Red_Neck написа:Cicero написа:Red_Neck написа:Ако някой има идея как да се излезе от батака без нов заем, моля да сподели

Ти наистина ли се надяваш, че с този заем, ще излезем от батака? Събуди се! 25 години излизаме от батака. Когато за първи път, ми обещаха светло бъдеще в далечната 1992-ра и обещаха "да се усети реалния напредък към 1996-та" си казах: "толкова време, кой ще ги чака. Поляците вече се оправиха!" Ама на, помним големия напредък 1996-1997-ма. Помним и 2001-ва. После 2008-ма. 2014-2015-та е поредната спирка по пътя към нищото! Този заем само ще направи Бойко, Сергей, Местан и Първан по-богати, ще реанимира Кънев, Кунева и толкоз. Нищо няма да се промени, бъди 100% сигурен в това!
Това няма как да го знаем.
Това, което знаем е, че има един падеж по ВД от около 6 млрд, които в момента НЯМАМЕ. Има финансови дупки за запушване (КТБ, НЕК и т.н.) и планиран дефицит (харчим повече отколкото изкарваме). Аз не виждам друг изход за момента. Жалко, но факт

А, че политиците ни са жалка шайка престъпници - за това съм съгласен.
Нама и да имаме! Без реална икономика, Държава заем не може да връща, както и отделен човек без заплата не може да върне и 5 лева заем. Държавата е за това, на да се прави на ООД или АД, а да организира икономиката, така, че в хазната да влизат милиони. Само, че с продажници, които мислят повече за външните си господари и чуждите инвеститори, на които се продадоха за комисионни в хазната ще влезе един гол чеп.