Синьо сърце написа: Не ме интересува кои и защо са русофили. Аз не съм русофил-дразни ме излишната злоба и омраза към Русия, генерирана от определени кръгове и с оглед врменни политически, а следователно икономически изгоди. Утре, ако Тръмп стане президент и се обърне плочата-същите тези ще са първа писта да се мазнят на Русия и да пускат статии за Шипка. Нима не ти е ясно?
И ако искаш някой да те приема насериозно-не цитирай Дайнов, Инджев и прочее примати. Това е обидно за всеки с поне малко мозък в главата. Аз не цитирам Сидеров по темата...
Мен ме дразни излишната и незаслужена любов към Русия, продиктувана от налаганите лъжи над българското общество вече няколко поколения подред. Не разбирам, защо е толкова страшно да се каже: Да, следвайки своя интерес, Русия винаги е налагала анти-българска политика. Не защото мрази България, а защото следва своите интереси, които не се припокриват с българските. Защо трябва да се повтарят и да се налагат и на бъдещите поколения лъжи? Какъв е проблемът да се каже истината?
Защо е страшно да се каже, че руската политика е налагала своята идеология с лъжа? Не само тук! Където и да е!
Какви основания трябва да имаме ние българите, за да вярваме и към момента на Русия, след като знаем за нейният стил на политика - коварство, лъжа и репресия?
Що за бездушници сме, че така безропотно да приемаме наглото налагане на лъжа толкова дълги години? Не е злоба към Русия, а упрек към поддръжниците на руските лъжи в България. В центъра на София, четвърт век след падането на желязната завеса, се кипри паметник с надпис "На съветската армия освободителка от признателният български народ". Що за цинизъм и лъжа е това? И днес ние продължаваме да вярваме на същата тази лъжа и пропаганда.
Защо трябва да сме доволни и да обичаме Русия, след като тук насилствено (!) са ни наложили един анти-хуманен режим, чрез много репресии и цинична пропаганда.
Ще борят те фашизма.....

Ти чувал ли си какво се говори във пропагандните филмчета от времето на комунизма? Как ще борим фашистите, отново има някакъв враг, че тук, от тази страна на желязната завеса е цялото прогресивно човечество, че ония на запад са упадъчен народ......
Въобще, как може да се хващате на една и съща въдица толкова пъти, просто не проумявам?!
Като ще е " България над всичко" не мислиш ли, че българският национален интерес е в България да има градове като Беверен и наредията в държавата да е като в Белгия, а не като в Русия? Сега е като в Русия! Как може държавна политика, причинила толкова много беди на собственият ни народ, да я поддържаш и защитаваш? Пък уж "България над всичко"!?
Иначе, аз въобще не държа ти да ме взимаш на сериозно. Нещо повече - въобще не ми пука дали ме взимаш на сериозно. Аз теб със сигурност не те взимам на сериозно, още повече след като подкрепи една 100 % лъжа и наглост на един наглец който пише тук.
Ще цитирам който си поискам, а ти - и да си мислиш, че не цитираш Волен Сидеров, то - от всякъде ти прозира неговата философия.
Евгени Дайнов:
И сега да се върнем на въпроса: какво е това да си русофил? Вече е ясно – какво. Да си русофил, означава да искаш да подредиш българското общество по модела, постигнат в обществото, на което си „-фил” – руското.