fcb_bg написа:vaskonti написа:А какво направихме, та французойката се хвана да свърши работа? Естествено, че заслугата не е само нейна, но не ни е била длъжна точно по никаква линия. Путин какво е очаквал от нас за да се намеси? Да се откажем от мераци към ЕС и НАТО? Така ли мислиш? Дали сестрите са невинни или не, не знам, но това е отделен въпрос. И да са го направили по погрешка, факт е, че в болницата консумативите са се използвали по няколко пъти поради липса на средства. Това поне беше доказано, от тук натам дори и нашите да са използвали заразени инструменти, не виждам с какво са виновни. Но това е съвсем друг въпрос, нямащ връзка тук.
Аз изобщо не очаквам война срещу Русия. Не знам на теб на какво ти мирише, но никой не е толкова глупав, че да започне такава война.
Не знам по каква линия стана въпрос за балтийските републики, но какъв проблем виждаш при тях? Защо да не ги приемат? В Естония си има редовна военна служба на всички мъже, е и? Дори и само географското положение да е причина да ги приемат, какъв е проблемът в това? Тия държави не могат ли сами да преценяват какво да правят, без да се съобразяват с желанията на Москва?
Не знам какво направихме толкоз, ма те тез работи не стават на добра воля. Опростихме им дълга на либийците, ама той беше малка сума. И лично аз не се сещам да сме направили нещо огромно за да се намеси Путин. Па да питам що не се намесиха САЩ, дето лобираха за нашто приемане в NATO.
Балтийците.. леко се отплеснах там с връзката с новото ни приятелство и съюзничество. За реален военен съюзник се търси такъв, който има някаква военна мощ. Ненапразно има 2% от БВП за военните в алианса. Балтика реално я приеха заради географията, натриване на носа на руснаците и евентуално използване в бъдещето. На теб може и да не ти мирише на война, ама ей ги постоянните леки конфликти в Черно море. Сащ далеч, Канада далеч, Австралия далеч, ние сме близо. И нашата позиция като страна неискаща да се замесва в конфликти увисва все повече.
Ами направихме Лукойл монополист, подписахме първите документи за Белене и ЮП... малко ли ти се вижда...тоест, на Путин малко ли му се вижда? Какво толкова му костваше да понатисне Кадафи поне малко?
Военната мощ не се изразява само в жива сила и техника, ами и чисто като географско положение. Не виждам никакъв проблем, че са в НАТО.
fcb_bg написа:vaskonti написа:sunscres92 написа:Добре де, НАТО при една такава хипотетична война, не би ли трябвало да смажат Русия дори и ако искат Китай, Индия, Иран и др. да се обединят. Американците с този военен бюджет, който е по-голям от всички други страни взети заедно и Англичани, Французи, Германци - които са в Топ 10. Определено чисто технически да доста напред.
Нищо не разбираш, има тук във форума познавачи, които ще ти обяснят как американските кораби са всъщност тримачтови фрегати, самолетите им са витлови, пушките са кремъклии, а ракетите са с обсег не повече от 10 метра. А пък руснаците, да не ти обяснявам какви извънземни оръжия имат - засичат стотинка от обратната страна на Луната и я анихилират със субатомен екстрактор.
Ти и той ще се запишете ли за фронта край Калиниград?
Що да се записвам във война, която просто няма да започне? А и да започне, що трябва да се записвам?

[/center]