Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот manolovplamen » 04 авг 2015 11:07

Синьо сърце написа:Само че остава да виси със страшна сила един негов въпрос, на който е редно да се отговори: къде е упоменато, че именно Русия иска да няма силна държава на Балканите? Не е ли имено АУ тази, която по пътя на логиката да се бои от това?

Това, какви въпроси висят със страшна сила, е съвсем различен въпрос. Този наглец сам се договори за нещо ( без никой да се е съгласявал с неговото предложение), сам си изпълни договорката между него, а след това, С НАЙ-ОГРОМНАТА НАГЛОСТ, КОЯТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, започна да пише за друг човек, че бил без чест. Защо е без чест? За това, че недоразумение, сходно с Бареков, си се договаря и си изпълнява договорите сам със себе си ли?

Такива "умници" като теб затвърждават неговата лъжа. Евала!

Относно въпроса, който виси със страшна сила - polmazpolm ти е отговорил 100 пъти. Вчера, в един момент изглеждаше, че си проумял логиният отговор, но днес явно пак наново трябва ти се обяснява. Имаш в дадени моменти проблясъци, но след това отново зацикляш. Нищо. Някои нямат и проблясъци.
Само Левски!

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 04 авг 2015 11:12

Синьо сърце написа: Не ме интересува кои и защо са русофили. Аз не съм русофил-дразни ме излишната злоба и омраза към Русия, генерирана от определени кръгове и с оглед врменни политически, а следователно икономически изгоди. Утре, ако Тръмп стане президент и се обърне плочата-същите тези ще са първа писта да се мазнят на Русия и да пускат статии за Шипка. Нима не ти е ясно?
И ако искаш някой да те приема насериозно-не цитирай Дайнов, Инджев и прочее примати. Това е обидно за всеки с поне малко мозък в главата. Аз не цитирам Сидеров по темата...

Мен ме дразни излишната и незаслужена любов към Русия, продиктувана от налаганите лъжи над българското общество вече няколко поколения подред. Не разбирам, защо е толкова страшно да се каже: Да, следвайки своя интерес, Русия винаги е налагала анти-българска политика. Не защото мрази България, а защото следва своите интереси, които не се припокриват с българските. Защо трябва да се повтарят и да се налагат и на бъдещите поколения лъжи? Какъв е проблемът да се каже истината?

Защо е страшно да се каже, че руската политика е налагала своята идеология с лъжа? Не само тук! Където и да е!

Какви основания трябва да имаме ние българите, за да вярваме и към момента на Русия, след като знаем за нейният стил на политика - коварство, лъжа и репресия?

Що за бездушници сме, че така безропотно да приемаме наглото налагане на лъжа толкова дълги години? Не е злоба към Русия, а упрек към поддръжниците на руските лъжи в България. В центъра на София, четвърт век след падането на желязната завеса, се кипри паметник с надпис "На съветската армия освободителка от признателният български народ". Що за цинизъм и лъжа е това? И днес ние продължаваме да вярваме на същата тази лъжа и пропаганда.
Защо трябва да сме доволни и да обичаме Русия, след като тук насилствено (!) са ни наложили един анти-хуманен режим, чрез много репресии и цинична пропаганда.
Ще борят те фашизма..... :roll: Ти чувал ли си какво се говори във пропагандните филмчета от времето на комунизма? Как ще борим фашистите, отново има някакъв враг, че тук, от тази страна на желязната завеса е цялото прогресивно човечество, че ония на запад са упадъчен народ......

Въобще, как може да се хващате на една и съща въдица толкова пъти, просто не проумявам?!

Като ще е " България над всичко" не мислиш ли, че българският национален интерес е в България да има градове като Беверен и наредията в държавата да е като в Белгия, а не като в Русия? Сега е като в Русия! Как може държавна политика, причинила толкова много беди на собственият ни народ, да я поддържаш и защитаваш? Пък уж "България над всичко"!?
Иначе, аз въобще не държа ти да ме взимаш на сериозно. Нещо повече - въобще не ми пука дали ме взимаш на сериозно. Аз теб със сигурност не те взимам на сериозно, още повече след като подкрепи една 100 % лъжа и наглост на един наглец който пише тук.
Ще цитирам който си поискам, а ти - и да си мислиш, че не цитираш Волен Сидеров, то - от всякъде ти прозира неговата философия.
Евгени Дайнов:
И сега да се върнем на въпроса: какво е това да си русофил? Вече е ясно – какво. Да си русофил, означава да искаш да подредиш българското общество по модела, постигнат в обществото, на което си „-фил” – руското.
Последна промяна от manolovplamen на 04 авг 2015 11:14, променено общо 2 пъти.
Само Левски!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 04 авг 2015 11:13

manolovplamen написа:Мен ме дразни излишната и незаслужена любов към Русия, продиктувана от налаганите лъжи над българското общество вече няколко поколения подред. Не разбирам, защо е толкова страшно да се каже: Да, следвайки своя интерес, Русия винаги е налагала анти-българска политика. Не защото мрази България, а защото следва своите интереси, които не се припокриват с българските. Защо трябва да се повтарят и да се налагат и на бъдещите поколения лъжи? Какъв е проблемът да се каже истината?

Кой си ти, та да казваш на хората какво да харесват, бе :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 04 авг 2015 11:15

manolovplamen написа:
Относно въпроса, който виси със страшна сила - polmazpolm ти е отговорил 100 пъти. Вчера, в един момент изглеждаше, че си проумял логиният отговор, но днес явно пак наново трябва ти се обяснява. Имаш в дадени моменти проблясъци, но след това отново зацикляш. Нищо. Някои нямат и проблясъци.

Първо, нямам нужда от ментори да ми определят имам или не проблясъци. Баща ми не ми е ментор, камо ли пък някой си...Второ-в момента водя разговор с него, от който даже не си прочел продължението, но бързаш да се издрънкаш тука. Малко по-спокойно.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 04 авг 2015 11:20

boabbb написа:
manolovplamen написа:Мен ме дразни излишната и незаслужена любов към Русия, продиктувана от налаганите лъжи над българското общество вече няколко поколения подред. Не разбирам, защо е толкова страшно да се каже: Да, следвайки своя интерес, Русия винаги е налагала анти-българска политика. Не защото мрази България, а защото следва своите интереси, които не се припокриват с българските. Защо трябва да се повтарят и да се налагат и на бъдещите поколения лъжи? Какъв е проблемът да се каже истината?

Не можеш да понесеш мисълта, че българите нямаме основание да обичаме Русия с нейната анти-българска политика ли? Или?
Само Левски!

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 04 авг 2015 11:21

manolovplamen написа:
boabbb написа:

Не можеш да понесеш мисълта, че българите нямаме основание да обичаме Русия с нейната анти-българска политика ли? Или?

Не мога да понеса мисълта, че някакъв капутник си мисли, че е коректив кого да харесват хората и кого - не ;)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 11:22

Синьо сърце написа:
polmazpolm написа:
Синьо сърце написа:Само че остава да виси със страшна сила един негов въпрос, на който е редно да се отговори: къде е упоменато, че именно Русия иска да няма силна държава на Балканите? Не е ли имено АУ тази, която по пътя на логиката да се бои от това?
И като стана дума за силна държава- това е вече мой въпрос-къде е упоменато, че става дума за България? Защото, по пътя на логиката, една федерация България-Сърбия далеч повече отговаря на едно такова описание?

1. "Сделката", която то само си измисли, касаеше това, то да докаже твърдението си, че Австро-Унгария е наложила този текст. То не доказа това си твърдение.
2. Най-малкото общо кратно между трите ТАЙНИ споразумения, разпарчетосващи България (държавата, която участва и в трите), е Русия.
3. Може да касае и една хипотетична " Занзибария", но изрично са споменати "България и останала Румелия".

В меморандумите, които ти ми показа с линк за споразумението с Англия, ясно е показано какво иска Русия и какво-Англия. Но за споразумението с АУ няма такива подрбности. Тъй че остават три вероятности- и двете искат да няма силна славянска държава, само Русия или само АУ. Доколкото няма допълнителна информация-и трите са възможни.
Но по пътя на логиката-защо Русия да няма интерес от такава държава, още повече под неин контрол? Защо да остане само Княжеството, а Румелия да е васална? Друга тема е, че както споменах преди, Съединението е въпрос на време...
Аз обаче споделям мнението, че АУ е наложила този текст. И то по проста причина-една такава държава би дала на Русия сериозно стратегическо предимство на Балканите. А след 10-20 години, когато младата държава укрепне икономически и създаде обучена армия, би се превърнала в основен фактор. Това не е по вкуса нито на АУ, нито на Англия. Русия би била доволна на такъв вариант, но би се съгласила и на другия-с идеята с времето да разпростре влияние над отделните парчета и да ги обедини. Така и става само 8 години по-късно, но сметките на Русия излизат много, много криви ...

1.Точно така. Личи си. И си личи, че Англия е била (а в това съглашение се отказва) за разделяне по меридиана (на източна и западна) на голямата България, предложена на Цариградската конференция, а Русия е за разделянето на България (вече орязана в т. 2 и 3 от същия меморандум) на две части - на север и юг от Балкана.
Като добавим текстовете в тайните споразумения с Австро-Унгария - за недопускане създаването на "голяма и сплотена славянска държава" и за образуването на княжества в "България и останала Румелия", ясно се вижда кой какво иска. Разбира се, не казвам, че АвстроІУнгария не е имала същите интереси, но тук говорим за "слънцето и въздуха". Освен това, вече 10-тина пъти казах, че няма никакво значение кой е предложил дадените текстове. Двете империи са се договорили. Точка. Мекотелото, което тръгна да защитава едната от тях, трябва да докаже твърденията си. Още повече - след този компромат, който спретна.

2.Русия е силата, която е най-големия противник на Съединението (нали за него говориш). Подкрепят я Австро-Унгария и Германия, като най-близки съюзници в съюза на тримата императори.

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 04 авг 2015 11:26

Синьо сърце написа: В момента водя разговор с него, от който даже не си прочел продължението, но бързаш да се издрънкаш тука. Малко по-спокойно.

Води, води.....има доста какво да научиш като гледам.
Само Левски!

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 04 авг 2015 11:30

manolovplamen написа:

Това, какви въпроси висят със страшна сила, е съвсем различен въпрос. Този наглец сам се договори за нещо ( без никой да се е съгласявал с неговото предложение), сам си изпълни договорката между него, а след това, С НАЙ-ОГРОМНАТА НАГЛОСТ, КОЯТО МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА, започна да пише за друг човек, че бил без чест. Защо е без чест? За това, че недоразумение, сходно с Бареков, си се договаря и си изпълнява договорите сам със себе си ли?

Такива "умници" като теб затвърждават неговата лъжа. Евала!

:) За едно не си прав - че Въз-честното било изпълнявало уговорката, която сключи само със себе си. Там е работата, че не я изпълнява.

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Мнениеот manolovplamen » 04 авг 2015 11:33

boabbb написа:
manolovplamen написа:
boabbb написа:

Не мога да понеса мисълта, че някакъв капутник си мисли, че е коректив кого да харесват хората и кого - не ;)

Ами като не можеш да понесеш, иди се хвърли с главата на долу от 10-тия етаж и ще ти се решат всички проблеми. ;)
Само Левски!

Върни се в “Свободна зона”