Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Re: Всекидневната около Левски

Мнениеот milen.hristov » 26 юни 2015 15:15

JackPackage написа:Ти остави Арсенал, ми Ливърпул сигурно трябва да им плащат на феновете да ходят на стадиона :lol: :mrgreen:

Я вижте обаче колко фенове е имал Ливърпул когато е имал успехи, и сега.
Кой би станал фен на вечният лузър шест години без титла. И пак ще дам за пример Славия, да не мислите, че винаги феновете им са били толкова. Защо си мислите, че фенове от Пловдив примерно са ставали от Левски или ЦСКА, а не от местните Ботев и Локо (или пък са от тези два пловдивски, а не от Марица и Спартак) точно заради успехите им.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 26 юни 2015 15:19

Tommi написа:
milen.hristov написа:Ще си позволя да пиша и по втората тема, за продажбата на билети, понеже и преди съм поставял този въпрос. Още преди финала за купата написах, че това е най-добрият начин за разпространение на билетите, защото позволява на по-голям брой хора в цялата страна да имат достъп до закупуването им, без да разчитат на местните фенклубове, което си е неудобство за хора, които не са част от тези организации. Все пак живеем в демократична държава и най-нормалното нещо е билетите да бъдат пуснати в свободна продажба, и всеки фен да може да си самостоятелно позволи от вкъщи да си закупи билета без да се реди по каси или да разчита на посредници. Ще е по-удобно и за гостуващите фенове на стадиона, които примерно не искат да бъдат в сектора за гости при тяхната агитка, а да гледат мача на спокойно място във В или в бъдеще в А сектор. Това е най-демократичният начин за разпространение на билети, всеки независимо от клубните си пристрастия, мястото на което живее, и ангажираността му да може да си закупи билет. Това обаче ограничава нкп и това да са с привилегии при разпространение на билетите, за това и са толкова против този договор с тикетпро. Както ще бъдат против ако разкарат ''охранителната'' им фирма от стадиона и бъде заменена от истинска такава или полиция, същото важи и за кетъринга, който също са узурпирали, неща, които ако бъдат направени ще се направи крачка към един нормален европейски клуб.

Трябва да се оцени дали ползата ще бъде по-голяма от разходите. Според мен, преценявайки нещата "на око", няма да е по-голяма на този етап.

Единственият разход е, че ще трябва да се плаща на посредника, но ако я караме как ще бъде по-евтино до никъде няма да я докараме.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 26 юни 2015 15:21

milen.hristov написа:
JackPackage написа:Ти остави Арсенал, ми Ливърпул сигурно трябва да им плащат на феновете да ходят на стадиона :lol: :mrgreen:

Кой би станал фен на вечният лузър шест години без титла. И пак ще дам за пример Славия, да не мислите, че винаги феновете им са били толкова. Защо си мислите, че фенове от Пловдив примерно са ставали от Левски или ЦСКА, а не от местните Ботев и Локо (или пък са от тези два пловдивски, а не от Марица и Спартак) точно заради успехите им.

Да, Анфийлд е празен и търсят хора от България да ходят на мачовете им.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 26 юни 2015 15:26

drvasko98 написа:
milen.hristov написа:

Да, Анфийлд е празен и търсят хора от България да ходят на мачовете им.

Давате абсурден пример, от родината на футбола, където всеки си е от местният клуб.
Ще попитам щеше ли да си от Левски, ако и преди го изнасилваха както сега го прави почти всеки. Не ми отговаряй аз съм се родил от Левски, или това е идея, все фрази изпразнени от смисъл.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 юни 2015 15:27

milen.hristov написа:
Tommi написа:
milen.hristov написа:Ще си позволя да пиша и по втората тема, за продажбата на билети, понеже и преди съм поставял този въпрос. Още преди финала за купата написах, че това е най-добрият начин за разпространение на билетите, защото позволява на по-голям брой хора в цялата страна да имат достъп до закупуването им, без да разчитат на местните фенклубове, което си е неудобство за хора, които не са част от тези организации. Все пак живеем в демократична държава и най-нормалното нещо е билетите да бъдат пуснати в свободна продажба, и всеки фен да може да си самостоятелно позволи от вкъщи да си закупи билета без да се реди по каси или да разчита на посредници. Ще е по-удобно и за гостуващите фенове на стадиона, които примерно не искат да бъдат в сектора за гости при тяхната агитка, а да гледат мача на спокойно място във В или в бъдеще в А сектор. Това е най-демократичният начин за разпространение на билети, всеки независимо от клубните си пристрастия, мястото на което живее, и ангажираността му да може да си закупи билет. Това обаче ограничава нкп и това да са с привилегии при разпространение на билетите, за това и са толкова против този договор с тикетпро. Както ще бъдат против ако разкарат ''охранителната'' им фирма от стадиона и бъде заменена от истинска такава или полиция, същото важи и за кетъринга, който също са узурпирали, неща, които ако бъдат направени ще се направи крачка към един нормален европейски клуб.

Трябва да се оцени дали ползата ще бъде по-голяма от разходите. Според мен, преценявайки нещата "на око", няма да е по-голяма на този етап.

Единственият разход е, че ще трябва да се плаща на посредника, но ако я караме как ще бъде по-евтино до никъде няма да я докараме.

Да, това са разходите, които трябва да се преценят. И въпросът е не за евтино, а за ефективно. Клубът е на това дередже точно заради ниска ефективност.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 26 юни 2015 15:31

Tommi написа:
milen.hristov написа:
Tommi написа:

Да, това са разходите, които трябва да се преценят. И въпросът е не за евтино, а за ефективно. Клубът е на това дередже точно заради ниска ефективност.

Това е максимално ефективно не случайно е световна практика в най-развитите страни, разбира се идеалният вариант (този който ми се иска, но към момента невъзможен) е абонаментните карти за всички места да бъдат изкупени в началото на сезона и просто да няма какво да се продава. Това би било и доста добър доход за клуба.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 26 юни 2015 15:48

milen.hristov написа:Това е максимално ефективно не случайно е световна практика в най-развитите страни, разбира се идеалният вариант (този който ми се иска, но към момента невъзможен) е абонаментните карти за всички места да бъдат изкупени в началото на сезона и просто да няма какво да се продава. Това би било и доста добър доход за клуба.

Това с абонаментните карти е съвсем различно нещо.
Тук става въпрос, че трябва да се оцени дали ползата, която носи услугата (а ползата е удобството за феновете) е по-голяма от разходите ( това са пропуснатите приходи от билети, които ще отидат при посредника). На този етап ползата не е кой знае колко голяма, защото не може да се очаква някакъв огромен зрителски интерес и пълни трибуни в повечето мачове. Спокойно можеш да си купиш билет преди мача, ако нямаш желание или възможност да го направиш в предишните дни. Т.е. ползата от електронния посредник не е чак толкова голяма, но пък в същото време част от билетчето ти ще отиде като комисионна за услугата, а няма да влезе в клуба. Ако сме в Шампионска лига, например, тогава вече нещата стоят по съвсем друг начин и такава услуга определено е много полезна.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 26 юни 2015 15:52

milen.hristov написа:
Sardukar написа:С доста голямо самочувствие си говорил за себе си :lol:
Аз не съм "организиран" фен, но ходя, когато мога да гледам "Левски". Футболът не е само резултати! Да не говорим, че точно сега трябва да се ходи по мачове...

ПП Дано този сезон не ни наказват постоянно, глупаво е.

Един клуб без резултати е мъртъв клуб, постепенно децата ще стават от други клубове дори с по-бедна история, но с успехи(така както са намалели с времето феновете на Славия например), никой рекламодател не дава пари на вечно губещият.
Не може Васил Колев да твърди, че на Левски не му отговаря 5-6 място и да не правят или поне да не предлагат сериозно решение на този въпрос.

много са факторите, защо няма много хора на стадиона, но подобно мислене е една от тях.
По тази логика, когато "Левски" влезе в ШЛ всички подрастващи са станали левскарчета :lol:
Има фенове и фенове. Ти искаш да ходиш на мачове само, когато сме в борбата за титлата. Аз искам да ходя всеки път, когато мога. Има разлика, когато сме една шепа хора с/у Сливен и е пълен стадиона с/у Лудогорец, но аз отивам на стадиона, защото изпитвам такава необходимост.
Има време "Левски" да се оправи!
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 26 юни 2015 17:31

milen.hristov написа:Ще попитам щеше ли да си от Левски, ако и преди го изнасилваха както сега го прави почти всеки. Не ми отговаряй аз съм се родил от Левски, или това е идея, все фрази изпразнени от смисъл.

Ами аз ще ти отговоря. Станах от Левски през 1981 година есента, по-скоро август на един мач в Търново, на който баща ми ме заведе. Етър точно беше влязъл в Агрупа и беше огромна еуфория, стадионът пълен 3 часа преди мача и се говореше много за някакъв си Искренов и че Етър щял да пада първите 5 мача в А Група - 3 гостувания и домакинства на ЦСКА и Левски (вече беше паднал първия мач в Бургас с 0-3). По това време ЦСКА беше шампион в България и играеше с успех и в ЕКТ. Сега дали са ми харесали сините екипи, дали баща ми е повлиял, дали голямото чакане на мача, не мога да ти кажа. Мачът завърши 0-0 и единственото което помня, щото карах баща ми да ми покаже този Искренов е една задна ножица, която той направи точно пред нас близо до флагчето за корнера. Две седмици по-късно дойде и мачът с ЦСКА, но тях вече ги възприемах като враг и Етър победи с 1-0, а през второто полувреме съдията отмени и втори гол и стадионът полудя, а аз се чудех какво става. Накрая горяха и вестници (да и в провинцията се е случвало такова нещо). Същият сезон ЦСКА отстрани Ливърпул напролет. Та не съм станал от Левски ,щото е мачкал. Е, не съм станал и от Чирпан, сигурно е имало значение харизмата на отбора.

Потребителски аватар
Sardukar
Контакти:

Мнениеот Sardukar » 26 юни 2015 18:01

Нещата са много по-комплексни от това дали печелиш или не. Разбира се, че това е водещ фактор, но не е единствен. Ако феновете сега, когато "Левски" не е на нужното спортно-техническо ниво ходим масово на "Герена" дали това няма да е притегателна сила за подрастващите? Трябва да се ходи на мачове! И тук изникват проблеми, които са поне толкова сериозни колкото спортно-техническите. Футболният стадион има лоша репутация; като база е много зле; влизането на стадиона за самия мач е ужасно изживяване; и т.н. Като най-сериозен за мене "няма да ходя докато еди кой си е в "Левски"! Така няма да стане!

ПП Вярвам, че не само за мен "ЛЕВСКИ" е много повече от резултати и купи!
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]

Върни се в “Левски”