Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Tommi » 13 мар 2015 20:54

Синьо сърце написа:
Tommi написа:Хм, как ги смятате тия проценти бе, хора? :) Единият 25% за три месеца, другият 40% за по-малко от година. :)

Много лесно! Преди три месеца беше 1.50, сега е 1.85!
Факти, факти, факти...
Еврото се срива барабар с рублата-но рублата е вързана с петрола, и е нормално. Европа си го наби яко отзад, и естествено ние ще ядем дебелия. Всичко от Азия ще скочи с 20-30 %, просто чудесно!
И не ми анализирай методиките за изчисляване на спада, дай обяснение за самия спад, да го кажем-срив!

Значи изчисляваш изменението на долара спрямо лева и после го прехвърляш като изменение на еврото спрямо долара? :? Няма да ти се получат сметките. ;)
Няколко мнения по-назад съм изброил някои причини за спада на еврото.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 13 мар 2015 20:56

Tommi написа:Няколко мнения по-назад съм изброил някои причини за спада на еврото.

Но не и основната :!: :!: :!: Хайде, ще си направим един експеримент. Ще видим кога ще махнат санкциите към Русия и какво ще се случи след това :)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 13 мар 2015 20:56

aleksandrov77 написа:Като един напълно обективен и безпристрастен наблюдател на събитията съм длъжен да призная, че СТАНКО прави отлични анализи! 8-)
Долара пада и се срива! 8-)

Ми съжалявам ама ако трябва да сме коректни, долара поскъпва. :lol: Кво ви става днеска бе? :lol: :lol:
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 мар 2015 21:06

CTAHKO написа:Казал съм го, но доста сбито и с малко по-други думи :) Да речем, че само съм намекнал за това :) В момента, в който Драги обяви, че ЕЦБ започва да изкупува ДЦК и облигации, на всички им стана ясно, че печатницата се включва на още по-високи обороти!!! Резултатът е налице. А ти защо не кажеш, политиците не са наясно със ситуацията на половината еврозона ли, та да прибавят и санкциите към "цветущото" положение ;) Естествено че руските санкции имат значение и допринасят за ситуацията в еврозоната. Малко ли хора обяснявахме, че тези санкции неизбежно ще се отразят на Европа, включително и Лавров и още сума ти политици. Ама тогава ги къдрехте едни други. Че даже и уроци им преподавахте. Май този урок сега се връща с пълна сила върхутези, които го преподаваха, а :)

Това за печатницата не е баш така. ;) ЕЦБ купува ДЦК за 100 евро (сумата е за примера) от банките => Активите на ЕЦБ се увеличават с ДЦК за 100 евро, пасивите на ЕЦБ също се увеличават със 100 евро, а активите на банките веднъж намаляват с ДЦК за 100 евро, а в следващия момент се увеличават със 100 евро, защото се увеличават допълнителните резерви (получили са 100 евро в замяната на ДЦК). Въздействието върху валутния курс е малко по-различно.
А за санкциите отдавна трябва да съм писал някъде, че от икономическа гледна точка те ще се отразят негативно и на двете страни, но в случая става въпрос за политическа борба и няма място за отстъпление. Но все пак те не са главна причина за спада на еврото.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 13 мар 2015 21:09

Tommi написа:
Синьо сърце написа:
Tommi написа:Хм, как ги смятате тия проценти бе, хора? :) Единият 25% за три месеца, другият 40% за по-малко от година. :)

Много лесно! Преди три месеца беше 1.50, сега е 1.85!
Факти, факти, факти...
Еврото се срива барабар с рублата-но рублата е вързана с петрола, и е нормално. Европа си го наби яко отзад, и естествено ние ще ядем дебелия. Всичко от Азия ще скочи с 20-30 %, просто чудесно!
И не ми анализирай методиките за изчисляване на спада, дай обяснение за самия спад, да го кажем-срив!

Значи изчисляваш изменението на долара спрямо лева и после го прехвърляш като изменение на еврото спрямо долара? :? Няма да ти се получат сметките. ;)
Няколко мнения по-назад съм изброил някои причини за спада на еврото.

Няма някои причини. Има факти. Основната причина са контрасанкциите на Русия. И това е безспорен факт. Ма намалили лихвата, ма отрицателна станала-това е причина, но защо се стигна до нея? Я пак? Износа ще стимулирали, инфлацията ще стимулирали-айде байгън!
Насраха се арабия! Подведоха се по акъла на Обонго и сега сбират плодовете. Обаче Русия използва момента и изкупи акциите на всички западни инвеститори в енергийните си компании. И сега продава петрол на половин цена, но прибира същите приходи. Има го в зара-могли са, направили са го!
А какво направи Европа? Затвори си сама огромен пазар и се наака в гащите!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 мар 2015 21:11

Синьо сърце написа: Няма някои причини. Има факти. Основната причина са контрасанкциите на Русия. И това е безспорен факт. Ма намалили лихвата, ма отрицателна станала-това е причина, но защо се стигна до нея? Я пак? Износа ще стимулирали, инфлацията ще стимулирали-айде байгън!
Насраха се арабия! Подведоха се по акъла на Обонго и сега сбират плодовете. Обаче Русия използва момента и изкупи акциите на всички западни инвеститори в енергийните си компании. И сега продава петрол на половин цена, но прибира същите приходи. Има го в зара-могли са, направили са го!

Както кажеш. :lol:

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 13 мар 2015 21:30

Tommi написа:Както кажеш. :lol:

За жалост-и да го казвам, и да не го казвам, си е факт. Германия вероятно ще извлече ползи от ниското евро, но царвули като нас ще понесат само загуби и несгоди. Ще ни подхвърлят няколко милиона прясно напечатани евра за компенсации, и ще пърхаме кто пеперудки. В това време Турция, Србия и Македония ще изнасят селскостопанска продукция за Русия, Гърция нелегално-също, а ний ще правим Ла Палома!
Да ви се изпикам и на Евросъюза, и на всичкото!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 13 мар 2015 21:31

Синьо сърце написа: Няма някои причини. Има факти. Основната причина са контрасанкциите на Русия. И това е безспорен факт. Ма намалили лихвата, ма отрицателна станала-това е причина, но защо се стигна до нея? Я пак? Износа ще стимулирали, инфлацията ще стимулирали-айде байгън!

Определено с този тактически ход с "инфлация на рублата" Владимир Путин подведе и направи на пух и прах Световните господари и им изкупи всички акции в енергийните си компании на смешни цени и Русия в момента е по-силна от всякога! 8-)
Ех кога и България ще има БЪЛГАРСКИЯ Владимир Путин с БЪЛГАРСКО самосъзнание?!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 мар 2015 21:49

Синьо сърце написа:

За жалост-и да го казвам, и да не го казвам, си е факт. Германия вероятно ще извлече ползи от ниското евро, но царвули като нас ще понесат само загуби и несгоди. Ще ни подхвърлят няколко милиона прясно напечатани евра за компенсации, и ще пърхаме кто пеперудки. В това време Турция, Србия и Македония ще изнасят селскостопанска продукция за Русия, Гърция нелегално-също, а ний ще правим Ла Палома!

Да, при нас ефектът от поевтиняване на еврото (респективно лева) ще е по-скоро отрицателен, но не са виновни европейците, нити пък ние.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 13 мар 2015 22:00

Tommi написа:
Синьо сърце написа:

Да, при нас ефектът от поевтиняване на еврото (респективно лева) ще е по-скоро отрицателен, но не са виновни европейците, нити пък ние.

Ама разбира се, никой никога не е виновен! Всъщност грешка-Путин е виновен!

Върни се в “Свободна зона”