Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Кашчей » 29 сеп 2015 15:06

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:Искам така и в България :shock: :shock: :shock:

Колегата казва, че си сменили ориентацията към Русия и Китай, така че, нормално. :lol:

От тук нататък очаквам само кофти неща да им се случват. :mrgreen:

Кой би очаквал друга реакция от Стожера на демокрацията :roll: , но не пречи теб да те радва това.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 29 сеп 2015 15:08

Нито ме радва, нито ме натъжава.

Не съм лицемер и другите са ми безразлични.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 сеп 2015 15:09

THE G.A.M.E написа:Нито ме радва, нито ме натъжава.

Въобще не си, да, и затова се радваш.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 29 сеп 2015 15:15

THE G.A.M.E написа:Нито ме радва, нито ме натъжава.

Лицемер си и то от най-гадните и злите 8-) Сливенски, с американска ориентация...аууу, направо настръхвам само при мисълта 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 29 сеп 2015 15:30

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:Искам така и в България :shock: :shock: :shock:

Колегата казва, че са си сменили ориентацията към Русия и Китай, така че, нормално. :lol:

От тук нататък очаквам само кофти неща да им се случват. :mrgreen:

То от това по-зле накъде :?: Или си се объркал и си имал предвид Пуерто Рико ... Щото Хондурас и Панама не са особено добре. Пуетро Рико е доброволно присъединен щат, така че имат и гражданство в САЩ - изнасят много за Щатите, предимно престъпници :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 29 сеп 2015 16:04

petko.h.markov написа:Някои от пишещите тук,много компетентно,живял ли е в Сирия,говорил ли е със сириец,чул ли е неговото мнение за режим вече повече от 20г.Ако е толкова
демократичен как е успял да се задържи на власт толкова години.Нали и ние все още помним"демократични избори" с 99% подкрепа.Не, че ще спрете да си пишете
в този стил,ама може и да поразмислите.

А, ти живял ли си та ги пишеш тези глупости?Имаш претенции да си улегнал и здравомислещ човек, а повтаряш елементарни клишета и щампи, щото са изсрани от"демократичния свят".Имах двама съученици сирийци(от смесени бракове), които всяко лято отиваха в Сирия при баби и дядовци както при нас се ходеше на село.Така че имам някакво понятие какво е било там още от времето на Хафез Асад, защото сме ги питали и са ни разказвали.Другото, знаеш ли, че там е най-голямото разнообразие от етноси и религии в целия арабски сват и всички свободно изповядваха до сега своите(саво християнските варианти са четири).Това беше най-светската арабска държава.Там от векове има междуетнически и междуконфесионални дрязги и без здрава ръка се получава "демокрация" като в Ирак, Либия и сега Сирия.Като си толкова загрижен за свободите и правата на хората защо не питаш за марионетките на "виликия демократизатор" Йордания, Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ?Или там се провеждат честни избори и всеки етнос и религия са равноправни?И кой ти е казал, че всяка държава трябва да копира и подражава на "демократичния" модел.По какво се отличаваш ти от комунистите, щом се опитваш да наложиш своя модел и разбирания на другите с терор и унищожение на несъгласните?

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 29 сеп 2015 16:18

boabbb написа:То от това по-зле накъде :?: Или си се объркал и си имал предвид Пуерто Рико ... Щото Хондурас и Панама не са особено добре. Пуетро Рико е доброволно присъединен щат, така че имат и гражданство в САЩ - изнасят много за Щатите, предимно престъпници :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Най-вече Чиковци. :mrgreen: Колкото да Никарагуа там в скоро време започва строителството на нов канал м/у Атлантическия и Тихия океан с много по-голяма пропускателна способност и по-голям размер и тонаж на корабите от Панамския.Строителството е възложено на китайски фирми, а охраната на каналя и акваторията на Русия.Няма толкова проамериканска държава като Никарагуа. :mrgreen:

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 29 сеп 2015 17:17

Явно и китайците не одобряват произволното хвърляне на бомби.

«Китай выступает против всех форм проявления терроризма. Контртеррористическую деятельность можно вести, соблюдая принципы ООН и уважая суверенитет и территориальную целостность других стран. И мы поддерживаем усилия России в этой сфере», — заявил представитель МИД Китая.

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 29 сеп 2015 17:26

гражданин от село написа:
petko.h.markov написа:Някои от пишещите тук,много компетентно,живял ли е в Сирия,говорил ли е със сириец,чул ли е неговото мнение за режим вече повече от 20г.Ако е толкова
демократичен как е успял да се задържи на власт толкова години.Нали и ние все още помним"демократични избори" с 99% подкрепа.Не, че ще спрете да си пишете
в този стил,ама може и да поразмислите.

А, ти живял ли си та ги пишеш тези глупости?Имаш претенции да си улегнал и здравомислещ човек, а повтаряш елементарни клишета и щампи, щото са изсрани от"демократичния свят".Имах двама съученици сирийци(от смесени бракове), които всяко лято отиваха в Сирия при баби и дядовци както при нас се ходеше на село.Така че имам някакво понятие какво е било там още от времето на Хафез Асад, защото сме ги питали и са ни разказвали.Другото, знаеш ли, че там е най-голямото разнообразие от етноси и религии в целия арабски сват и всички свободно изповядваха до сега своите(саво християнските варианти са четири).Това беше най-светската арабска държава.Там от векове има междуетнически и междуконфесионални дрязги и без здрава ръка се получава "демокрация" като в Ирак, Либия и сега Сирия.Като си толкова загрижен за свободите и правата на хората защо не питаш за марионетките на "виликия демократизатор" Йордания, Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ?Или там се провеждат честни избори и всеки етнос и религия са равноправни?И кой ти е казал, че всяка държава трябва да копира и подражава на "демократичния" модел.По какво се отличаваш ти от комунистите, щом се опитваш да наложиш своя модел и разбирания на другите с терор и унищожение на несъгласните?

Я малко по-спокойно,слез от метлата.Прочети още един път написаното да видиш няма ли противоречия,взаимно изключващи се.Понеже тук прочетох крайни
мнения,включително и твоето,аз смятам,че сирийците имат думата за преценка.Ако държи със здрава ръка значи не е демократично,а тирания.
"По какво се отличаваш ти от комунистите, щом се опитваш да наложиш своя модел и разбирания на другите с терор и унищожение на несъгласните?[/quote]
И още едно мое мнение от по-късен час:
Имам и някаква субективна представа за Сирия от съквартиранта на сина в Кобленц.Още в началото на размириците преди 6-7г,той му беше разказвал,че там
нещата въобще не толкова хубави както изглеждат.Тяхното семейство/интелигентни хора,мисля лекари/бяха против този режим заради диктатурата,която упражняват и начина на живот.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 29 сеп 2015 18:57

В общи линии при Хафез нещата са стояли горе-долу така: докато не скачаш на властите всичко е точно. Бъди към който си искаш етнос, изповядвай каквато искаш религия, даже говори какъвто искаш език (стига да знаеш общия за всички). Ама скимне ли ти бунтове да вдигаш.. хората на Хафез минават и помитат всичко. После там 20 години никой не решава да размахва оръжие.

В това отношение Башар се оказа нерешителен. Ако действаше като баща си всичко щеше да свърши толкова бързо, че трябваше външните сили, които искат падането му после или да пратят открито войски след потушаването на бунта (както се случи в Либия) или да пуснат някоя друга декларация и толкова.

Но разликата в реакцията на баща и син не е учудваща. Докато много хора определят Хафез Асад като луд, дори на Запад някои кръгове преди време определяха синът му като обещаващ, либерален, интелигентен, възпитан и напредничав. Наричаха Башар и Асма "звездната двойка на Близкия изток". Сега обаче друга песен пеят. Каква изненада... то и Кадафи им беше "брат", ама после стана чудовище и изрод. Впрочем за него песента я сменят няколко пъти.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Върни се в “Свободна зона”