smoothc написа:Песента на Кончита Вурст беше фаворит на публиката(гласуващите) и поради тази причина спечели.
Това, какво аз или ти, мислим за нея...няма абсолютно никакво значение.
За теб може да е боклук, за мен може да е хубава или пък обратното, или да сме на едно мнение(хубава/боклук), но какво значение има индивидуалната ни оценка за песента в случая? Какво променя това?
Разбира се, има и други важни нюанси - песента(чисто като мелодия/текст) може и да е под средното ниво, но чрез своето изпълнение Кончита Вурст да е придала т.нар.магия, която впоследствие да я превърне в нещо специално или казано най-общо в продукция, която докосва сетивата на хората.
Има и доста примери за обратните случаи - блестяща мелодия, силен текст, но неподходящо или слабо изпълнение, което ярко контрастира с професионалното качеството вложено в продукцията.
p.s.Песента на Кончита събира 290 точки. На второ място песента на Холандия - 238 точки. На трето място песента на Швеция - 218 точки.
Както сам виждаш разликите индикират, че конкуренцията за първото място не е била никак малка(напротив), но в крайна сметка песента на Австрия печели.
Разбирачо я ми кажи как се разви след този конкурс "музикалната" кариера на Кончита ?! Нещо не си спомням да е покорил/а UK Top 40 или BillBoard Hto 100 Singles.

Ако не са, нямат никакъв шанс да спечелят
 Ако не са, нямат никакъв шанс да спечелят