язе написа:Betchualeng Arnaikem написа:язе написа:Сега, да обобщим. Значи полицаите имат право да бият българи, а цигани не. Щото реално това правят... Правилно ли съм разбрал?![]()
Аз лично мисля, че трябва закона да съди и едните и другите. Но ако не го прави.. виновните да ядат бой без оглед на етнос.
Аз лично мисля, че полицаите не трябва да бият нито цигани, нито българи. В цивилизования свят, наказанието "бой" е отпаднало много отдавна. Отделен въпрос е, че полицията няма правомощията да наказва. Това, че съдът не го прави, също не дава правомощия на полицията и трябва да се търси сметка на съда, защо не го прави, а не да се одобрява полицейщината.
А съда, в много от случаите не го прави, защото полицията не си е свършила работата, както трябва и или е използвала сила за да се сдобие с доказателства (което ги прави невалидни в съда), или просто ги е събрала некадърно, или ги събира умишлено некадърно за да може ББ да каже:" Ми ей на, ние ги хващаме- съда ги пуска."
В цивилизования свят как ще реагира полицай, ако някой му посегне? Без значение какъв е-бял, чер, жълт, зелен, раиран....