Neo M написа:fcb_bg написа:Ципрас залага на картата Целостта и бъдещето на ЕС. Страхотно силна карта. А утре бунтове в Испания и "Подемос" на власт как ти се вижда? 11 пъти по-голяма икономика, 11 пъти по-голям кошмар. Ще стане ли или не? Кой знае? Никой.
Това си зависи от кака ти Меркел, кака ти Лагард и компания, а не от Ципрас. Ако изпържат гърците без мазнина, нито испанците, нито някой като тях ще се замисли за възможността да повтори тъпизмите на Ципрас. Много по-голяма вероятност да им се вдигнат акциите на Подемос има, ако на византийците всичко им се размине. Обаче да ти кажа нещо- за мен варианта не е да ги фалират. А и Гърция ще глътне много въздух от подобен развой. Щото на тях им трябват свежи пари и то по възможност вчера. Фалират ли, няма кой да им даде заем на разумни лихви, че дори и на неразумни. Ни БРИКС, ни Русия, ни никой. А те вече имат заплати и пенсии да плащат. Колко време ще се гордеят гладните получатели на тези плащания според теб? Те същите тарикати горят 5 евро пред камерите и се правят на велики. Чудя се що не изгориха 500 евро, нали са големи? Ама да не научат скоро къде с***т гладните. Пък и да се огледат къде се намират- от север държава в ЕС и в НАТО, от изток държава в НАТО, при това въобще недолюбваща ги, малко по-встрани от нас едни антички македонци, дето ще ги мразят и на оня свят, че не им дават да се кръстят Македония, на запад гьол и държава членка на ЕС и НАТО. За каква силна карата ми говориш въобще? Варианта е да ги оставят, да им дадат някое евро, да им сложат хомота на врата и на нивата в браздата. От сутрин до вечер. А испанските популисти да ходят на почивка на Егейско море и да гледат какво ги чака, ако решат да вземат светъл пример от Сириза.
Tommi , те и с референдума решили да се пишат тарикати. Сложили като първи отговор "Не", а като втори "Да". Да не вземат да се объркат гласуващите.
От Лагард пък какво точно зависи, че не ми става ясно