Депутатите гласуват новия заем от 16 млрд. лв.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Re: Невиждана гавра с българската държава

Мнениеот fcb_bg » 25 фев 2015 16:42

Red_Neck написа:
HoUs4oOL написа:
Red_Neck написа:Ако някой има идея как да се излезе от батака без нов заем, моля да сподели :)

Само олигофрен може да мисли, че със заем може да се излезе от батака.
За съжаление обаче това си е запазена марка на българина.

Слушам те с интерес .... :) :) :)

И аз искам да чуя от Горанов какво ще направи за да не се взема 26 млрд. заем за следващия падеж. С интерес.
Ама не чувам.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Bradat-brat
Контакти:

Мнениеот Bradat-brat » 25 фев 2015 16:43

Red_Neck написа:
Cicero написа:
Red_Neck написа:Ако някой има идея как да се излезе от батака без нов заем, моля да сподели :)

Ти наистина ли се надяваш, че с този заем, ще излезем от батака? Събуди се! 25 години излизаме от батака. Когато за първи път, ми обещаха светло бъдеще в далечната 1992-ра и обещаха "да се усети реалния напредък към 1996-та" си казах: "толкова време, кой ще ги чака. Поляците вече се оправиха!" Ама на, помним големия напредък 1996-1997-ма. Помним и 2001-ва. После 2008-ма. 2014-2015-та е поредната спирка по пътя към нищото! Този заем само ще направи Бойко, Сергей, Местан и Първан по-богати, ще реанимира Кънев, Кунева и толкоз. Нищо няма да се промени, бъди 100% сигурен в това!

Това няма как да го знаем.
Това, което знаем е, че има един падеж по ВД от около 6 млрд, които в момента НЯМАМЕ. Има финансови дупки за запушване (КТБ, НЕК и т.н.) и планиран дефицит (харчим повече отколкото изкарваме). Аз не виждам друг изход за момента. Жалко, но факт :(
А, че политиците ни са жалка шайка престъпници - за това съм съгласен.

Нама и да имаме! Без реална икономика, Държава заем не може да връща, както и отделен човек без заплата не може да върне и 5 лева заем. Държавата е за това, на да се прави на ООД или АД, а да организира икономиката, така, че в хазната да влизат милиони. Само, че с продажници, които мислят повече за външните си господари и чуждите инвеститори, на които се продадоха за комисионни в хазната ще влезе един гол чеп.

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 25 фев 2015 16:43

Red_Neck написа:
HoUs4oOL написа:

Гербаджии, ДПС-ри, Риформатори в Общинската и Държавната администрация - 50% съкращения;
Еврофондове - вички за изплащане на заема;
Събиране на вземанията от ПИБ и Фонда за гарантиране на влоговете.

Между другото кой би по главата депутатите да гласуват праг за гарантиране на влоговете 200 000 лв?

scot

Мнениеот scot » 25 фев 2015 16:44

Не знам какво шмъркате, ама пък как си ги нагласяте ... :)
Не ГЕРБ и ДПС приеха предложението, а всички без БСП и Атака :)
Проверете си математиката:
гласували - 218
За: 159
Против:48
Въздържали се: 11
Ако някой има идея как да се излезе от батака без нов заем, моля да сподели :)
Станко, чакам да ме разбиеш :)

МИ ДА ТИ КАЖЕМ: УКРАИНСКИ ВАРЯНТ!!!!! Дефолт, кръв и война. След избиването на слабите и плужаците, ше останат хора, които ше бъдат уважавани и с достойнство. 200 евро заплата: земи тоя куршум 7.62!
Напсува те неикой - айде у гроба..... така неколко години и ше станат работите. сега е само скука, страх, свиване и тъпня!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 25 фев 2015 16:46

fcb_bg написа:
Red_Neck написа:
HoUs4oOL написа:

И аз искам да чуя от Горанов какво ще направи за да не се взема 26 млрд. заем за следващия падеж. С интерес.
Ама не чувам.

Това като му дойде времето .... нямаме кристална топка.
Я кажи как ти се струва рефинансиране на заем ( който реално не можеш да си позволиш в момента) при лихва от 8,25 със заем при лихва от 3,5 %?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 25 фев 2015 16:48

Red_Neck написа:
fcb_bg написа:
Red_Neck написа:
HoUs4oOL написа:

Ама не чувам.

Я кажи как ти се струва рефинансиране на заем ( който реално не можеш да си позволиш в момента) при лихва от 8,25 със заем при лихва от 3,5 %?

Това е ок. Нататък слушам. И т'ва кат му дойде времето го пей на некой у хоремага. :?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 25 фев 2015 16:49

Вал написа:
Red_Neck написа:
HoUs4oOL написа:

1) Гербаджии, ДПС-ри, Риформатори в Общинската и Държавната администрация - 50% съкращения;
2) Еврофондове - вички за изплащане на заема;
3) Събиране на вземанията от ПИБ и Фонда за гарантиране на влоговете.

Между другото кой би по главата депутатите да гласуват праг за гарантиране на влоговете 200 000 лв?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
1) БСП и Атака оставяме ли ги? :)
2) трудно - тези кинти са целеви. Явно само си чувал думата "Еврофонд".
3) Костенурка стригал ли си ?
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

bonov
Контакти:

Мнениеот bonov » 25 фев 2015 16:52

не мога да разбера досега не сте ли гледали телевизия че чак сега разбрахте че ДПС и Бойко управляват заедно
има хора, които изобщо не гледат новини и не могат да четат между редовете
Сега се изненадаха и почнаха да псуват

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 25 фев 2015 16:56

fcb_bg написа:Това е ок. Нататък слушам. И т'ва кат му дойде времето го пей на некой у хоремага. :?

Ами ще санираме някоя и друга панелка и ще има по 20 лева Великденски надбавки за пенсионерите, след това вече ще сме излезли от батака и ще се превърнем в икономическа сила номер 1 на балканите.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 25 фев 2015 16:58

Red_Neck написа:
Cicero написа:

Ти наистина ли се надяваш, че с този заем, ще излезем от батака? Събуди се! 25 години излизаме от батака. Когато за първи път, ми обещаха светло бъдеще в далечната 1992-ра и обещаха "да се усети реалния напредък към 1996-та" си казах: "толкова време, кой ще ги чака. Поляците вече се оправиха!" Ама на, помним големия напредък 1996-1997-ма. Помним и 2001-ва. После 2008-ма. 2014-2015-та е поредната спирка по пътя към нищото! Този заем само ще направи Бойко, Сергей, Местан и Първан по-богати, ще реанимира Кънев, Кунева и толкоз. Нищо няма да се промени, бъди 100% сигурен в това!

Това няма как да го знаем.
Това, което знаем е, че има един падеж по ВД от около 6 млрд, които в момента НЯМАМЕ. Има финансови дупки за запушване (КТБ, НЕК и т.н.) и планиран дефицит (харчим повече отколкото изкарваме). Аз не виждам друг изход за момента. Жалко, но факт :(
А, че политиците ни са жалка шайка престъпници - за това съм съгласен.

Има! Ми да започнем да харчим по-малко от колкото изкарваме :!: Плюс това, тези пари ги харчат същите тези, които сега гласуваха да вземем кредит и които гласуваха този дефицит! Що не мислеха за дефицита като си купуваха новият автопарк на парламента? Що не мислеха за дефицита, като си гласуваха държавните субсидии на жалките им партийки? 25 години все с дефицити, чакат ни и още 3 със сигурност. Ние за какво ги избираме тия? Да ни увеличават всяка година дълга ли? Като са некадърни и не могат да се справят, да си ходят :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”