CSKA 78 написа:Към bobo_13
За почти всичко си прав, освен за абонатите! Ако Диема имат 20 хил. абоната след 6 месеца, това ще е рекорд за тях! С оглед на числата получени за първите 10-на дни, е възможно абонатите да са доста по-малко!
Еми то бум при тях се очаква ако набарат Булсатком и провинцията. Това им е големият проблем. Познати от там си плащат на Гонгплей за да гледат мачовете, защото оператора им няма договор. А Гонгплей си е собственост на Нова. Все пак в провинцията има само 2 оператора(локални) със сключен договор. Всички градове в провинцията имат поне по 1 голям локален оператор, който държи най-малко 50% от абонатите и то от години. От големите софийски само Вивател имат национално покритие. Близу са полунационални. Ако Диема сключат договори с поне 1 локален оператор до края на този шампионат, гарантирано от новия сезон(когато влиза в сила този договор за 6 млн на година за правата) ще имат над 200 000 абоната. Все пак 200 000 абоната ако се разделят на 257 града в България ще се получат средно по около 800 домакинства в град, което е постижима цел. Да не говорим, че в определени градове има само по 1 оператор с над 90% от населението абонати(Перник, Монтана и т.н.О
Само аз знам за около 50-тина колеги и приятелим които са си платили.
Аз ще се радвам да ги пуснат безплатно, но това си е тяхно решение(на Диема)