СО МАТ- фирмата, от която всички се учеха

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
whufc
Контакти:

Re: СО МАТ- фирмата, от която всички се учеха

Мнениеот whufc » 22 авг 2015 00:20

PFC Litex написа:И днес има български фирми като СО МАТ с по над 1200 автомобила.

Да ето и една от тях с 1800 първо четене http://www.pimk-bg.eu/index.html
_Come On You Irons_

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 22 авг 2015 09:19

Такава фирма като СО МАТ в днешно време няма . Повечето транспортни фирми в България в момента са пред фалит с по 20 30 камиона , а шофьорите им умират от глад и напускат - така че не се заблуждавайте .
СО МАТ е беше голяма фирма , в която шофьорите работиха с удоволствие .

Потребителски аватар
visentii

Мнениеот visentii » 22 авг 2015 10:24

whufc написа:
PFC Litex написа:И днес има български фирми като СО МАТ с по над 1200 автомобила.

1800, ама друг път....фирмата има 700 камиона, а реално работещи са 300...
Няма такава фирма като СО МАТ към този момент.

Bluecity
Контакти:

Мнениеот Bluecity » 22 авг 2015 10:36

И корабите им бяха кораби-супер модерни за времето си. Някой спомня ли си култовия филм "Васко да Гама от село Рупча"? Сниман е на един от тях.
Rock or Bust!

Потребителски аватар
whufc
Контакти:

Мнениеот whufc » 22 авг 2015 10:38

visentii написа:
whufc написа:

1800, ама друг път....фирмата има 700 камиона, а реално работещи са 300...
Няма такава фирма като СО МАТ към този момент.

Същата тази фирма изкупи почти целият Willi Betz /бази ,камиони и прочие / .......... а камионите за 700 ама по две и малко :)
_Come On You Irons_

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 22 авг 2015 10:40

fcb_bg написа:
Captain Stottlemeyer написа:Добре, статията е от 2013 година, сайтът е socbg.com.: "Спомени от Народната република или ретроспекция на една България, която живее като спомен във Вас и която вече отдавна я няма". Главен редактор: Стоян Гълъбов... Е и!?... :roll: 8-)

http://socbg.com/2013/10/%D1%81%D0%BE-% ... D0%B0.html

Да. От този сайт е. Е, и? Нещо ти преобърна червата инфото от сайта ли? :? Ако ти го пейстна от сайт за българска история каква тъпотия ще напишеш, хейтак?

Драго ми русначе, пишещо в нашия форум. Обикновено не отговарям на слабо интелигентни и заядливи младежи, но днес имам малко повече свободно време и ще направя изключение специално за теб. :)
1. Ако беше прочел малко по-внимателно и осмислил (доста трудно за теб) написаното в моето мнение щеше да забележиш, че статията е от 2013 година, тоест е твърде вехта. Авторът на темата просто я е копи-пейстнал от сайта в порив на внезапно вдъхновение, като дори е пропуснал (предполагам неволно) да сложи кавички и да посочи линк.
2. Инфото в сайта за мен не е (почти) никакво инфо, защото там се публикуват материали и снимки от времена, в които аз (за разлика от теб) съм живял доста дълго. С други думи, познавам ги много добре, защото съм изпитал и хубавото и лошото от тях.
3. В сайт за българска история няма как да прочетеш за СО МАТ. За целта има други специализирани сайтове и учебници. Аз по-специално съм изучавал „международен транспорт и застраховки” като част от учебната програма на специалността МИО във ВИИ „Карл Маркс”. ;)
4. Конкретно за СО МАТ: Работил съм повече от 25 години в системата на външната търговия, от тях десетина при социализЪма. Работил съм и със СО МАТ. Разбира се, че при социализЪма имаше и успешно работещи предприятия и СО МАТ беше едно от тях – това никой не би могъл да го отрече. С това отговарям и на забележката на автора на темата. :)
5. „Дребният” проблем е, че хубавото в българската икономика беше съсипано, но не от лошите капиталисти. Съсипаха го другарите комунисти след дворцовия преврат на 10 ноември, 1989 г. с помощта на ДС (те имаха необходимите средства и лостове за това), за да изкупят след това предприятията на безценица чрез кражбата на века, наречена „масова приватизация”, или срещу тлъсти комисиони, обслужвайки чужди – руски и западни интереси. Мисля, че Странджата е формулирал много добре това само с едно изречение.
Това е... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 22 авг 2015 11:00

Соца или комунизма ( не знам как точно трябва да се дефинира) у нас започна с насилствен преврат, масови убийства и разграбване на частното в полза на държавното и на големите партийци и завърши с разграбване на държавното в полза пак на големите партийци. Едни и същи червени паразити ни крадат и тероризират от десетилетия и за тях или лошо или нищо, трябва да се казва.

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 22 авг 2015 11:18

whufc написа:

Не четете бе младежи :)
"автомобилният парк достига 4254 автомобила" + 4 речни и 4 морски ферибота :lol: С общо служители над 10 000 ;)

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 22 авг 2015 11:41

Истината е била в търговията със Запада и това на другарите им е било ясно, ама няма как да вдигнат ръка срещу другарите от Москва.
Давам само един пример, живо тегло агнешко се изнасяше за арабите на 5 долара килото, а към СССР 1 рубла.Ти евем и бизнеса и икономиката на СИВ.
Към Со мат, можем да прибавим и БМФ.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 22 авг 2015 13:24

ivan56 написа:Истината е била в търговията със Запада и това на другарите им е било ясно, ама няма как да вдигнат ръка срещу другарите от Москва.
Давам само един пример, живо тегло агнешко се изнасяше за арабите на 5 долара килото, а към СССР 1 рубла.Ти евем и бизнеса и икономиката на СИВ.
Към Со мат, можем да прибавим и БМФ.

Газ,нефт,суровини на какви цени получавахме от СССР?

Върни се в “Свободна зона”