volf написа:Не че няма предпоставки да недоволствуват в Левски срещу съдиите, но всички те са свързани с дефицит на интелектуален материал в ръководството и същия проблем в спортно техническия ресурс на отбора!
От споменатите двубои съм гледал само онзи с Лудогорец и там победи по грамотният технически и онзи, който търсеше победата през цялото време!
Не забелязах Левски да са имали ситуация за гол, освен ако съдията не беше пуснал засадата!
Дали е имало засада?! - ДА...!
От позицията на страничния се вижда, че тялото на нападателя е напред от защитната линия, а той няма как да чертае линии за позицията на краката и отсъжда онова което вижда (при това своевременно, и НЯМА отменен гол, а изритване на топката във вратата след звуков сигнал от главния съдия!).
Уважаеми съфорумници, каквото и да правят съдиите не могат да бележат за Левски и по тази причина си позволяват единствено да не зачитат головете за противниковия отбор! - Не им се сърдете!

Първо работа на съдиите да следят спазването на правилата на играта футбол,а не дали ще победи по грамотния или по-техничния отбор.
За засадата- изгледах общо взето всичко ,което има в нета, по-скоро засада НЯМА,но ситуацията е много тънка. Честно казано ,ако аз бях страничен щях да я вдигна за да се презастраховам(както и в мача Левски-Литекс с непризнатия гол на Асприля). Проблема тук е положението на страничния съдия, в момента на паса към Махмудов,страничния съдия е на повече от 5 м(според мен някъде 7-8 м ,само това е достатъчно за наказние на съдията) зад последния защитник на Лудогорец.Неговата позиция е практически същата с тази на камерата на Диема, от картината пределно ясно се вижда,че ВДЯСНО(от гледната точка на страничния съдия) на Махмудов има играч на Лудогорец(мисля че е Сисиньо),за каква засада може да се говори при тази ситуация?
За мен много по-тежки са ситуациите с Моци, Дяков и Л.Саша. При нормално съдийство в най-лошия случай Моци трябваше да бъде изгонен в 9-та минута. Ако за нарушението срещу Б.Цонев не му бъде показан директен червен карто(абсолютно спокойно можеше да получи директен червен картон за удар без топка при спряла игра).То в 9-та минута за дивашкото влизане срещу Краев(за същото нещо в 1/4 финал на ШЛ Дж.Чакър е показвал директен червен картон)също си беше минимум за жълт картон(съвсем спокойно може и да се покаже и червен картон),Слава Богу ,че не се стигна до контакт между двамата,ако се беше стигнало до контакт беше много вероятно кариерата на най-големия талант в българския футбол в последните 10 години да приключеше в този момент.
За Дяков - за блестящо изпълненото раменно хвърляне ,ако беше на състезание по джудо или борба щеше да получи приза за най-техничен състезател,но във футболен мач трябваше да да бъде пратен да практикува уменията си по бойни спортове на друго място.
Говорих с мой много добър познат ,работещ в Лудогорец , и той ми каза никой от Лудогорец не е натискал Сватбата да ги подпира и никой не е искал от него да жали играчите на Лудогорец,а специално за Моци и Дяков ,безброй пъти им е трието сол на главата(включително и от най-високо място) да не правят глупости и да не си просят картони. Последното нещо от което има нужда Лудогорец е такова съдийство. Същия човек призна ,че и Моци и Дяков са били за гонене още през първото полувреме.
За засадата вече писах- по-скоро я няма , но ситуацията е много тънка и там около 50% от съдиите ще я сгрешат. Същата е ситуацията и с непризнатия гол на Литекс, и в двете ситуации ситуацията се развива толкова бързо,че в реално време не е възможно да бъде видяна. Съдиитя няма пред себе си монитори да гледат повторения на забавен каданс.
В мачовете с Ботев и Литекс имаше 100% дузпи несвирени за Левски.