Челси-трансфери и спекулации

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, rhaegar, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
petkov
Контакти:

Re: Челси-трансфери и спекулации, Лято 2015

Мнениеот petkov » 20 юли 2015 11:36

Nomer_9 написа:Много ме тревожи пасивното ни поведение на трансферния пазар. За Англия може би сме окей, (въпреки,че и Сити и Юнайтед и Арсенал и Ливърпул ще са мн по-силни този сезон), но в Европа пак няма да направим нищо...
Имаме нужда от поне 2 класни попълнения,които да започват от начало мачовете ни.
Задължително ни трябва партньор на Матич,който обаче да умее да стреля и бележе от далечно растояние( това ни липсва от както Франки го няма) и централен защитник, а лошото е, че едва ли ще вземем човек за средата на терена, а защитник и да вземем ще е някое англичанче,което да дава широчина и евентуално алтернатива за бъдещето.
С други думи...не съм оптимистично настроен за следващия сезон.
До момента реално какво направихме?
Продадохме един от най-добрите вратари на света на пряк конкурент и взехме резервен нападател, който е в адската дупка и въобще не се знае дали ще окаже някакво влияние на класата на отбора.
Имаме нужда от две класни попълнения най-малкото за импулс- от психологическа гледна точка, защото виждаме какво правят юнайтед, сити и ливърпул.
Дано Жозе развърже малко кесията е не да се прави на Чичо Скруч- една Шуба стига в Англия.

Специалния го каза още след край на сезона - Как да намеря по-добър атакуващ халф от Азар ? По-добър дефанзивен халф от Матич ? По-добър нападател от Диего ?
Това е. Класните футболисти си ги имаме и просто допълваме и подсигуряваме техните позиции с добри резерви - Бегович, Фалкао, Моузес, Стоунс (евентуално), като в същото време ще се опитаме да изчистим излишните - Фелипе Луиш, може би Куадрадо и т.н. Така се надгражда и явно сме си взели поука да не хвърляме луди пари за медийни балони. Какъв е смисъла да дадем 100 млн за Погба, като няма да бъде с класи над Оскар примерно. За Стърлинг дори няма нужда от коментар. Единствено за Бентеке малко ме е яд, че не напънахме, но пък нападателите щяха да дойдат малко в повече, след като по-всичко личи, че и Соланке ще е плътно с първия отбор от новия сезон.
Относно Франк Лапмард - Да, трудно е да се замени такъв футболист, но нали затова взехме Сеск, който може да не бележи толкова често от далечно разстояние, но пък за сметка на това допринася доста с многото си асистенции.
Има още време до началото на сезона и предстои да видим, но аз мисля че имаме потенциала да се борим на всички фронтове, като приоритет със сигурност отново ще бъде Вишата лига (все пак, парите там са най-много).
[wrapimg=]http://images03.snimka.bg/000170300.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 20 юли 2015 12:00

petkov написа:
Nomer_9 написа:Много ме тревожи пасивното ни поведение на трансферния пазар. За Англия може би сме окей, (въпреки,че и Сити и Юнайтед и Арсенал и Ливърпул ще са мн по-силни този сезон), но в Европа пак няма да направим нищо...
Имаме нужда от поне 2 класни попълнения,които да започват от начало мачовете ни.
Задължително ни трябва партньор на Матич,който обаче да умее да стреля и бележе от далечно растояние( това ни липсва от както Франки го няма) и централен защитник, а лошото е, че едва ли ще вземем човек за средата на терена, а защитник и да вземем ще е някое англичанче,което да дава широчина и евентуално алтернатива за бъдещето.
С други думи...не съм оптимистично настроен за следващия сезон.
До момента реално какво направихме?
Продадохме един от най-добрите вратари на света на пряк конкурент и взехме резервен нападател, който е в адската дупка и въобще не се знае дали ще окаже някакво влияние на класата на отбора.
Имаме нужда от две класни попълнения най-малкото за импулс- от психологическа гледна точка, защото виждаме какво правят юнайтед, сити и ливърпул.
Дано Жозе развърже малко кесията е не да се прави на Чичо Скруч- една Шуба стига в Англия.

Специалния го каза още след край на сезона - Как да намеря по-добър атакуващ халф от Азар ? По-добър дефанзивен халф от Матич ? По-добър нападател от Диего ?
Това е. Класните футболисти си ги имаме и просто допълваме и подсигуряваме техните позиции с добри резерви - Бегович, Фалкао, Моузес, Стоунс (евентуално), като в същото време ще се опитаме да изчистим излишните - Фелипе Луиш, може би Куадрадо и т.н. Така се надгражда и явно сме си взели поука да не хвърляме луди пари за медийни балони. Какъв е смисъла да дадем 100 млн за Погба, като няма да бъде с класи над Оскар примерно. За Стърлинг дори няма нужда от коментар. Единствено за Бентеке малко ме е яд, че не напънахме, но пък нападателите щяха да дойдат малко в повече, след като по-всичко личи, че и Соланке ще е плътно с първия отбор от новия сезон.
Относно Франк Лапмард - Да, трудно е да се замени такъв футболист, но нали затова взехме Сеск, който може да не бележи толкова често от далечно разстояние, но пък за сметка на това допринася доста с многото си асистенции.
Има още време до началото на сезона и предстои да видим, но аз мисля че имаме потенциала да се борим на всички фронтове, като приоритет със сигурност отново ще бъде Вишата лига (все пак, парите там са най-много).

Да де, ама ние нямаме реални алтернативи на Матич и Фабрегас. Ако някой от тях се контузи, или бъде наказан, кой ще го замени пълноценно? Оби Микел или Рамирес? Накрая пак ще изнемогваме точно защото тея футболисти са изнесли 95% от мачовете преди това. Напълно съм съгласен с мнението на номер 9, че трансферите до тук са недостатъчни и имаме нужда най-вече от вътрешен полузащитник.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
petkov
Контакти:

Мнениеот petkov » 20 юли 2015 14:21

Да де, ама ние нямаме реални алтернативи на Матич и Фабрегас. Ако някой от тях се контузи, или бъде наказан, кой ще го замени пълноценно? Оби Микел или Рамирес? Накрая пак ще изнемогваме точно защото тея футболисти са изнесли 95% от мачовете преди това. Напълно съм съгласен с мнението на номер 9, че трансферите до тук са недостатъчни и имаме нужда най-вече от вътрешен полузащитник.

Мисля че, Оскар и Уилиан са доста добри алтернативи. Особено след, като върнахме Моузес, който се очаква да запълни дупката по десния фланг и така няма да се налага на всяка цена някой измежду по-горе споменатите да застава като крило ;)
Също така в мача с Кристал Палас през пролетта, Жозе пробва и Курт Зума като дефанзивен халф до Матич, така че, опции ще има, поне със сигурност ще са повече от миналата година и респективно очаквам да направим още по-добър сезон.
[wrapimg=]http://images03.snimka.bg/000170300.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
riak4
Контакти:

Мнениеот riak4 » 20 юли 2015 14:43

petkov написа:

Мисля че, Оскар и Уилиан са доста добри алтернативи. Особено след, като върнахме Моузес, който се очаква да запълни дупката по десния фланг и така няма да се налага на всяка цена някой измежду по-горе споменатите да застава като крило ;)
Също така в мача с Кристал Палас през пролетта, Жозе пробва и Курт Зума като дефанзивен халф до Матич, така че, опции ще има, поне със сигурност ще са повече от миналата година и респективно очаквам да направим още по-добър сезон.

Оскар и Вилиян алтернативи на Матич/Фабрегас? :shock: Имаме крещяща нужда от добър дефанзивен полузащитник, факт.
[center][wrapimg=]http://puu.sh/fjKd5/6ced854970.jpg[/wrapimg]
ONCE A BLUE, ALWAYS A BLUE[/center]

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 20 юли 2015 14:45

petkov написа:

Но Оскар и Уилиян са офанзивни полузащитници, а на нас ни трябват такива, който да отнемат топката и да подхващат атаките; хора тип Матич. Зума можеда играе там, но първо това не му е основната позиция, и 2-ро не мисля че би се справил толкова добре, когато партньор му е Микел или Рамирес. Ясно е че има някакви варианти с ротация на играчи от други линии, но те са по скоро "пожарни", отколйкото такива, които биха се ползвали сравнително често през сезона с цел дадени футболисти(Матич/Фабрегас) да получават почивка.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 20 юли 2015 14:47

riak4 написа:
petkov написа:

Оскар и Вилиян алтернативи на Матич/Фабрегас? :shock: Имаме крещяща нужда от добър дефанзивен полузащитник, факт.

Според мен това ни е най-наложащата позиция за трансфер това лято. Тези слухове за Витсел не ми се нравят особено, но пред алтернативата да се разчита на Микел и Рамирес там е далеч по-приемлив вариант.

Потребителски аватар
0007
Контакти:

Мнениеот 0007 » 20 юли 2015 15:33

Задължително ни трябва дефанзивен халф или даже по-скоро box-to-box тип,но във всеки случай да е качествен,а не само крайна алтернатива.Въпросът е дали искаме да надградим над предния сезон,защото само с наличното в ШЛ трудно ще се оправим.
Фабрегас в големите мачове изнемогваше до Матич,а Микел/Рамирес до сърбина си е катастрофа.
Изображение
Groucho написа:Славиша требе а позиционира един нападател у кабинката на крана, който изгражда сектор А. Поне половината центрирания на колегите си в атака ще може да засече.

Потребителски аватар
hazard10
Контакти:

Мнениеот hazard10 » 20 юли 2015 15:40

riak4 написа:
Имаме крещяща нужда от добър дефанзивен полузащитник, факт.

Безспорен факт е, няма две мнения по въпроса! Притеснителното в случая е че освен за Витсел, няма никакви индикации за някой друг на тази позиция. Или поне аз не съм попадал на такива. Без да подценявам белгийчето (нямам особенни наблюдения върху него), но си мисля че той няма как да прибави нужната класа към състава. Да, ще добавим широчина и дълбочина, но не и класа и качество. В този смисъл не виждам логика да даваме торбите с пари на руснаците, за някой, който ще има второстепенна роля при нас. От тази гледна точка силно се съмнявам такъв трансфер да се случи. Пак казвам, нямам преки впечатления от момчето,гледал съм го в националния няколко мача, а руски футбол не гледам по принцип.
П.П. Имам усещането че Жозе ще налага Рубен за партньор на Матич, и си мисля че това ще си проличи още в първите контроли. Но да видим.... ;)
[wrapimg=]https://38.media.tumblr.com/284383d26b8afc2c8757241101e2ef8f/tumblr_nkwh5jIHRB1tjk2bjo2_250.gif[/wrapimg] [wrapimg=]https://33.media.tumblr.com/83e0f7992359d14ee66359ee98868b4f/tumblr_nkwh5jIHRB1tjk2bjo6_r2_250.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Тони
Контакти:

Мнениеот Тони » 20 юли 2015 18:00

Mикел, Рубен и Рамирес са идеални алтернативи на Матич и Сеск. Или може би искате Видал и Погба за алтернативи? Най наложително е да се вземе DC. След това идва MC до Матич, с малко по-офанзивни качества и това е.
Съставът ни е идеален и аз съм доволен, че не се пръскат чували с пари, като колегите от Ман Ю. Тяхното бие на отчаяние, да не изпаднат в ливърпулска дупка, така че не се заблуждавайте, че ще са кой знае какво.
Основната заплаха идва от шубите, но ние сме доста по-добри от тях.

Потребителски аватар
gdlk
Контакти:

Мнениеот gdlk » 20 юли 2015 18:22

Дано не се случва, но при една контузия на Азар и Фабрегас тогава какво правим ??? Мозес ли ще дриблира и създава ситуации или Салах, може пък Оскар.

Върни се в “Челси”