гражданин от село написа:petko.h.markov написа:Някои от пишещите тук,много компетентно,живял ли е в Сирия,говорил ли е със сириец,чул ли е неговото мнение за режим вече повече от 20г.Ако е толкова
демократичен как е успял да се задържи на власт толкова години.Нали и ние все още помним"демократични избори" с 99% подкрепа.Не, че ще спрете да си пишете
в този стил,ама може и да поразмислите.
А, ти живял ли си та ги пишеш тези глупости?Имаш претенции да си улегнал и здравомислещ човек, а повтаряш елементарни клишета и щампи, щото са изсрани от"демократичния свят".Имах двама съученици сирийци(от смесени бракове), които всяко лято отиваха в Сирия при баби и дядовци както при нас се ходеше на село.Така че имам някакво понятие какво е било там още от времето на Хафез Асад, защото сме ги питали и са ни разказвали.Другото, знаеш ли, че там е най-голямото разнообразие от етноси и религии в целия арабски сват и всички свободно изповядваха до сега своите(саво християнските варианти са четири).Това беше най-светската арабска държава.Там от векове има междуетнически и междуконфесионални дрязги и без здрава ръка се получава "демокрация" като в Ирак, Либия и сега Сирия.Като си толкова загрижен за свободите и правата на хората защо не питаш за марионетките на "виликия демократизатор" Йордания, Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ?Или там се провеждат честни избори и всеки етнос и религия са равноправни?И кой ти е казал, че всяка държава трябва да копира и подражава на "демократичния" модел.По какво се отличаваш ти от комунистите, щом се опитваш да наложиш своя модел и разбирания на другите с терор и унищожение на несъгласните?
Я малко по-спокойно,слез от метлата.Прочети още един път написаното да видиш няма ли противоречия,взаимно изключващи се.Понеже тук прочетох крайни
мнения,включително и твоето,аз смятам,че сирийците имат думата за преценка.Ако държи със здрава ръка значи не е демократично,а тирания.
"По какво се отличаваш ти от комунистите, щом се опитваш да наложиш своя модел и разбирания на другите с терор и унищожение на несъгласните?[/quote]
И още едно мое мнение от по-късен час:
Имам и някаква субективна представа за Сирия от съквартиранта на сина в Кобленц.Още в началото на размириците преди 6-7г,той му беше разказвал,че там
нещата въобще не толкова хубави както изглеждат.Тяхното семейство/интелигентни хора,мисля лекари/бяха против този режим заради диктатурата,която упражняват и начина на живот.