеден съм , че сме на загуба от организирането на тази глупост...
Аз пък не мисля така. Победителят може и да няма никакво значение, но аз виждам в организацията на конкурса мащабна рекламна кампания на страната като туристическа дестинация (или поне най-смислено похарчените пари в тази посока). Безупречната на пръв поглед организация също се отрази позитивно. Преди изпълнението на всяка песен пускаха клипче с най-различни забележителности, отделно имаше и други клипове. Разхождани са децата, журналистите, мениджърите на Евровизия. Всичко се въртеше повече около нас, отколкото около самите песни и участници. Вероятно зрителският интерес не е бил особено голям, но все пак са достигнати целевите пазари на бившите съветски републики, бившите югославски републики (от които бихме могли много повече да извлечем като туристи), "италианските републики" и Ейре, като последните 2 принципно са положително настроени към нас или поне в последно време ни дават по повече точки в конкурса. Може да е излъчван и в други европейски държави.
Абсолютно същото се отнася и за домакинствата на всякакви спортни турнири. Това е изключително важно за страна с водещ туристически отрасъл. Затова трябва непрекъснато да кандидатстваме за организиране на международни състезания.