Мнениеот black sea » 14 мар 2015 17:20
Киро, прав си за всичко, но нека не се оправдаваме с феновете, а някак си удобно да си мълчим за други неща, свързани предимно с нашето ръководство. Вие двамата с още един потребител повдигнахте темата за ''лошите фенове".
Казваш, били сме стабилен и изряден клуб, но според мен донякъде само ''на хартия". Къде са резултатите, къде е стадиона (въобще базата като цяло), къде са хората в ръководството, които поне малко от малко да разбират от футбол. "Апетита идва с яденето" - казват хората, така, че е съвсем нормално ние като фенове да имаме претенции за нещо значимо, особено щом сме стабилен и изряден клуб. На мен ми пука за Черно море и за това ги говоря тези неща и ме е яд, че сме някъде в миманса, в десета глуха, едва ли не. Особено, имайки в предвид, тотално и нечовешки слабата "А" група, в която с мааалко повече желание и пари ставаш непобедим, до голяма степен (говоря за Лудогорец, естествено). Ако не ми пукаше за отбора, въобще нямаше да ме е яд за нищо и на никого. Просто нямаше да ме интересува какво става в Черно море. Малко, съвсем малко повече усилия и желание от страна на ТИМ са необходими за да станем фактор в първенството. И защо не - нали собствениците ни са едни от най-богатите в България, нали нашия град е голям туристически център, морската столица на България, толкова пъти печелихме приза за ''най-добър град за живеене"...Или всичко си е до голяма степен само ''на хартия".
И за доказателство, че Черно море има много и потенциални ("скрити" и "явни") фенове, ти припомням мача с ПСВ в Бургас, където отидохме над 7-8 000 варненци, което си е уникално за нас, независимо, че Бургас е само на сто километра разстояние. Спомняш ли си емоцията около и най-вече преди този мач, помниш ли и това, че три часа пътувахме в едната и в другата посока, сещаш се защо. Така, че когато има амбиции, цели и резултати, има ги и феновете. Знам, звучи малко тъпо и грозно, ама това е действителността, особено в България.
И последно да ти припомня, че сезона когато станахме трети, на Тича идваха средно по 3-4 000 зрители, поне. А на гостуванията...имаше стадиони, на които се чувствахме като у дома си (говоря за мача в Сливен, дербито със Запартак и т.н.).