Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот vaskonti » 08 мар 2015 22:39

fcb_bg написа:
vaskonti написа:А какво направихме, та французойката се хвана да свърши работа? Естествено, че заслугата не е само нейна, но не ни е била длъжна точно по никаква линия. Путин какво е очаквал от нас за да се намеси? Да се откажем от мераци към ЕС и НАТО? Така ли мислиш? Дали сестрите са невинни или не, не знам, но това е отделен въпрос. И да са го направили по погрешка, факт е, че в болницата консумативите са се използвали по няколко пъти поради липса на средства. Това поне беше доказано, от тук натам дори и нашите да са използвали заразени инструменти, не виждам с какво са виновни. Но това е съвсем друг въпрос, нямащ връзка тук.
Аз изобщо не очаквам война срещу Русия. Не знам на теб на какво ти мирише, но никой не е толкова глупав, че да започне такава война.
Не знам по каква линия стана въпрос за балтийските републики, но какъв проблем виждаш при тях? Защо да не ги приемат? В Естония си има редовна военна служба на всички мъже, е и? Дори и само географското положение да е причина да ги приемат, какъв е проблемът в това? Тия държави не могат ли сами да преценяват какво да правят, без да се съобразяват с желанията на Москва?

Не знам какво направихме толкоз, ма те тез работи не стават на добра воля. Опростихме им дълга на либийците, ама той беше малка сума. И лично аз не се сещам да сме направили нещо огромно за да се намеси Путин. Па да питам що не се намесиха САЩ, дето лобираха за нашто приемане в NATO.

Балтийците.. леко се отплеснах там с връзката с новото ни приятелство и съюзничество. За реален военен съюзник се търси такъв, който има някаква военна мощ. Ненапразно има 2% от БВП за военните в алианса. Балтика реално я приеха заради географията, натриване на носа на руснаците и евентуално използване в бъдещето. На теб може и да не ти мирише на война, ама ей ги постоянните леки конфликти в Черно море. Сащ далеч, Канада далеч, Австралия далеч, ние сме близо. И нашата позиция като страна неискаща да се замесва в конфликти увисва все повече.

Ами направихме Лукойл монополист, подписахме първите документи за Белене и ЮП... малко ли ти се вижда...тоест, на Путин малко ли му се вижда? Какво толкова му костваше да понатисне Кадафи поне малко?

Военната мощ не се изразява само в жива сила и техника, ами и чисто като географско положение. Не виждам никакъв проблем, че са в НАТО.
fcb_bg написа:
vaskonti написа:
sunscres92 написа:Добре де, НАТО при една такава хипотетична война, не би ли трябвало да смажат Русия дори и ако искат Китай, Индия, Иран и др. да се обединят. Американците с този военен бюджет, който е по-голям от всички други страни взети заедно и Англичани, Французи, Германци - които са в Топ 10. Определено чисто технически да доста напред.

Нищо не разбираш, има тук във форума познавачи, които ще ти обяснят как американските кораби са всъщност тримачтови фрегати, самолетите им са витлови, пушките са кремъклии, а ракетите са с обсег не повече от 10 метра. А пък руснаците, да не ти обяснявам какви извънземни оръжия имат - засичат стотинка от обратната страна на Луната и я анихилират със субатомен екстрактор.

Ти и той ще се запишете ли за фронта край Калиниград?

Що да се записвам във война, която просто няма да започне? А и да започне, що трябва да се записвам?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 мар 2015 22:46

fcb_bg написа:Ти и той ще се запишете ли за фронта край Калиниград?

To ако се случи да се сборят НАТО и Съюзниците им, срещу Русия и Съюзниците и, няма никакво значение дали някой има желание да се бие.
Просто ще се наложи на 90 % от земното население да го направи, щото няма да има избор.

А повярвай ми, в самата Руска Федерация има доста желаещи, които с удоволствие биха си пробвали силите срещу руснаците, само да им се отдаде възможност.
Така че, едвали ще се стигне до записване на българи. ;)
Последна промяна от THE G.A.M.E на 08 мар 2015 22:47, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 08 мар 2015 22:46

vaskonti написа:Що да се записвам във война, която просто няма да започне? А и да започне, що трябва да се записвам?

Щото сте част от натовските сили, дето ги слагате да смазват руснаците. И ти си в тва число, та питам.
Вече ми даде отговор.
Затова войната срещу да речем Либия беше с военни средства, а срещу Русия е икономическа.
Нато го пиши минус Турция в уравнението.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 08 мар 2015 22:49

Тя па Турция една сила ... :lol:

Не е печелила голяма война... Каква война, битка, още от загубата при стените на Виена.
Турците винаги са се пъчили, и почти винаги са си тръгвали наеВани от бойното поле.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 08 мар 2015 22:52

THE G.A.M.E написа:
fcb_bg написа:Ти и той ще се запишете ли за фронта край Калиниград?

To ако се случи да се сборят НАТО и Съюзниците им, срещу Русия и Съюзниците и, няма никакво значение дали някой има желание да се бие.
Просто ще се наложи на 90 % от земното население да го направи, щото няма да има избор.

А повярвай ми, в самата Руска Федерация има доста желаещи, които с удоволствие биха си пробвали силите срещу руснаците, само да им се отдаде възможност.
Така че, едвали ще се стигне до записване на българи. ;)

Не знам кой иска да се бие, ма едно видех - тва в ИУ е първия конфликт в който нема и помен от сини каски и вкарване на натовска сила. А мина вече година.
та затва питам кой е мераклията да оди да се бие на фронта. Евентуално, де... споко ся.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 08 мар 2015 22:54

THE G.A.M.E написа:Тя па Турция една сила ... :lol:

Не е печелила голяма война... Каква война, битка, още от загубата при стените на Виена.
Турците винаги са се пъчили, и почти винаги са си тръгвали наеВани от бойното поле.

Ми де да знам, 700 000 парцала си ги държат на служба. Бая народ е. Водят си стрелби в казармата край имението на Коч в азиатската част на Истанбул и хич не им пука на кой ше нарушат следобедната дрямка. А на тоя имението е дълго толкоз, че има място да си направи самолетна писта.

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 09 мар 2015 00:39

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nQeggP8mf38&t=77[/youtube]
Така като гледам май Майдан по-скоро ще има в САЩ отколкото в Русия! :twisted: :mrgreen:
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 мар 2015 01:46

THE G.A.M.E написа:Тя па Турция една сила ... :lol:

Не си прав, имат и спечелени битки, и войни.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 мар 2015 10:41

1982 написа:Не си прав, имат и спечелени битки, и войни.

E, сещам се за Кримската война, ама там печелят с яката подкрепа на ингилизите.

После през ПСВ удържат Галиполският полуостров, именно срещу ингилизите... И общо-взето, това са им "големите" успехи след средновековието.

Като цяло съм чувал оценки на "Янките", че не струват.
А те са имали стотици учения с тях ...
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 09 мар 2015 11:51

vaskonti написа:
HoUs4oOL написа:
vaskonti написа:Нещо каза ли?
Либия си беше изцяло под руско влияние! Факт! През целия период на плен на медиците ни, Путин беше на власт в Русия - факт! Става въпрос за 8 години! Случая се следеше от цял свят - факт! Пак питам - защо Путин не се намеси, след като можеше да реши нещата за 5 минути? Защото интересът му изискваше да не се меси - не е ли вярно?

Путин с нищо не е длъжен на България.
Не може да водиш прозападна политика и да чакаш от Русия да ти помага.
Можеш да си сигурен, че ако България не бе тръгнала против Русия, Путин щеше да направи каквото се изисква от него. ;)

Така е, не е длъжен. Както не е длъжна и френската президенша. Въобще, чудя се още колко години щяха да прекарат там хората ни ако ни бяха оставили сами да се оправяме?
България не е тръгвала срещу Русия по онова време. Ако изобщо може да се говори за такова нещо, България е срещу Русия от 2-3 години насам.

Френската прзидентша :lol: :lol: :lol: Е, толкова ли не помниш, та не се сещаш защо ги пуснаха нашите сестри :?: Нещо дългче им опростихме, нещо няколко десетки милиона долара ... Като почнете да говорите глупости, не се спирате :x
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Свободна зона”