Nomer_9 написа:Много ме тревожи пасивното ни поведение на трансферния пазар. За Англия може би сме окей, (въпреки,че и Сити и Юнайтед и Арсенал и Ливърпул ще са мн по-силни този сезон), но в Европа пак няма да направим нищо...
Имаме нужда от поне 2 класни попълнения,които да започват от начало мачовете ни.
Задължително ни трябва партньор на Матич,който обаче да умее да стреля и бележе от далечно растояние( това ни липсва от както Франки го няма) и централен защитник, а лошото е, че едва ли ще вземем човек за средата на терена, а защитник и да вземем ще е някое англичанче,което да дава широчина и евентуално алтернатива за бъдещето.
С други думи...не съм оптимистично настроен за следващия сезон.
До момента реално какво направихме?
Продадохме един от най-добрите вратари на света на пряк конкурент и взехме резервен нападател, който е в адската дупка и въобще не се знае дали ще окаже някакво влияние на класата на отбора.
Имаме нужда от две класни попълнения най-малкото за импулс- от психологическа гледна точка, защото виждаме какво правят юнайтед, сити и ливърпул.
Дано Жозе развърже малко кесията е не да се прави на Чичо Скруч- една Шуба стига в Англия.
Специалния го каза още след край на сезона - Как да намеря по-добър атакуващ халф от Азар ? По-добър дефанзивен халф от Матич ? По-добър нападател от Диего ?
Това е. Класните футболисти си ги имаме и просто допълваме и подсигуряваме техните позиции с добри резерви - Бегович, Фалкао, Моузес, Стоунс (евентуално), като в същото време ще се опитаме да изчистим излишните - Фелипе Луиш, може би Куадрадо и т.н. Така се надгражда и явно сме си взели поука да не хвърляме луди пари за медийни балони. Какъв е смисъла да дадем 100 млн за Погба, като няма да бъде с класи над Оскар примерно. За Стърлинг дори няма нужда от коментар. Единствено за Бентеке малко ме е яд, че не напънахме, но пък нападателите щяха да дойдат малко в повече, след като по-всичко личи, че и Соланке ще е плътно с първия отбор от новия сезон.
Относно Франк Лапмард - Да, трудно е да се замени такъв футболист, но нали затова взехме Сеск, който може да не бележи толкова често от далечно разстояние, но пък за сметка на това допринася доста с многото си асистенции.
Има още време до началото на сезона и предстои да видим, но аз мисля че имаме потенциала да се борим на всички фронтове, като приоритет със сигурност отново ще бъде Вишата лига (все пак, парите там са най-много).