Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
manolovplamen
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот manolovplamen » 02 авг 2015 03:25

GOLEADOR написа:Каква е Русия няма никакво значение,важно е да си обективен когато говориш за доброто което русите са направили за България.Явно толкова мразиш руснаците,че си готов да ги обвиниш за освобождението ни от Турция.Жалко за което!

”Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби” - Васил Левски

С какъвто се събереш, такъв ставаш. - народна мъдрост

Голямо значение има каква е Русия. Като погледнем приликите ни с тях, би трябвало да се сетим, че не сме мръднали на милиметър към начина на живот на цивилизованите общества. Това е пряк резултат от всички "добрини" които ни е направила Русия.
Само Левски!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 авг 2015 04:05

Айде,мен и истината кучета ни яли,но да принизиш проф.Андрей Пантев само защото казва кратко и ясно кой за какво се бори и иска в даден документ е мерзко.А да пренебрегнеш знанията и интелекта на такъв човек само заради партийната му принадлежност е жалко.Отделно виждам,че не ти е ясна работата на историка.Ако за теб един историк трябва да намира само документи,то всеки може да стане такъв.Ти и аз или който и да е този форум може да погледнем в архивите и да видим как е протекла дадена конференция,но това не ни прави историци.Историка трябва да може логически да обясни какво и защо се е случило на тази конференция.Точно в това е и силата на проф. Пантев.
Интересно е,че ти също талкуваш по даден начин този документ.В него не е спомената България.Защо?Логическия отговор е защото не тя се визира в него,а федерация между Сърбия и България.За това и Санстефанския мирен договор покрива тези територии които са дадени на Българска Екзархия.Но онзи човек без чест все се мъчи да ни убеди,че Русия ни е виновна за Берлинския договор.Както и да е.Кой разбрал-разбрал,за другите - жалко!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 02 авг 2015 11:19

manolovplamen написа:Разгромява опонентите си како Левски. :lol: И сам си дава оценка дали е разгромил или не. пхаха....
Левскар,
Как разгромяваш? Като ходиш да ревеш на модераторите? Пък и нали си парче филолог? Метафора ли не знаеш какво е? Какво си ми се разревал като никарагуанско сираче, че някой бил писал за майка ти? Абсолютен донос е това! Абсолютна лъжа. Никой не е те е обиждал лично!
Ти назад в мненията си описал защо си избрал Русия, и защо плюеш САЩ. След това някой ти е казал метафорично, че все едно някой да избере изнасилвача( да се разбира Кремъл) на майка му ( да се разбира България) , и да се вторачи да псува изнасилвача (САЩ) на комшийката ( комшийки много). Какво си се разревал? Къде виждаш в това обида? Или като един виден русофил си се обидил, че Русия е сравнена с изнасилвач ли? А нали уж България над всичко бе, брато? Нещо като че ли Русия ти е по-мила? Разгромвач голям. Цъ цъ..... Каже му някой нещо разгромяващо, и ходи реве на модараторите. Аз не съм писал тук в този форум от около две години и сега няма да се задържа много. С тия бан-вания не си мисли, че разгромяваш някой. Ако съм аз - имам поне 7-8 точки за достъп до интеренет с различни ай_пи-та. Не си мисли, че оня дето го баннаха заради това, че използва метафора няма достъп до много ай пи-та. Въпрос на желание е, а моето вече е на привършване тъй като е глупаво да си губя времето с такива безполезници като теб.

"Да ми идва някой си тука......". Алоооо, къде ти идва бе? Да не съм ти дошъл в хола? Това тука да не ти е бащиния? Тук ти си толкова никой ( или някой), колкото и аз, колкото и всички останали! На всичкото отгоре ти си се заял пръв с този баннатия....Какво ревеш след това? Синият разгромвач :lol: Голям разгромвач си, няма що! Същото е като да кажеш, че днес Левски биха с 0:2. Всичко можеш да кажеш, важното е какви са фактите.

Виждам известна промяна в комуникацията и тона. Първо, разгромът не се отнася до тебе. Второ, целта на данданията беше именно аз да бъда изкарван от нерви и вкаран в модераторската тема-но не се получи. Няма и да се получи. Това с метафората и майката-някъде другаде го разправяй! Тъп гаф, и не ми развивай евтини теории. Както споменах, няма да те пусна за заобикаляне на бан. С колко айпита боравиш, няма никакво значение. Аз боравя с повече от тебе, но това не помага. Още с втория пост си ясен кой си. С онзи баннатия, който никак не си ти, не съм се заял пръв, нито пък съм му викал кафяв гъз.
Аз за нищо не рева и не се оплаквам. А ти, ако не забелязваш, сам вървиш към разгром-щеше да даваш факти, кадри, документи и да доказваш разни тези-а даже за приятел или неприятел е СССР на България през ВСВ беше...айде да го кажем, неубедителен. Ояждаш се със всеки, който не е на твоето-макар че момчетата говореха културно и се опитаха да спорят културно. Така даже Плейъра ще се отдръпне, да не говорим за другите-и си оставаш сам да си постваш руски асфалт и да си цъкаш емотикони. Ироничните ти подмятания за дробове и далаци бързо се обърнаха срещу теб. И не знам дали усещаш, могат да ти изиграят много лоша шега...Опитвайки се да превърнеш мен в обект на подигравки-сам стана такъв. Ето това е разгром, а не бана-и ако не ти е ясно, че си близо до него-твой проблем.
Никой няма да те подкрепи-заради гафа с майките и заради дребнавото заяждане с хората( мани ме мене). Няма да те подкрепят дори и тези, които споделят твоите или близки на твоите възгледи. Можеш да си постваш иронични забележки и да мислиш, че си ултраоригинален с подписа си-няма проблем. Аз да си давам оценки? Нещо си се изнервил. Оценките други ги дават.
Все пак, за мен беше интересно от съвсем друг аспект.
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 02 авг 2015 11:47

Кашчей написа:
HoUs4oOL написа:
Кашчей написа:Защо тогава, след като Горбачов спря поддържането, чехи и поляци са двойно по-висок стандарт от нас, ако не и по-висок?!

Нещо не те разбирам?
До колкото знам 89 година България е с по-висок БВП от Полша?
Или питаш защо България е по-изостанала в момента?

Да, именно-защо България е не по-изостанала, а много, космически дори, по-изостанала.
В Полша не съм ходил изобщо, но в ЧССР съм бил няколко пъти, в различни градове и стандартът им тогава си беше по-висок от нашия, да не говорим за сега. Бил съм и в Румъния и мога да кажа, че и те са много, много по-напред от нас, а уж тях чакахме, за да влезем в ЕС.

И поляците си бяха по-добре от нас, имам спомени като идваха тук продаваха газови бутилки и кремове Нивеа, и други невиждани за нас работи :)
Хората и тогава си имаха производство което след това свободно се котираше на Запад, и имаха суровини за това.Но най- важното поне според мен, искаха да живеят добре и да не бъдат "маса" Ние и руснаците бяхме най-зле от целият соц блок, като изключим албанците.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 02 авг 2015 12:29

Чета тук и установявам, че съм попаднал насред някаква махленска свада.
Това, което ме засяга лично:
GOLEADOR, изопачаването на неща, които сме писали вчера и са лесно проследими, показва колко си "обективен" и относно нещата, случили се преди 100 и повече години.
Никъде и никога не съм се "съгласявал" с теб за някакви сделки. Писах ти няколко пъти, че не сме на женския пазар. Но дори и да бях се съгласил, това, което си ми пуснал не е документ, а тълкуване на един човек, па бил той и "мастит" професор. Да не говорим, че в случая става дума за комуниста-манипулатор Пантев.

Освен това, с това измислено клипче избяга от принципния спор за Будапещенската конвенция и го прехвърли на единствения от групичката ви, който има достатъчно акъл в главата - HoUs4oOL. Той обаче, виждайки, че няма шансове в един принципен спор, се захвана със значението на думата "бламиране", а след като това не мина, започна да твърди, че след като Султанът не е подписал даден документ, то той не съществува. Така и той избяга от същината на казуса - че докато на Цариградската Конференция цивилизована Европа се опитва да принуди Султана да признае автономия на българите в границите на Българската Екзархия, Русия и Австро-Унгария подписват тайна конвенция, в която се казва, че на Балканите няма да се допусне създаването на голяма държава.

balgarinrusofil, другарю еврофоб, шахове и матове има само в главата ти. Така и не видях отговори на въпросите си:
1. Като говориш за Кримската война, знаеш ли каква е причината за избухването ѝ?
2. Защо в Одринския мирен договор от 1829 г, когато руските войски достигат до Одрин (!!!!!), се урежда автономията на гърци и сърби, но НЕ СЕ СПОМЕНАВА нищо за българите?
3. Защо Русия заема страната на Цариградската Патриаршия, срещу борбата на българите за самостоятелна църква?
4. Защо Русия се обявява категорично против Съединението?
5. Къде в коментираната статия е спомената Америка, та да бъде определена като "проамериканска пропаганда"?

И да уточня - всеки си има своите пристрастия/мании/болести. Не че ми пречи да описваш своята диагноза, но не това ме интересува. Интересуват ме само и единствено КОНКРЕТНИТЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ.

balgarinrusofil
Контакти:

Мнениеот balgarinrusofil » 02 авг 2015 14:05

polmazpolm написа:balgarinrusofil, другарю еврофоб, шахове и матове има само в главата ти. Така и не видях отговори на въпросите си:
1. Като говориш за Кримската война, знаеш ли каква е причината за избухването ѝ?
2. Защо в Одринския мирен договор от 1829 г, когато руските войски достигат до Одрин (!!!!!), се урежда автономията на гърци и сърби, но НЕ СЕ СПОМЕНАВА нищо за българите?
3. Защо Русия заема страната на Цариградската Патриаршия, срещу борбата на българите за самостоятелна църква?
5. Къде в коментираната статия е спомената Америка, та да бъде определена като "проамериканска пропаганда"?

И да уточня - всеки си има своите пристрастия/мании/болести. Не че ми пречи да описваш своята диагноза, но не това ме интересува. Интересуват ме само и единствено КОНКРЕТНИТЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИТЕ.

Отговарям на въпросите ви другарю американофил и русофоб без никакво притеснение!
1.Кримската война е борба между великите сили за влияние на Балканите! Тя възниква между братска Русия срещу Османската Империя , Англия, Франция и Сардинското Кралство! Англия се бори със зъби нокти да спаси Османската Империя и колкото се може по-дълго османското робство над България да продължи! Докато братска Русия се бори да освободи България от турско робство!
2.Защото Великите сили не и позволяват! Най-вече Англия! Даже я заплашват с война! Факт!
3.Това да е греха на Русия спрямо България! Но иначе за вас русофобите Освобождението на България от турско робство е маловажен факт!
4.Русия е за съединение , но без Батенберг!
5. Защото тези русофобски помии се финансират от фондацията "Америка против България! Даже русофобите като Инджев вече отричат турското робство! Факт!

ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ НА БРАТСКА РУСИЯ ЗА БЕЗЦЕННАТА ПОМОЩ КОЯТО ОКАЗА НА БЪЛГАРИЯ ПРИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО И ОТ ТУРСКО РОБСТВО!
ДРУЖНО БРАТЯ БЪЛГАРИ, С НАС МОСКВА Е В МИР И БОЙ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА: "НЯМА ТОЯГА, КОЯТО ДА ИЗБИЕ ОБИЧТА НА БЪЛГАРИНА КЪМ РУСИЯ"!

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 02 авг 2015 14:37

Ясно е ,че човека без чест няма да каже истината,за това прилагам снимка (в офтопик)на първия му пост към мен на който след това отговарям.Това,че после прибавя все нови и нови въпроси само и само поне един от тях да хвърли кал по дадена страна си е негов проблем.
[offtopic]Изображение
Изображение[/offtopic]
А сега по темата (не,че вече не съм го казал 100 пъти,но човека без чест все се прави на не разбрал:
1.Защо Русия се договаря с Авсро-Унгария - заради резултата от Кримската война и действията на неутрална Авсро-Унгария срещу Русия в този конфликт.
2.Русия приема искането на Авсро-Унгария да не допуска създаването на голяма славянска страна.Не е случайно,че не се споменава България,защото не тя е визирана в този документ!
3.Русия спазва договореностите от Цариградската Конференция !Санстефанска България е в границите които Цариградската Конференция и определя.
До тук с безчестните хора и техните въпроси!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 02 авг 2015 14:42

balgarinrusofil написа:
polmazpolm написа:balgarinrusofil, другарю еврофоб, шахове и матове има само в главата ти. Така и не видях отговори на въпросите си:

Отговарям на въпросите ви другарю американофил и русофоб без никакво притеснение!
1.Кримската война е борба между великите сили за влияние на Балканите! Тя възниква между братска Русия срещу Османската Империя , Англия, Франция и Сардинското Кралство! Англия се бори със зъби нокти да спаси Османската Империя и колкото се може по-дълго османското робство над България да продължи! Докато братска Русия се бори да освободи България от турско робство!
2.Защото Великите сили не и позволяват! Най-вече Англия! Даже я заплашват с война! Факт!
3.Това да е греха на Русия спрямо България! Но иначе за вас русофобите Освобождението на България от турско робство е маловажен факт!
4.Русия е за съединение , но без Батенберг!
5. Защото тези русофобски помии се финансират от фондацията "Америка против България! Даже русофобите като Инджев вече отричат турското робство! Факт!

ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ НА БРАТСКА РУСИЯ ЗА БЕЗЦЕННАТА ПОМОЩ КОЯТО ОКАЗА НА БЪЛГАРИЯ ПРИ ОСВОБОЖДЕНИЕТО И ОТ ТУРСКО РОБСТВО!
ДРУЖНО БРАТЯ БЪЛГАРИ, С НАС МОСКВА Е В МИР И БОЙ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!

Другарю еврофоб, писал си само глупости и това не могат да отрекат дори приятелчетата ти. Пак казвам, че изисквам факти по темата, а не собствената ти диагноза.

polmazpolm
Контакти:

Мнениеот polmazpolm » 02 авг 2015 14:44

GOLEADOR написа:Ясно е ,че човека без чест няма да каже истината,за това прилагам снимка (в офтопик)на първия му пост към мен на който след това отговарям.Това,че после прибавя все нови и нови въпроси само и само поне един от тях да хвърли кал по дадена страна си е негов проблем.
[offtopic]Изображение
Изображение[/offtopic]
А сега по темата (не,че вече не съм го казал 100 пъти,но човека без чест все се прави на не разбрал:
1.Защо Русия се договаря с Авсро-Унгария - заради резултата от Кримската война и действията на неутрална Авсро-Унгария срещу Русия в този конфликт.
2.Русия приема искането на Авсро-Унгария да не допуска създаването на голяма славянска страна.Не е случайно,че не се споменава България,защото не тя е визирана в този документ!
3.Русия спазва договореностите от Цариградската Конференция !Санстефанска България е в границите които Цариградската Конференция и определя.

И къде тук пише, че се съгласявам с някаква "сделка", лъжецо?

А по темата:
1.След като по същото време Австроунгария и Русия, заедно с всички останали европейски сили, се произнасят на Цариградската конференция, че България ще бъде в рамките на Българската екзархия, защо ѝ е на Русия същевременно да сключва тайно споразумение с Австроунгария в обратна посока?
2. Къде е упоменато, че това е искане на Австроунгария?
3. Защо Берлинския договор толкова си прилича с Райхщадското споразумение и Будапещенската конвенция?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 02 авг 2015 15:01

polmazpolm написа:
GOLEADOR написа:Ясно е ,че човека без чест няма да каже истината,за това прилагам снимка (в офтопик)на първия му пост към мен на който след това отговарям.Това,че после прибавя все нови и нови въпроси само и само поне един от тях да хвърли кал по дадена страна си е негов проблем.
[offtopic]Изображение
Изображение[/offtopic]

И къде тук пише, че се съгласявам с някаква "сделка"?

А по темата:
1.След като по същото време Австроунгария и Русия, заедно с всички останали европейски сили, се произнасят на Цариградската конференция, че България ще бъде в рамките на Българската екзархия, защо ѝ е на Русия, същевременно да сключва тайно споразумение с Австроунгария в обратна посока?
2. Къде е упоменато, че това е искане на Австроунгария?
3. Защо Берлинския договор толкова си прилича с Райхщадското споразумение и Будапещенската конвенция?

През коя година е споразумението от Райхщадт и какво всъщност включва в себе си? Има ли подписан официален протокол от двете страни-Русия и Австро-Унгария (няма да е лошо да пишеш името на Хабсбургската империя както се пише 8-) )?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”