Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот icko65 » 09 сеп 2015 22:21

fcb_bg написа:
irradeum написа:
fcb_bg написа:
irradeum написа:
fcb_bg написа:Ненчев: Подозираме, че в самолетите Русия пренася оръжие за Сирия.
Мърда смотана, малко ли оръжие продаде на СА, които го набутаха на ИД, както и на САЩ, които го набутаха на опозицията? Педал продажен, ще ми говори за комисионни и заплахи! Продажник!

Ей , мелез руски ! Ще спреш ли да обиждаш ! Освен пропуски в образованието имаш сериозни пропуски и във възпитанието.

С такива тъпи изказвания, такива обиди заслужава. Беше се покрил като мишок след сакатлъка в Анево и чакаше инструкции.
Що, кеф ли ти е, че въоръжаваме ИД, а? Като пращахме на грузинците при конфликта с РФ, това е обяснимо. Ама да въоръжаваме ИД и после да викаме на руснаците "Ааааа, вие МАЙ мъкнете оръжие да стреляте ИД..." и ти да ми правиш нагли забележки ли? :evil:

За малките зелени човечета в Сирия ли ми говориш? В Крим ги нямаше , нали, няма ги и в Сирия..
Знаете ли че, освен в Украйна, руски войски "няма" също така и в Сирия? Така ги "няма", че (въпреки забраната) постоянно се снимат на фона на разни сирийски забележителности и качват снимките в интернет. Освен това, във видео на сирийска правителствена телевизия, снимано в западната провинция Латакия, ясно се вижда бронетранспортьор от най-нова модификация (на въоръжение само в Русия) и се чува руска реч.
Потин хитро заявява, че "за военна намеса на Русия срещу ИД" засега било рано да се говори. Само че в западните райони на Сирия (крайбрежието и районът на Дамаск) – откъдето са селфитата на руски войници – в тези райони ИД я няма. Там правителствените войски воюват с "умерената опозиция". И точно в тази война Русия се намесва на страната на Башар. За война на Русия срещу ИД, както казва и самият Потин, дума не може да става.
От друга страна, има данни, че руски военни оперират и в източните пустинни райони на Сирия, но не е ясно на чия страна са. Например, в интернет има снимка на някой си Миша Муратов от 22 август, на която той е маскиран като боец на ИД. Дали с тази маскировка е воювал против ИД, или (което лично на мен ми се струва по-вероятно) е вършел някакви неща под маската на ИД, засега не е ясно.
Ясно e само, че ИД не се опитва да действа в западните райони (където са съсредоточени интересите на Русия), а Русия не се намесва в източните райони (където се вихри ИД). Това може да е резултат от някакво споразумение между Русия и ИД, а може и ИД просто да се подчинява на заповеди от Кремъл.

Болен мозък, набута Русия с връзки с ИД ли? Аз ли не казах кой зарежда с оръжие ИД или ти не разбра? Аз ли не казах кой индиректно подкрепя терористични групировки или ти не разбра? В Сирия можеш да видиш новия БТР, може да видиш и друго. Докато не ми покажеш руска техника в Украйна, спокойно можеш да стоиш мирен в ъгъла.
Небето над Сирия е затворено за военни въздушни полети за тези за които САЩ кажат. Руснаците такъв кур им набиха с дипломатическото искане за полети за удари по ИД, та онез мълчаха 2 дена и после попитаха "Ама защо ви е, какво ще правите...". Питаха натовска държава "Ще ни дадете ли коридор до Сирия за да пуцаме идиялги?" Веднагикос, немас проблемас. А Щатите се нацупиха на гърчолята. После пробваха и нас и се оказа, че ние идиляги не щем да се трепат. "Харашо, ние ще си намерим начин да летим до там".
Бъди си горд ястреб, докато в Европа политици от висш ранг си правят устата за намеса на руснаците по проблема с ИД.

П.С. Можеш и да измислиш някакъв аргумент срещу гнева ми срещу Ненчев, освен да ми правиш анализ.

Дообре!Аз пък що си мисля че тия и руски самолети ако ДЕЙСТВИТЕЛНО са минали през Гърция немааа начин да не са прелетели и през България??Без значение кво обявяват нашите-може или не!За да минат през гръцко без да навестят българско!?Аджеба как ше стане?От р. Резовска и вдясно през Турция към Гърция? :mrgreen:
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 09 сеп 2015 22:21

язе написа:[
А народа, защо позволява това?:o

Петко Славейков е прозрял причината още преди повече от век, тя си важи до ден днешен.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 10 сеп 2015 09:49

THE G.A.M.E написа:
ivan56 написа:Дали не серат кръв руските курви, като не им се играе по свирката :? Когато бяхме послушното пале на Кремъл и като пръднеха там, тук се насирахме, бяхме мили и драги.

Да, ще е хубаво да се извадят цитати на московски политици от онова време да видим, дали сме послушни васали ? :lol:

Е, то много ясно, че пак сме били номер 1 по плонжовете ... И хората, като моя баща, които тогава това ги е дразнело и не са искали да чуят руска реч, сега са двойно по-погнусени от слугинажа в другата посока :!: Това ти го обяснявам от месеци :lol: Това не е нормално :!:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 сеп 2015 10:58

boabbb написа:
Е, то много ясно, че пак сме били номер 1 по плонжовете ...
И хората, като моя баща, които тогава това ги е дразнело и не са искали да чуят руска реч, сега са двойно по-погнусени от слугинажа в другата посока :!: Това ти го обяснявам от месеци :lol: Това не е нормално :!:

Разбира се, че не е нормално, но аз имам мерак да дразня хората, за които плонжовете към Москва са били в реда на нещата, ама сега пискат на умряло. ;)
Именно те трябва да са по-ниски от тревата.

Иначе писах... И аз не знам вече в коя тема от многобройните за отказа, че за съжаление изспуснахме влака "независимост от големите"... И то го изспуснахме някъде в преговорите за ЕС и НАТО.

Сега вече е трудно за Страна като нас, да се изрепчим на Съюзници и противници ( независимо колко са големи и могъщи ) ... Щото просто обстановката в световен мащаб е доста променена в сравнение с началото на века.
То е лесно да се каже, да започнем да се правим на голяма работа и после да се опитаме да лавираме със САЩ и Русия, като да гледаме да имаме келепир и от двете сили.
Все едно някой казва: "Трябва да идем до друга галактика да видим, какво-що, ама как да го направим ?
И друг да отговори: "Ами много просто, ще построим двигател със светлинна скорост". :lol:

Та така... Лесно е да се каже, че трябва да се репчим, и че от това ще имаме полза, ама по-какъв начин по-точно ще имаме полза ?
За да се отскубнем от САЩ, трябва рязко да престанем да ги подкрепяме, ама онези все още имат голямо влияние и ще затворят много икономически врати за нас.
Да не говорим ЦРУ колко биха могли да ни навредят с подмолни удари, пък военната им мощ ...
И к'во, за да не ни заплашва САЩ, трябва да се прегърнем с Русия ( не че е гаранция, че онези нема да ни закачат, поне с ЦРУ ) ... Обаче мосаковчани ще изискват пълна подкрепа на решенията и политиката си, без значение дали тези неща ще са в наш ущърб.
И к'во ще стане ?
Ще заменим една зависимост, с друга.

Въобще не виждам как бихме могли да водим независима политика към момента, без да раздразним и то много сериозно, силните на деня. :roll:

За това остава вариантът Държави като нас, да са в Съюз и да слушкат, за да не им се случват разни гадости, като етнически конфликти, икономически проблеми, агресия от съседи и т.н.
Проблема при нас е, че не се възползваме напълно от възможностите на ЕС и НАТО.
Другият проблем е, наистина прекалено голямата сервилност.
Но пък както писах, няма как хич да не изпълняваме заповеди от по големите ни Съюзници.
Но има нещо, което можем да направим.
Да общаваме, пък да правим в крайна сметка това, което е добре за нас.
Последна промяна от THE G.A.M.E на 10 сеп 2015 11:04, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 10 сеп 2015 11:03

Ами, точно така, де - да обещаеш е най-лесно, нашите политици поне това са показали, че го умеят доста :lol: :lol: :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 сеп 2015 11:08

boabbb написа:Ами, точно така, де - да обещаеш е най-лесно, нашите политици поне това са показали, че го умеят доста :lol: :lol: :lol:

Именно.

Протакаме макс. във времето неприятни за нас решения, но обещаваме постоянно, че ще "опраЙм работата".
През това време си джиткаме еврофондовете и продължаваме да се възползваме от квотните пазари. :lol:

Обаче "на'ще" гамени обещават и бързат да изпълнят, сякаш да не ги превари някой.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 10 сеп 2015 11:17

boabbb написа:Ами, точно така, де - да обещаеш е най-лесно, нашите политици поне това са показали, че го умеят доста :lol: :lol: :lol:

Питай Лупи :lol: :lol: :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 10 сеп 2015 11:17

THE G.A.M.E написа:

Именно.

Протакаме макс. във времето неприятни за нас решения, но обещаваме постоянно, че ще "опраЙм работата".
През това време си джиткаме еврофондовете и продължаваме да се възползваме от квотните пазари. :lol:

Обаче "на'ще" гамени обещават и бързат да изпълнят, сякаш да не ги превари някой.

Тука говориме за друго нещо ... Част от тях, точно Митов и оня Ненчев, са на работа - кой в НАТО, кой в Щатите и като приключат тука, ще си ги дръпнат пак натам ... Тия ми миришат на професионални предатели, а тоя, дето ги държи, е не по-малко виновен от тях :!:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 сеп 2015 11:27

Най-вероятно е така, но на мен не ми пречат, ако вземат правилни решения.
Пък макар и тези решения да са в угода на Щатите и политиката им спрямо Русия, все пак е важно, че и за България са коректни.

В случая с отказа, наистина не виждам никакъв проблем, освен че Русия допълнително се изнервя от нас, ама те и без т'ва решение ни се канят, още като избрахме ориентация на Запад.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 10 сеп 2015 11:46

THE G.A.M.E написа:Най-вероятно е така, но на мен не ми пречат, ако вземат правилни решения.
Пък макар и тези решения да са в угода на Щатите и политиката им спрямо Русия, все пак е важно, че и за България са коректни.

В случая с отказа, наистина не виждам никакъв проблем, освен че Русия допълнително се изнервя от нас, ама те и без т'ва решение ни се канят, още като избрахме ориентация на Запад.

После да не се оплакваш от цените горивата, само :lol: :lol: Млечния бизнес и те го налапаха от тая "ориентация" :roll: Черешите бяха на невероятната цена от 70-80 ст. и ги изкупуваха 2-3 дена в седмицата ... Бърже давай положителните неща, че тезата сдава багажа :lol:

Върни се в “Свободна зона”