Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 30 юни 2015 00:01

Neo M написа:
fcb_bg написа:Ципрас залага на картата Целостта и бъдещето на ЕС. Страхотно силна карта. А утре бунтове в Испания и "Подемос" на власт как ти се вижда? 11 пъти по-голяма икономика, 11 пъти по-голям кошмар. Ще стане ли или не? Кой знае? Никой.

Това си зависи от кака ти Меркел, кака ти Лагард и компания, а не от Ципрас. Ако изпържат гърците без мазнина, нито испанците, нито някой като тях ще се замисли за възможността да повтори тъпизмите на Ципрас. Много по-голяма вероятност да им се вдигнат акциите на Подемос има, ако на византийците всичко им се размине. Обаче да ти кажа нещо- за мен варианта не е да ги фалират. А и Гърция ще глътне много въздух от подобен развой. Щото на тях им трябват свежи пари и то по възможност вчера. Фалират ли, няма кой да им даде заем на разумни лихви, че дори и на неразумни. Ни БРИКС, ни Русия, ни никой. А те вече имат заплати и пенсии да плащат. Колко време ще се гордеят гладните получатели на тези плащания според теб? Те същите тарикати горят 5 евро пред камерите и се правят на велики. Чудя се що не изгориха 500 евро, нали са големи? Ама да не научат скоро къде с***т гладните. Пък и да се огледат къде се намират- от север държава в ЕС и в НАТО, от изток държава в НАТО, при това въобще недолюбваща ги, малко по-встрани от нас едни антички македонци, дето ще ги мразят и на оня свят, че не им дават да се кръстят Македония, на запад гьол и държава членка на ЕС и НАТО. За каква силна карата ми говориш въобще? Варианта е да ги оставят, да им дадат някое евро, да им сложат хомота на врата и на нивата в браздата. От сутрин до вечер. А испанските популисти да ходят на почивка на Егейско море и да гледат какво ги чака, ако решат да вземат светъл пример от Сириза.

Tommi , те и с референдума решили да се пишат тарикати. Сложили като първи отговор "Не", а като втори "Да". Да не вземат да се объркат гласуващите. :)

От Лагард пък какво точно зависи, че не ми става ясно :roll: Тая си е кукла на конци!!! Нали за това спретнаха пстановката на Строскан и сложиха нея на неговия пост ;) От нея зависи толкова, колкото политиката на България зависи от Росица 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 юни 2015 00:07

CTAHKO написа:
Tommi написа:
HoUs4oOL написа:
Tommi написа:На Ципрас май му останаха слаби карти и прехвърли топката на народа. И то за въпрос, който изобщо не е подходящ за референдум.

Що слаби карти, това с референдума е демокрация в най-висша форма(пряка демокрация).

Само че това много сложен проблем, който изисква експертност при решаването му. Средностатистическият гражданин няма толкова задълбочени икономически познания (а и не е необходимо да има), за да определя такива неща. Това е малко като нашия референдум за атомна енергетика.

Уоу, 8-) Искаш да кажеш, че швейцарците са по-прост народ от гърците и от нас ли, та правят референдуми за всяко нещо, всяко законче и всяка промяна на законче 8-) Я дай малко по-сериозно ;)

Кога са правили референдум по такъв специфичен въпрос?
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 юни 2015 00:08

CTAHKO написа:
diplomat написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:
HoUs4oOL написа:
Tommi написа:На Ципрас май му останаха слаби карти и прехвърли топката на народа. И то за въпрос, който изобщо не е подходящ за референдум.

Що слаби карти, това с референдума е демокрация в най-висша форма(пряка демокрация).

Само че това много сложен проблем, който изисква експертност при решаването му. Средностатистическият гражданин няма толкова задълбочени икономически познания (а и не е необходимо да има), за да определя такива неща. Това е малко като нашия референдум за атомна енергетика.

Искаш да кажеш, че швейцарците са по-прост народ от гърците и от нас ли, та правят референдуми за всяко нещо, всяко законче и всяка промяна на законче 8-) Я дай малко по-сериозно ;)

Не, много по-образовани са и ти сам го знаеш. ;)

Ами тогава, що референдумът да е лошо нещо ;) Или само за тях е хубаво нещо, а за всички останали е кофти работа ;) Сами се вкарвате в капана, моите патенца 8-) От толкова демокрация и европейски ценности, мозъчетата ви вече са станали на пихтия 8-)

Да ти го нарисувам ли, за да разбереш, Станко? Номерата ти вече не минават - нивото на грамотност, образование и разум е в пъти повече при швейцарците, сам се сети защо. ;)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 юни 2015 00:09

Neo M написа:
Tommi , те и с референдума решили да се пишат тарикати. Сложили като първи отговор "Не", а като втори "Да". Да не вземат да се объркат гласуващите. :)

И аз го видях това някъде. :) Но пък социолозите дават леко предимство за Да-то. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 юни 2015 00:13

Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:
HoUs4oOL написа:

Уоу, 8-) Искаш да кажеш, че швейцарците са по-прост народ от гърците и от нас ли, та правят референдуми за всяко нещо, всяко законче и всяка промяна на законче 8-) Я дай малко по-сериозно ;)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/30/ ... iavane_na/

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 юни 2015 00:18

diplomat написа:Да ти го нарисувам ли, за да разбереш, Станко? Номерата ти вече не минават - нивото на грамотност, образование и разум е в пъти повече при швейцарците, сам се сети защо. ;)

Нещо май бягаш от темата ми се струва ;) Пак да попитам - Защо само за швейцарците да са добри референдумите, но не и за всички останали 8-) Иначе тези неща дето се опитваш да ми ги обясняваш, ги обясни на Томи ;) Той твърди че референдума е лошо нещо, което автоматично поставя под въпрос грамотността на швейцарците ;) Разберете се двамата, и нека по-добрия победи 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 юни 2015 00:20

CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:
HoUs4oOL написа:

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/30/ ... iavane_na/

Гръцкият проблем е доста по-сложен, комплексен и важен от този. В този случай просто една част от резервите на страната ще бъдат прехвърлени в злато. Движението на резервите и разпределението под формата на различни активи са неща, които дори невинаги стават известни на широката общественост.
Но дори и това не е подходящ въпрос за референдум. Както и да е. ;)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 юни 2015 00:22

CTAHKO написа:
diplomat написа:Да ти го нарисувам ли, за да разбереш, Станко? Номерата ти вече не минават - нивото на грамотност, образование и разум е в пъти повече при швейцарците, сам се сети защо. ;)

Нещо май бягаш от темата ми се струва ;) Пак да попитам - Защо само за швейцарците да са добри референдумите, но не и за всички останали 8-) Иначе тези неща дето се опитваш да ми ги обясняваш, ги обясни на Томи ;) Той твърди че референдума е лошо нещо, което автоматично поставя под въпрос грамотността на швейцарците ;) Разберете се двамата, и нека по-добрия победи 8-)

Не съм казал, че референдумите са лошо нещо. Казвам, че не са подходящи за решаване на всеки въпрос.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 юни 2015 00:23

CTAHKO написа:

Швейцарските граждани умеят да анализират по-комплексни теми и въпроси от българите и гърците. Пряката демокрация не се постига за ден-два, за жалост. Иначе аз съм "за" за повече референдуми, но не само да се пилеят хорските пари, а да има реален смисъл от тях и да се взимат важни решения, които касаят България и народа ѝ.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 юни 2015 00:30

Tommi написа:
CTAHKO написа:Гръцкият проблем е доста по-сложен, комплексен и важен от този. В този случай просто една част от резервите на страната ще бъдат прехвърлени в злато. Движението на резервите и разпределението под формата на различни активи са неща, които дори невинаги стават известни на широката общественост.
Но дори и това не е подходящ въпрос за референдум. Както и да е. ;)

Дрън, дрън та пляс ;) Пак чета приказки от 1001 нощ 8-) Викаш, друго си е както при нас да правим референдум по ядрени въпроси, щото всички сме наясно с ядрената физика, но гърците не могат, а и не трябва сами да решават съдбата си 8-) Какво да го правиш, всеки е ядрен физик, но не всеки е виждал пари ;)

Върни се в “Свободна зона”