БХК номинира убиец на фен на Левски за "Личност на годината"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Re: БХК номинира убиец на фен на Левски за "Личност на годин

Мнениеот doktora25 » 05 ное 2015 08:33

GOLEADOR написа:Изображение
БХК е антибългарска организация и е хубаво лозунги срещу тях да се вдигат по всички стадиони на републиката!

С 2 ръце съм ЗА.
Трябва да има и доста по-решителни и активни действия срещу тях - протести, подписки, петиции, фейсбук групи с една единствена цел - закриване на този българофобски катун.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 ное 2015 08:49

Право на отговор, или н(Е)кои съображения, както казваше Тато:
1. Досега не съм коментирал случая в темата, единствено копи-пействах част от становището на БХК, тъй като смятам че е редно да се вземе мнението и на двете страни.
2. Заглавието на темата реве от малоумие. Както правилно е отбелязано, Андрей Монов е първо човешко същество, млад човек, български гражданин и т.н., клубната му принадлежност няма абсолютно никакво значение. По същия начин би звучало „Цесекарката Гергана Орлова още страда 12 години след инцидента с бомбичката”.
3. Изобщо няма да коментирам убийството, извършено преди 8 години и въпросите, които остават след него: Намесил ли се е Джок Фрийман в защита на циганин, нападнат от скинари? Как е бил нанесен фаталният удар с ножа? Липсват ли някои видеозаписи от камерите? Има ли промяна в показанията на полицаи? Защо е отказано преместването на Полфрийман в австралийски затвор за доизлежаване на присъдата, след като между България и Австралия има правно споразумение в тази насока? Оказал ли е влияние на решението на прокурора фактът, че бащата на убитото момче е бил депутат?
Безспорен факт е, че Джок Полфриймън е осъден на 20 години затвор и изтърпява наказанието си, наложено от съда. Това наказание не подлежи на коментар, не го коментира и БХК.
4. Джок Полфриймън е номиниран за „личност на годината” от негова сънародничка. От формална гледна точка номинацията отговаря (поне така твърдят от БХК в своето становище) на приетите от организацията критерии, които са свързани с принос в защитата на човешките права. Това разбира се не значи автоматично, че Полфрийман ще бъде избран за „личност на годината”.
5. Полфриймън е председател на Българско затворническо сдружение за реабилитация. Колкото и странно да се вижда на някои пишещи в този форум, затворниците (включително излежаващите присъди за убийство) също са човешки същества и имат (макар и ограничени) права. Колкото и да е смешно на „превиващия се от смях” руски фен на Барселона, такава организация за защита на правата на лишените от свобода има дори в неговата родина – Русия. Освен това, няма абсолютно никаква гаранция, че някой от пишещите в този форум (слагам и себе си в това число) по една или друга причина, включително по грешка, няма да се озове зад решетките (у нас или в чужбина). Тогава може и да се наложи да потърсим Джок за съдействие!?... 8-)
6. Със сигурност БХК има своите трески за дялане. Лично аз не одобрявам външното финансиране на тази организация. Може би се допускат и някои грешки в работата. Но друга такава организация за защита на човешките права в България практически няма. Българската правна система също има своите недостатъци, но това не значи, че трябва да закрием съда и прокуратурата. Не трябва да изхвърляме от коритото водата заедно с детето.
7. При всичките си кусури БХК е организация, която е необходима на България като коректив на държавната машина. Достатъчно е да се посочи „дребният” факт, че нашата страна е осъждана не един и два пъти от международен съд именно заради нарушаване на човешките права. Само че, в случая присъдите не са символични, а сумите за наложените парични наказания излизат от нашия собствен джоб.
Това е... Хубав ден на всички. :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 05 ное 2015 09:07, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 ное 2015 08:52

Captain Stottlemeyer написа:
fcb_bg написа:
язе написа:
fcb_bg написа:"Организация на затворниците в България". Ебаси якото!

Партия да си направят направо. :twisted: Ебаси дебилизма!

Организатор и председател - убиец.

Аз направо се превивам от смях в момента, вярвай ми.

И кое е толкова смешно, русначе!?... 8-) :roll:
"Создание Фонда "В защиту прав заключенных" - это попытка объединить силы людей, так или иначе занимающихся проблемами нарушения прав заключенных. Наш Фонд √ правозащитная организация.
Мы будем оказывать помощь тем заключенным, чьи права нарушаются или нарушены, вне зависимости от того, кто они, в какой колонии содержатся, является ли они жертвой судебной ошибки или несут свое наказание в соответствие с законом.
Мы осознаем и понимаем, насколько трудно обществу понять мотивы и деяния людей, которые привели их в места заключения. Многие заключенные - не классические жертвы с чистым прошлым и ясным будущим. Они преступили закон, но за это уже понесли суровое наказание, потеряв свободу, оказавшись изолированными от общества, родных и близких, лишившись многих своих прав. Но и им, как и другим гражданам нашей страны, Конституцией РФ гарантированы неотъемлемые права человека..."

http://www.zashita-zk.org/about

Фуражка, ти здраво се бъркаш, ако си мислиш, че всичко в Русия ми харесва и имам плакат на Путин на стената, набутан в рамка за да прилича на икона.
Убиец на български гражданин ще прави организация за правата на затворниците, вдяваш ли? Той много бързо се е превъзпитал зад решетките бе, я виж какъв хуманист е станал.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 05 ное 2015 09:03

С какво БХК е помогнало в развитието на България?Какви ценности се опитва да наложи то на обществото?Подкрепя педерастите (макар никой по никакъв начин да не накърнява правата им в България) и престъпниците.Даже осъдиха България за това ,че един стреляше по полицаите и те го гръмнаха с гранатомет!Когато виждаш,че България е несправедливо осъдена няма как да не си против тези които налагат несправедливостта в родината ни.За това вън БХК от България!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 ное 2015 09:14

locke написа:
Eminem написа:Антибългарска организация. Трябва да се закрие.

Captain Stottlemeyer написа:В такива случаи винаги е хубаво да се дават линкове, както и да се цитира мнението на другата страна:
"Във връзка с възникналите въпроси, повдигнати от няколко медии у нас, около номинацията на Джок Полфрийман за “Човек на годината” 2015 г. Български хелзинкски комитет заявява следното:
С наградите „Човек на годината“ всяка година целим да отличим постиженията на хора и организации в правозащитната сфера. Искаме да им дадем гласност и да признаем заслугите им. За тази цел разчитаме на номинации от страна на публиката. Всеки човек има право да номинира хора или организации, които според него заслужават да бъдат отличени. За да бъде приета номинацията, тя трябва да се аргументира чрез посочване на конкретните заслуги на номинирания за предходната година.
Една от номинациите, които получихме тази година, беше на австралийския гражданин Джок Полфрийман, който понастоящем излежава 20-годишна присъда за убийство в софийския затвор. Номинацията, направена от съгражданката му Каролайн Стейпълс, е аргументирана с участието му в създаването и работата на първата и единствена към момента законно регистрирана организация на затворници в България.
Номинацията на Джок Полфрийман напълно отговаря на критериите и изискванията, които сме поставили предварително, и въз основа на това, няма аргументи, с които да откажем включването му сред номинираните. Номинацията е изцяло базирана на правозащитната му дейност, като активист за правата на затворниците, и приемането й по никакъв начин не е относимо към деянието, за което той е осъден.Тя не омаловажава живота на Андрей Монов или скръбта на роднините и приятелите му. БХК освен това не проверява съдимостта на никой от останалите номинирани за „Човек на годината”.
Номинации се приемаха от 1 до 31 октомври 2015 г. включително. На 10 декември 8-членно жури ще отличи основните победители в сферата на защитата на правата на човека, правата на животните и опазване на природата, избрани измежду всички получени номинации."

http://www.humanoftheyear.org/novini/st ... olfrijman/

Шегуваш ли се ?

Просто излагам и другата гледна точка (както е редно да се прави в такива случаи), без да взимам страна и отношение. Разбира се, не отчетох прекалено ниското интелектуално ниво на огромната част пишещи в този форум. Първосигналните реакции следваше да се очакват - грешката е моя. Както е казал Фуше: "Това е повече от престъпление, това е грешка!"... 8-)

Да беше отчел и твоето ниско интелектуално ниво 8-)
К*р за него и за БКХ.

Налага се да слизам на по-ниско ниво, когато контактувам с фенове на Челси. :)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 ное 2015 09:16

GOLEADOR написа:С какво БХК е помогнало в развитието на България?Какви ценности се опитва да наложи то на обществото?Подкрепя педерастите (макар никой по никакъв начин да не накърнява правата им в България) и престъпниците.Даже осъдиха България за това ,че един стреляше по полицаите и те го гръмнаха с гранатомет!Когато виждаш,че България е несправедливо осъдена няма как да не си против тези които налагат несправедливостта в родината ни.За това вън БХК от България!

Дава акъл на циганите как да си търсят правата пред държавата, дори да са в нарушение на закона, но за обратното не ги търси.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 ное 2015 09:18

fcb_bg написа:
fcb_bg написа:
язе написа:

"Создание Фонда "В защиту прав заключенных" - это попытка объединить силы людей, так или иначе занимающихся проблемами нарушения прав заключенных. Наш Фонд √ правозащитная организация.
Мы будем оказывать помощь тем заключенным, чьи права нарушаются или нарушены, вне зависимости от того, кто они, в какой колонии содержатся, является ли они жертвой судебной ошибки или несут свое наказание в соответствие с законом.
Мы осознаем и понимаем, насколько трудно обществу понять мотивы и деяния людей, которые привели их в места заключения. Многие заключенные - не классические жертвы с чистым прошлым и ясным будущим. Они преступили закон, но за это уже понесли суровое наказание, потеряв свободу, оказавшись изолированными от общества, родных и близких, лишившись многих своих прав. Но и им, как и другим гражданам нашей страны, Конституцией РФ гарантированы неотъемлемые права человека..."

Фуражка, ти здраво се бъркаш, ако си мислиш, че всичко в Русия ми харесва и имам плакат на Путин на стената, набутан в рамка за да прилича на икона.
Убиец на български гражданин ще прави организация за правата на затворниците, вдяваш ли? Той много бързо се е превъзпитал зад решетките бе, я виж какъв хуманист е станал.

"Фуражка" можеш да казваш на баща си - незнайния воин от N-ското поделение, ако го познаваш, разбира се. :) А дали в Русия ти харесва, или не и дали имаш на стената портрет на Путин в рамка, или плакат "ПТН - ХЛО", мен хич, ама хич не ме интересува, Серьожа. :lol: Будь здоров! :)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 05 ное 2015 09:33

Eminem написа:Антибългарска организация. Трябва да се закрие.

Captain Stottlemeyer написа:В такива случаи винаги е хубаво да се дават линкове, както и да се цитира мнението на другата страна:
"Във връзка с възникналите въпроси, повдигнати от няколко медии у нас, около номинацията на Джок Полфрийман за “Човек на годината” 2015 г. Български хелзинкски комитет заявява следното:
С наградите „Човек на годината“ всяка година целим да отличим постиженията на хора и организации в правозащитната сфера. Искаме да им дадем гласност и да признаем заслугите им. За тази цел разчитаме на номинации от страна на публиката. Всеки човек има право да номинира хора или организации, които според него заслужават да бъдат отличени. За да бъде приета номинацията, тя трябва да се аргументира чрез посочване на конкретните заслуги на номинирания за предходната година.
Една от номинациите, които получихме тази година, беше на австралийския гражданин Джок Полфрийман, който понастоящем излежава 20-годишна присъда за убийство в софийския затвор. Номинацията, направена от съгражданката му Каролайн Стейпълс, е аргументирана с участието му в създаването и работата на първата и единствена към момента законно регистрирана организация на затворници в България.
Номинацията на Джок Полфрийман напълно отговаря на критериите и изискванията, които сме поставили предварително, и въз основа на това, няма аргументи, с които да откажем включването му сред номинираните. Номинацията е изцяло базирана на правозащитната му дейност, като активист за правата на затворниците, и приемането й по никакъв начин не е относимо към деянието, за което той е осъден.Тя не омаловажава живота на Андрей Монов или скръбта на роднините и приятелите му. БХК освен това не проверява съдимостта на никой от останалите номинирани за „Човек на годината”.
Номинации се приемаха от 1 до 31 октомври 2015 г. включително. На 10 декември 8-членно жури ще отличи основните победители в сферата на защитата на правата на човека, правата на животните и опазване на природата, избрани измежду всички получени номинации."

http://www.humanoftheyear.org/novini/st ... olfrijman/

Шегуваш ли се ?

Какво се чудиш! Същия този е голям противник на руската пета кола в България, но като стане дума за западната въобще не е толкоз принципен.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 ное 2015 09:37

fcb_bg написа:
fcb_bg написа:
язе написа:

"Фуражка" можеш да казваш на баща си - незнайния воин от N-ското поделение, ако го познаваш, разбира се. :) А дали в Русия ти харесва, или не и дали имаш на стената портрет на Путин в рамка, или плакат "ПТН - ХЛО", мен хич, ама хич не ме интересува, Серьожа. :lol: Будь здоров! :)

Нали си капитан бе, защо се обиждаш на фуражка. :roll: и ти си бетер негрите - помежду си викат нига, а като им кажа аз така, веднага ставам расист.
Друг път не ми давай пример с Русия, защото това което казваш може и на мен да не ми харесва.

И друг път мисли преди да засягаш семейно някого. Баща ми е починал. Ако бехме някъде на 2 сърца и 4 юмрука, най-вероятно щях да ти разредя зъбите за тъпотията с поделението.

untraceable
Контакти:

Мнениеот untraceable » 05 ное 2015 09:56

Милиционера е единствения, защитаващ БХК - защо не е на протеста, или той вече си е взел 20-те заплати, изкарани с "къртовски" труд и кибичене в патрулката. Те го плюят, той си мисли, че дъжд го вали ...

Върни се в “Свободна зона”