Player написа:Както написах Библията преписва от по стари документи. Учените не се опират на Библията за да учат а да изследват. Специално съм се интересувал за споменатите от теб и излиза това че е имало нещо като ядрен взрив Содом и Гомор, както и в Индия го е имало, също така има и разтопяване на скали в Шотландия. За Йерихон е използван звука който е ползван също за левитация на камъни за строежи в древността. При определени честоти звука прави уникални неща. Всичко на този свят е много просто и си има своето обяснение и то е физика, химия и математика, всичко друго е илюзия и заблуда на невежите. Има извънземни цивилизации а и други преди нас живяли тук и унищожени. И ти ли си решил да вярваш на религиите които унищожават документи които ги разкриват в лъжа. Църквата води кръстоносен поход срещу всичко друго откакто е създадена като политическа и икономическа организация. Никои не може да избори колко паметници, знания и хора е унищожила за да е това което е днес. Като ме заведоха миналата година на Кръстова гора и ми обясниха колко нови неща са построили в последно време там ми стана ясно, че всичките ни спортни клубове не могат да стъпят и на малкия ни прът на мърчандайзинга на църквата. Всеки купува какво ли за да го пази и да му дава късмет и успех и тн, глупости. Нали в Библията са ви казали да не си правите идоли, ама се кланяте на икони, камъчета, попове и някакви уж светци. Както Йоан Павел втори който го канонизираха за светец и какво му е светецкото на него, че ще го почитат и ще му се молят, същото е и в Православието обикновени хора ги канонизират, някои само защото били умряли за религията... и хората им се молят и и им вярват че ще им помогнат. Дали ще се молиш на умряло куче или на така наречен светец резултата е един и същ - нищо, просто има плацебо ефект и малко адреналин заради които молещите се си мислят че изпитват нещо. Пълни глупости. Жалко че в днешно време има толкова много идиоти да вярват в тази елементарна лъжа.
За унищожението на Содом и Гомор доказаха, че се е случило именно по-описаният в Библията начин.
Тоест, с огън от небето.
На местонахождението на двата града и до днес личат следите от колосално изпепеляване.
Според изследователите, този огън се е посипал над градовете и околностите, след като метеорит се забива в Алпите и от това, в атмосферата се издигат множество разтопени и горящи скали, след което започват да падат именно над Содом и Гомор.
Изчислиха дата и всичко... Можеби ще попиташ, къде е Божията намеса тук ?
Ами Лот и семейството му, са предупредени за предстоящата трагедия от ангели.
Сега, дали са прави за източника на унищожение, може да се спори, но е факт откритието.
За Индия... Ако не се лъжа, по-скоро става въпрос за Мохеджо Даро, на територията, или на Пакистан, или на Афганистан беше, сега ми убягва.
Там действително, като че ли е имало ядрен взрив, всичко е на пясък и сол, при това има и радиоактивност.
Друг интересен факт е, че костите на всички месоядни динозаври ( хищниците ) ... Са радиоактивни.
Което навежда на интересната мисъл, дали не са избити умишлено, за да не пречат на човешката цивилизация.
"Извънземното" вмешателство в човешката история, е факт.
Но това не противоречи на идеята за Създател.
И въпроса е, кой какво счита за Бог ?
В много християнски молитви се използва термина Татко, към Бог.
Вярата не е безсмислена.
При всички положения еволюцията, като начин на създаване на човека, издиша от всякъде.