язе написа:По закон, полицаят е държавен служител и пак по закон, няма право на организирани протести. Полицията е държавата- не може държавата да протестира срещу себе си. На който не му харесва ситуацията, напуска полицията и... да го видим, какво може реално. Щото, да се вози на патрулка по цял ден, да пие кафета а нерядко и алкохол, може всеки. И без никакви отговорности...
По закон, тогава улиците и университетите трябваше да бъдат изметени с водни струи и бой, но това не стана. По закон, на полицаите трябва да се осигурят нормални условия на труд, а не да си плащат бензина на патрулките и служебните обувки. По закон, учителите също са държавни служители, но правят протести. По закон, полицаят е неприкосновен, но един застреля бежанец и го изкараха изверг. Всеки напил се бабаит удря полицаи и им къса пагоните, без никакви последствия. В Русия и Пиндосия за подобно действие се стреля на месо. И не само там...
Видял съм от полицаи и лошо, и добро. В много тежък момент един такъв редови полицай, дет се вози по патрулка и нищо не прави, ме вдигна за раменете, стисна ме и ми каза няколко прости думи.
Това аз няма да забравя. А вие си ги плюйте до откат. Да, има лайна сред тях, но те са малка част.
Писано е: " Не съдете, за да не бъдете съдени. Защото с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери."( Мат 7:1-2)