Другата страна на протеста

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Другата страна на протеста

Мнениеот sin4ec » 05 ное 2015 21:11

язе написа:По закон, полицаят е държавен служител и пак по закон, няма право на организирани протести. Полицията е държавата- не може държавата да протестира срещу себе си. На който не му харесва ситуацията, напуска полицията и... да го видим, какво може реално. Щото, да се вози на патрулка по цял ден, да пие кафета а нерядко и алкохол, може всеки. И без никакви отговорности...

По закон, тогава улиците и университетите трябваше да бъдат изметени с водни струи и бой, но това не стана. По закон, на полицаите трябва да се осигурят нормални условия на труд, а не да си плащат бензина на патрулките и служебните обувки. По закон, учителите също са държавни служители, но правят протести. По закон, полицаят е неприкосновен, но един застреля бежанец и го изкараха изверг. Всеки напил се бабаит удря полицаи и им къса пагоните, без никакви последствия. В Русия и Пиндосия за подобно действие се стреля на месо. И не само там...
Видял съм от полицаи и лошо, и добро. В много тежък момент един такъв редови полицай, дет се вози по патрулка и нищо не прави, ме вдигна за раменете, стисна ме и ми каза няколко прости думи.
Това аз няма да забравя. А вие си ги плюйте до откат. Да, има лайна сред тях, но те са малка част.
Писано е: " Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери."( Мат 7:1-2)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 05 ное 2015 21:21

Stahlgewitter написа:Стига бе,Синчец,как може да толерираш полицаите?

Кои са полицаите? Хилядата маймуни, дето се ебават по мачове и дебнат по храсталаците, или другите 10 000, дето си вършат работата? Криминалистите и те ли са за отстрел, хеле тия в тежки престъпления?
Тази бомба беше заложена отдавна, но полицаите изчакаха изборите да минат. Инак в осем смъртни гряха щяха да ги обвинят.
Никого не толерирам, каквото за всички, това и за тях. Най-малкото ушев ми е бил достоен противник много години и имам елементарно уважение. Или дай да ги сринем със земята, щото на Боко не му изнася тая работа, или на Раданчо?
Аз викам тогава да закрием МВР и да няма ушев, ще е супер. Да няма и жандармерия и армия.
Нещо против?

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 05 ное 2015 21:22

язе написа:
sin4ec написа:Полицаите са в пълното си право да протестират. Дали са прави, или не, е отделен въпрос. А точно пък разни кондоми, които възторжено квичаха за правотата на платените протестъри, да ми се барат възмутени от блокирането на две кръстовища, айде байгън! Хиляди хора тогава не можеха да се приберат заради пикаещата сган, но никой не се замисли над това. Тогава се създаде прецедент, който сега се връща. Полицаите по-малко граждани ли са от онази измет?
А ГЕРБ води държавата към тотален провал, но на никой не му прави впечатление. Така да бъде.

По закон, полицаят е държавен служител и пак по закон, няма право на организирани протести. Полицията е държавата- не може държавата да протестира срещу себе си. На който не му харесва ситуацията, напуска полицията и... да го видим, какво може реално. Щото, да се вози на патрулка по цял ден, да пие кафета а нерядко и алкохол, може всеки. И без никакви отговорности...

Язе, напълно си прав!Подкрепям те на 110% в случая. Мутро-милиционерите, наречени незнайно защо, полиции да се хванат сериозно на работа.Тези 20 заплати и 40г. за пенсия са им ДАДЕНИ защото като "полицаи" губят гражданското си право на протест, стачка и т.н."Кво праим са?" Аз като гражданин, незнайно кога пенсиониращ се, без 20 заплати, мога да блокирам каквото си искам, когато преценя,че гражданските ми права са нарушени.Ама тогава ще дофтасат тия плужеци и със злоба ще пребият всичко, което искат.Искам жандармерията да ги прогони от кръстовищата.И както казваш "Ако не му харесва да напуска"
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
GA_ veliki
Контакти:

Мнениеот GA_ veliki » 05 ное 2015 21:23

sin4ec написа:

Кои са полицаите? Хилядата маймуни, дето се ебават по мачове и дебнат по храсталаците, или другите 10 000, дето си вършат работата? Криминалистите и те ли са за отстрел, хеле тия в тежки престъпления?
Тази бомба беше заложена отдавна, но полицаите изчакаха изборите да минат. Инак в осем смъртни гряха щяха да ги обвинят.
Никого не толерирам, каквото за всички, това и за тях. Най-малкото ушев ми е бил достоен противник много години и имам елементарно уважение. Или дай да ги сринем със земята, щото на Боко не му изнася тая работа, или на Раданчо?
Аз викам тогава да закрием МВР и да няма ушев, ще е супер. Да няма и жандармерия и армия.
Нещо против?

1/6 кофти съотношение :lol:
Не с гняв, със смях се убива..
Това е спортен форум на "Гонг", един от най-уважаваните в България... :lol:
Това, че не обичам сащ не значи,че обичам путин
"Люлека ми замириса"

Потребителски аватар
Stahlgewitter
Контакти:

Мнениеот Stahlgewitter » 05 ное 2015 21:43

sin4ec написа:

Нещо против?

Влизаш в крайности,няма как да стане дискусия.Или викаш прави са и точка.А дали многоуважаваните от теб 10 000,които си вършат работата,имат право да протестират?
Изображение

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 ное 2015 21:46

petko.h.markov написа:Както винаги се получава в такива случаи кадърните ще напуснат,ще останат тези които не стават за нищо.

Ето, най-сетне някой зацепи истината. С тея "реформи", МВР няма нито да се реформира, нито да се оправи, най-много ще изгонят и малкото кадърни от него.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 05 ное 2015 21:51

Stahlgewitter написа:Влизаш в крайности,няма как да стане дискусия.Или викаш прави са и точка.А дали многоуважаваните от теб 10 000,които си вършат работата,имат право да протестират?

Нищо не викам. Дори не коментирам дали са прави. Но имат право на протест и на позиция. Най-лесно е да им се хвърлим всички и да ги сринем, че са боклуци ...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 05 ное 2015 21:55

Аз да попитам, щото не разбрах - тая "реформа" включва ли и Румяна Бъчварова да си ореже парите и министерските привилегии, все пак, нали и тя е част от системата на МВР, редно е да отреже тлъсто парче и от себе си, или това важи само за "простосмъртните" полицаи ??!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 05 ное 2015 23:21

Синчец, много си краен.
Никой не казва, че няма доста читави сред тях. Никой не спори за лошата материална база. Но и никой не може да ме убеди, че Полицията е ефективна.
Пример: войната по пътищата. Ако катаджиите не баха взели МАСОВО пътната мрежа на концесия и не бяха започнали да заработват извънредно, никога нямаше да се насади това чувство за безнаказаност у много водачи на МПС-та. Пиеш, караш и знаеш, че ако те гепят се оправяш за 50-100 кинта.
Примери много.
За армията да не отваряме дума. Щом се дават рушвети за ходене на мисии - не ми говори. 45 килограмови пикли ги назначават в бойни подразделения, а те не могат да си носят дори снаряжението.
Цялата ни държавна администрация страда от една съща болест - раздут щат, неефективност, липса на желание за реформи и масово назначаване на парашутисти-заплатаджии .... ама някой трябва и работа да върши. Дето се вика - скрита безработица.
Аз нямам против и по 2 000 заплата да получават, ама да си вършат работата съвестно.

Едно не проумявате - реалната икономика не може да издържа толкова много пиявици и постепенно се задъхва. Има нужда от реформи, но за съжаление никой няма смелост да разчопли раната и да започне да реже до здраво.

ПП: Ако им направят един фитнес тест ти гарантирам, че поне половината фуражки няма да го покрият. Имат ли нужната компетенция тогава?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 05 ное 2015 23:23

Кога ще видим у нас това?
Изображение

.... а това?

Изображение
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Свободна зона”