djd написа:Лично за мен грешката ми като фен на ЦСКА беше, че много лесно повярвах, че няма спасение за сегашния ЦСКА. Оттам нататък на базата на бързо променящата се информация или на липсата на такава, бях готов на всякакви варианти, заместващи истинския ЦСКА. Защото алтернативата беше да няма никакъв ЦСКА.
Изводът, който си правя от цялата история е, че трябва да си държим за истинския ЦСКА до последно, каквото и да ни говорят.
А те да си правят игрите, както намерят за добре.
Вярно, повечето от нас никой не ги пита какво искат, но ако не се поддаваме на манипулации, а си държим на клуба, ще разберат, че това, което предлагат, няма да има никаква подкрепа и ще се откажат. А когато започнем да припознаваме заместителите на истинския клуб, се получава разделение между феновете, както видяхме вече.
Трябва да направят някаква промяна в закона за спорта. Не може един спортен клуб да е обикновена фирма. Аз си го представям като клуб, който предоставя символите си на дадена фирма за даден срок. Фирмата инвестира, развива клуба, прибира си печалбите, ако има такива. Като свърши мандата, новата фирма се избира на общо събрание, след като бъдат представени различни платформи. Спортният клуб не трябва да се интересува от бизнеса, а само от спортните резултати. Нещо такова. Не знам дали е възможно от юридическа гледна точка. Но това сегашното не е спорт, а някакъв алъш-вериш.
Твоето виждане е напълно неосъществимо , защото коренно се различава от вижданията на ФИФА и УЕФА.