Черно Море - Хасково, петък 13-ти, 14:30 часа

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

КироВарна
Контакти:

Re: Черно Море - Хасково, петък 13-ти, 14:30 часа

Мнениеот КироВарна » 14 мар 2015 12:35

ЧЕРНО МОРЕ 1913 написа:Първо феновете трябва да сме на висота, а чак тогава да искаме нещо от отбора ;) с по 400 човека на мач няма кво да искаме ...

Абсолютно точно!Всеки трябва да прави това,което ще донесе полза на отбора!Много от нас имат постоянни претенции,ту към ръководство,ту към собственици!А не са готови да дадат и минимума от себе си!Не се иска много,ако си истински фен....поне да си на мач и да подкрепяш отбора си!Вчера мачът беше в работен ден и по никое време.Но с излъчването на всички мачове,често ще е така!Хасковските нещастници не са гледка носеща наслада за красивите ни очи,но ние сме на стадиона за да покажем,че сме голям отбор!С много публика,която подкрепя момчетата във всеки мач,срещу всеки противник!А когато стадионът е пълен,футболистите получават заряд,даже противника да не е цвете за мирисане!Не сме доволни,че подцениха мача и не бяха мотивирани!Но кой може да мотивира по добре играчите от верни и многобройни фенове!?Мисля,че вчера бяхме прекалено малко....дори за ден,като петък 13-ти!!!

zeleno-beliya
Контакти:

Мнениеот zeleno-beliya » 14 мар 2015 12:50

Как да дойдат като всичките ни мачове са в рамките на работния ден.
Последна промяна от zeleno-beliya на 14 мар 2015 14:01, променено общо 1 път.

black sea
Контакти:

Мнениеот black sea » 14 мар 2015 12:54

Когато плюете по феновете, не забравяйте, че вчера беше работен ден, а освен това има хора като мен, които работят на смени и може и да са на работа, все пак. Плюс това като ви разправях, че във втората шестица пада и мотивацията, и желанието за игра, а съоръжението Тича ще бъде почти празно, вие си мислехте, че просто ей тъй си мърморя и злобея...просто това си е истината, хубава или лоша. Да, аз си ходя на мачовете, стига да не съм зает, ама други хора не виждат смисъл да си губят времето с такива ''представления" като вчерашното. То бива-бива подценяване и лигавене, ама то нашето не беше човешко. С такива контролки и такава игра като вчера, просто не ми е ясно как ще се готвим сериозно за купата...

ЧЕРНО МОРЕ 1913
Контакти:

Мнениеот ЧЕРНО МОРЕ 1913 » 14 мар 2015 13:35

Стига с тоя работен ден бе хора ... и със Славия беше в работен ден ,НО бяхме повече от 400 човека ... + че е време козирка и агитка да станем едно цяло не само Демоните да пеят ... идват Локо идват Ботев идват ЦСКА идват Левски и ние не се чуваме на нашия си стадион ....
ВАРНА Е ЗЕЛЕНА !!! ЧЕРНО МОРЕ 1913

black sea
Контакти:

Мнениеот black sea » 14 мар 2015 14:19

Подкрепяме си отбора, доколкото можем. Това, че някои от вас се нахвърлят върху феновете, сякаш те са виновни и за втората шестица, и за състоянието на Тича, и за онуй нещо горе, наречено ДУПКАТА, и за липсата на поне ЕДИН футболен човек в ръководството - си е лично ваш проблем. Като изключим феновете на Берое и Ботев, навсякъде другаде е много по-зле, отколкото на Тича. На всички други стадиони в България, феновете на Левски и ЦСКА се чувстват като у дома си...

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 14 мар 2015 16:09

black sea написа:Подкрепяме си отбора, доколкото можем. Това, че някои от вас се нахвърлят върху феновете, сякаш те са виновни и за втората шестица, и за състоянието на Тича, и за онуй нещо горе, наречено ДУПКАТА, и за липсата на поне ЕДИН футболен човек в ръководството - си е лично ваш проблем. Като изключим феновете на Берое и Ботев, навсякъде другаде е много по-зле, отколкото на Тича. На всички други стадиони в България, феновете на Левски и ЦСКА се чувстват като у дома си...

Мисля,че думите "плюене по феновете"и"нахвърляне върху феновете" са малко силнички!Не знам кого имаш пред вид,но за себе си ще кажа,че често повдигам тази тема.Правя го само от желание да сме повече,да сме сплотени и да помагаме на футболистите и треньорите!!!Никого не искам да упреквам,а не дай си Боже да плюя по някой от нашите!Естествено,че който е на работа,няма да дойде!Но има и хора,които казват,след като го дават по телевизията ще го гледам в къщи!И на такива привърженици не искам да им се бъркам в живота.Но няма да е лошо,ако сме част от клуба и сме съпричастни към това,което се случва!Аз лично съм убеден,че феновете са най важната част от всеки един клуб по света!От Реал Мадрид до Гигант Белене!Не случайно на Олд Трафорд пише"Вие никога няма да сте сами!"В тази кратичка и простичка декларация е същноста на фенската подкрепа!И от това се определя,колко велик е клубът!Истинските привърженици са тези,които не зависят от успехите или от телевизионните предавания.Едни измислени от соц пропагандата "грандове"се чувствали като у дома си по стадионите на България!???Селяните симпатизират на тези отбори,защото бяха абонирани за първите две места!Но като дойде време да се купят акции,желаещите в ЦСКА бяха малко над 5000 души!Ето това са истинските!Всичко друго ходи на мач,за да забрави,за Дългопол и за лошата си жена,която го бие....и поне за малко да се почувства силен!Аз не искам ние да сме такива!А за състоянието на ТИЧА,съм съгласен,че не сме виновни ние феновете....Макар,че седалките под козирката ние сме ги изпочупили!!!Но нали през лятото ще обновят стадиона!Значи не са чак толкова зле нещата!ЧЕРНО МОРЕ е един от трите изрядни клуба в България!Да не гледаме само лошото!Ако беше лесно да се издържа отбор и другите щяха да са О.К.!!!Ама не са!А колкото до това,че с малки изключения по другите стадиони е по зле,също съм съгласен!Ние имаме една постоянна маса,която е винаги на ТИЧА!Но това не бива да ни успокоява!Какво от това,че сме по добре....от тия дето са зле?Иска ми се да се стараем да сме на най доброто ниво!

black sea
Контакти:

Мнениеот black sea » 14 мар 2015 17:20

Киро, прав си за всичко, но нека не се оправдаваме с феновете, а някак си удобно да си мълчим за други неща, свързани предимно с нашето ръководство. Вие двамата с още един потребител повдигнахте темата за ''лошите фенове".
Казваш, били сме стабилен и изряден клуб, но според мен донякъде само ''на хартия". Къде са резултатите, къде е стадиона (въобще базата като цяло), къде са хората в ръководството, които поне малко от малко да разбират от футбол. "Апетита идва с яденето" - казват хората, така, че е съвсем нормално ние като фенове да имаме претенции за нещо значимо, особено щом сме стабилен и изряден клуб. На мен ми пука за Черно море и за това ги говоря тези неща и ме е яд, че сме някъде в миманса, в десета глуха, едва ли не. Особено, имайки в предвид, тотално и нечовешки слабата "А" група, в която с мааалко повече желание и пари ставаш непобедим, до голяма степен (говоря за Лудогорец, естествено). Ако не ми пукаше за отбора, въобще нямаше да ме е яд за нищо и на никого. Просто нямаше да ме интересува какво става в Черно море. Малко, съвсем малко повече усилия и желание от страна на ТИМ са необходими за да станем фактор в първенството. И защо не - нали собствениците ни са едни от най-богатите в България, нали нашия град е голям туристически център, морската столица на България, толкова пъти печелихме приза за ''най-добър град за живеене"...Или всичко си е до голяма степен само ''на хартия".
И за доказателство, че Черно море има много и потенциални ("скрити" и "явни") фенове, ти припомням мача с ПСВ в Бургас, където отидохме над 7-8 000 варненци, което си е уникално за нас, независимо, че Бургас е само на сто километра разстояние. Спомняш ли си емоцията около и най-вече преди този мач, помниш ли и това, че три часа пътувахме в едната и в другата посока, сещаш се защо. Така, че когато има амбиции, цели и резултати, има ги и феновете. Знам, звучи малко тъпо и грозно, ама това е действителността, особено в България.
И последно да ти припомня, че сезона когато станахме трети, на Тича идваха средно по 3-4 000 зрители, поне. А на гостуванията...имаше стадиони, на които се чувствахме като у дома си (говоря за мача в Сливен, дербито със Запартак и т.н.).

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 14 мар 2015 19:36

Аз виждам това за което говориш и също искам всичко да е на шест!!!Но се опитвам да търся положителното,което не е чак толкова малко!Говорейки за ролята на феновете,никого не обвинявам!!!Ако има хора,които ми се иска да обвиня,то това са двама-трима (не повече)от седящите под козирката,които вечно критикуват и бучат срещу нашите треньори и футболисти!!!Така се раждат и някои приказки,че под козирката сме семкаджии и плюем по своите!Тези хора,които се държат безобразно са единици,докато публиката на ТИЧА е постоянна,вярна и подкрепя отбора!На мен просто ми се иска,да сме повече и повече!Влияние оказва и ЕГН-то ми разбира се!Аз помня пълнещия се Ю.Гагарин поне 4-5 пъти годишно с по 50 000 души!В Бургас естествено бях на всички мачове и класата на отборите с които играем,очевадно даваше отражение на броя на зрителите!С Македония бяхме най малко,а със Сампдория и ПСВ стадионът беше пълен!В София също не бяхме малко на финала с Литекс и на мачовете с евреите и с Щутгарт!Но с една дума!Ако на някой му се струва,че критикувам нашите фенове,заявявам най отговорно,че няма нищо подобно!Малко максималист си падам и затова говоря на тема"Какво можем още да направим???"Защото съм убеден,че всеки трябва да си върши работата!Нашата работа е да подкрепяме отбора си и да не създаваме интриги!Относно собствениците и колко са богати,не мога да взема отношение!Не защото това е ТИМ!Който и да е,аз не мога да броя чужди пари!От нашата позиция нещата изглеждат по един начин,от тяхната по друг!Има варианти,интриги и далавери за които аз не съм в течение.Затова говоря,какво ние привържениците можем да направим!!!А управлението на клуба е работа на ръководството!Който плаща поръчва музиката!Ако някой пита,какво мисля като тежко болен ЧЕРНОМОРЕЦ,винаги съм си казвал мнението!А то е:На нас ни трябва директор,който да е футболен човек и да знае за какво иде реч!Няма да е лошо да е човек,който е ставал шампион и да е наясно с пътеките!Трябва да е съвместим характер с треньора,да му пази гърба и това дето е по надолу,но да поставя интересите на ЧЕРНО МОРЕ на първо място!Да има връзки с мениджъри и да е с грамотно медийно присъствие!!!Е,ако някой познава такъв....да каже!Още искам да имаме стадион,отговарящ на най новите изисквания на ФИФА и УЕФА!Такъв стадион струва много,много пари!След като аз не мога да кажа от къде да се намерят тези пари....как да обсъждам такива въпроси?Затова,ако някого съм обидил,моля да бъда извинен!Но винаги си спомням една фраза,изречена от покойния Дж.Ф.Кенеди в реч пред американски млади хора!"Не питайте какво е направила Америка за мен,а какво аз съм направил за Америка!"Това мисля,че е добра отправна точка за всеки,който се изрязва в къщи пред телевизора,докато гледа мач и недоволства,че футболистите играят слабо.....че не са мотивирани,а собствениците се скръндзят!Ние можем да подкрепяме отбора и ако сме истински фенове,трябва да го правим в добри и в лоши дни!Докато смърта ни раздели!Ако всеки прави това,което трябва ще вървим напред!Надявам се,че и ръководството ще направи всичко възможно ЧЕРНО МОРЕ да върви напред!

black sea
Контакти:

Мнениеот black sea » 14 мар 2015 21:04

Всичко е чудесно и прекрасно Киро, но тези твои думи би трябвало да достигнат до феновете, които НЕ идват да подкрепят отбора. А те са много, страшно много, знаеш нали...А какви са причините, обективни или субективни (липса на цели и амбиции, лошо състояние на Тича, слаб футбол) и дали феновете имат основание да са разочаровани, това е тема на дълъг разговор...

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 15 мар 2015 09:05

black sea написа:Всичко е чудесно и прекрасно Киро, но тези твои думи би трябвало да достигнат до феновете, които НЕ идват да подкрепят отбора. А те са много, страшно много, знаеш нали...А какви са причините, обективни или субективни (липса на цели и амбиции, лошо състояние на Тича, слаб футбол) и дали феновете имат основание да са разочаровани, това е тема на дълъг разговор...

Именно за това говорим!Иска ми се да виждам как хората на ТИЧА стават повече и повече!Надявам се след ремонта тези,които не идваха заради лошото състояние,да не си намерят друга причина!Защото ако искаш да направиш нещо,ще намериш начин!!!Ако не искаш,ще измислиш причина!!!Това не съм го казал аз,но е много вярно за подобни ситуации!А цели и амбиции,поне у треньори и футболисти има!Дано се амбицират повече и собствениците!

Върни се в “Черно море”