Кой има интерес да затрие вярата на човека ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Кой има интерес да затрие вярата на човека ?

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 фев 2015 12:09

Player написа:Аз лично съм изминал самостоятелно чрез любопитство и желание за повече знание за всичко което е станало и ставащо от това да вярвам изцяло на Библията до това да разбера каква манипулация и лъжа е тя.

Само дето днес, всички сериозни учени се опират на нея, ползвайки я за достоверен източник.

Така откриха Содом и Гомор, Йерихон и т.н.
Доказаха се няколко неща, които принципно бяха считани за легенди и митове.

Та, ето колко "лъже" Библията. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 22 фев 2015 12:41

pomiqr231 написа:
sunscres92 написа:
pomiqr231 написа:Рептилите

Спрях да чета до тук :? :? :? :? :? Ти кога си виждал Рептил?

Твой проблем. Рептилите населяват земята от както съществува. Поне да беше прочел "Златната ябълка и тримата братя" и щеше да знаеш, че са сред нас. Една украсена през годините история и достигнала до нас под формата на приказка. Това е целта на рептилите. Всичко свързано с тях да изглежда като приказка. Рептилите през годините са се развили страшно много. Все пак са на 6 млрд. години. Могат спокойно да приемат човешка форма и са спокойно живеят сред нас. Заемат важни постове и ни въртят на малкия си пръст. Динозаврите. Това са нееволюирали рептили. Поне да беше чувал за Свети Георги.

Аха ясно, а ти да беше гледал Трансформъс, щеше да ти стане ясно, че извънземни, които се превръщат в коли контролират земята. Или не Кинг Конг, е само част от еволюиралите маймуни, контролиращи земята. Ти четеш ли какви глупости пишеш.

Потребителски аватар
Player
Контакти:

Мнениеот Player » 22 фев 2015 12:50

THE G.A.M.E написа:
Player написа:Аз лично съм изминал самостоятелно чрез любопитство и желание за повече знание за всичко което е станало и ставащо от това да вярвам изцяло на Библията до това да разбера каква манипулация и лъжа е тя.

Само дето днес, всички сериозни учени се опират на нея, ползвайки я за достоверен източник.

Така откриха Содом и Гомор, Йерихон и т.н.
Доказаха се няколко неща, които принципно бяха считани за легенди и митове.

Та, ето колко "лъже" Библията. ;)

Както написах Библията преписва от по стари документи. Учените не се опират на Библията за да учат а да изследват. Специално съм се интересувал за споменатите от теб и излиза това че е имало нещо като ядрен взрив Содом и Гомор, както и в Индия го е имало, също така има и разтопяване на скали в Шотландия. За Йерихон е използван звука който е ползван също за левитация на камъни за строежи в древността. При определени честоти звука прави уникални неща. Всичко на този свят е много просто и си има своето обяснение и то е физика, химия и математика, всичко друго е илюзия и заблуда на невежите. Има извънземни цивилизации а и други преди нас живяли тук и унищожени. И ти ли си решил да вярваш на религиите които унищожават документи които ги разкриват в лъжа. Църквата води кръстоносен поход срещу всичко друго откакто е създадена като политическа и икономическа организация. Никои не може да избори колко паметници, знания и хора е унищожила за да е това което е днес. Като ме заведоха миналата година на Кръстова гора и ми обясниха колко нови неща са построили в последно време там ми стана ясно, че всичките ни спортни клубове не могат да стъпят и на малкия ни прът на мърчандайзинга на църквата. Всеки купува какво ли за да го пази и да му дава късмет и успех и тн, глупости. Нали в Библията са ви казали да не си правите идоли, ама се кланяте на икони, камъчета, попове и някакви уж светци. Както Йоан Павел втори който го канонизираха за светец и какво му е светецкото на него, че ще го почитат и ще му се молят, същото е и в Православието обикновени хора ги канонизират, някои само защото били умряли за религията... и хората им се молят и и им вярват че ще им помогнат. Дали ще се молиш на умряло куче или на така наречен светец резултата е един и същ - нищо, просто има плацебо ефект и малко адреналин заради които молещите се си мислят че изпитват нещо. Пълни глупости. Жалко че в днешно време има толкова много идиоти да вярват в тази елементарна лъжа.

pomiqr231
Контакти:

Мнениеот pomiqr231 » 22 фев 2015 13:16

Телевизията и киното си е свършила работата щом не можеш да направиш разлика между истории предавани хилядолеия от човек на човек и от художествена измислица като "Трансформърс" и "Кинг Конг". Поне да беше гледал внимателно "Трансформърс". Извънземните не ни контролират. Ние ги контролираме, защото предизвикваме симпатии в тях и те ни защитават от другите извънземни. В тази измислица има малко истина. Например технологиите са ни дадени и ние сме ги развили. Добро и зло. Спящи клетки на земята и тайни, които още не сме открили.

На земята бродят древни същества на познанието, които в определн момент ни помагат да се усъвършенстваме, въпреки е значт, че усъвършенствайки ни ни тласкат гъм гибел, защото ни обичат и искат да ни улеснят живота и вярват, че няма да повторим грешките си ит предишните човешки цикли. Всичко се повтаря. Прогресираме, в един момент решаваме, че сме Богове, се самоунищожаваме и започваме всичко отначало.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 22 фев 2015 13:23

pampi написа:Ми то вече научно е доказано, че има бог... Съществува информационно поле, което е в основата на Вселената. Грубо казано съществува ДНК на Вселената. Материята е видим резултат на това информационно поле... Всички религии водят своето начало точно от това описание на ДНК-то на вселената...

СВЕТОТО ЕВАНГЕЛИЕ
ОТ ИОАНА

ГЛАВА 1

1:1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
1:2 То в начало беше у Бога.
1:3 Всичко това чрез Него стана; и без Него не е ставало нищо от това, което е станало.
1:4 В Него бе животът и животът бе светлина на човеците.
1:5 И светлината свети в тъмнината; а тъмнината я не схвана....

Тук не става дума вече за това дали вярваш или не в бог, а за това какво точно е бог... А бог е енергийно информационно поле, което задава матрицата и законите на Вселената...
Човек със своите електромагнитни сетива, може да възприема само 5% от Вселената! Само 5% ! А в останалите 95% не ни е съдено все още да надникнем...

Ако беше научно доказано, сега нямаше да има хора, които още да си задават този въпрос- съществува или не.
Да, поле има, но не съм прочел, че това е 100% доказателство за съществуването на някакъв всемогъщ Бог.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 22 фев 2015 15:36

pampi написа:Няма смисъл да се кръстиш, мой човек... :lol:
Съдбата ти е вписана от всемирното информационно поле в ДНК-то ти... точно от там ясновидци, като баба Ванга четат бъдещето... Може да си преживееш пълноценно живота само тогава, когато вървиш по пътеката отредена ти от това всемирно поле при раждането ти...

Тва е много вярно за ДНК-то, щото и тате яко пуска тото. Аз засега се въздържам, но ДНК-то ме тегли по лоши пътища! :mrgreen:
Няма да му се дам и на ДНК-то, с малко воля се постигат чудеса. Залозите не са ми чак проблем, това е само пример, проблем ми е, че все от някъде някой иска да ме цоца, а дори не съм го упълномощил! :)

Освен да се кръстя повече пъти и квото стане! :mrgreen: Не съм суеверен, но си имам някакви такива ритуалчета и обредчета, дето ме карат да вярвам в нещо, но реално в какво вярваме- един Господ знае!

П.П. Поне не съм му взел и другият кусурен ген- пиенето като смок, но аз мисля, че съм си забавен и без да се налага да се правя на смок- третият му недоизкусурен ген са именно мачовете, той на стари години спря, значи и аз тогава ще ги спра. Четвъртият може би е мързелът, другите са от друг човек. Мисля, че 4 са му напълно достатъчни, че инак нямаше да се различаваме много, много, а сега имаме известни отличителни белези- примерно тате е тъп и не знае от кое копче се пуска компютър или с коя слушалка се набира телефон, аз тея неща поне ги правя съвсем успешно. :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 22 фев 2015 17:15

От aрхеологическa гледнa точкa нямa почти нaмерено, кието е описaно в Библитa.

Дори слaвните цaрствa нa Дaвид и Соломон (Дaуд и Шломо) всъщност не сa товa, което се твърди в стaрия зaвет, a единственото нещо, подскaзвaщо, че може дa сa съшествувaли тaкивa личности, е ееин търговски регистър, мисля, нaмерен в Йерусaли, с текст: "къщa/род нa Дaвид".
Регионa, рaзбирa се е много рaзмирен и рaзпките стaвaт ррудно, a имa много още зa откривaне.

Конкретно зa колегaтa, писaл зa шумерския Ной. Бях попaднaл нa едно есе, което имaше зa цел, колкото се може по-достоверно дa нaвърже библейския мит зa Ной с историческо събитие, зa коетожпоне може дa се спекулирa, че се е случило, нa бдзaтa нa коствени докaзaтелствa.
Нaкрaтко - кaто вземем информaция зa Aврaaм, неговите предци и колко сa живяли и стигнем до Ной, можем дa приемем когa е живaл той - около 2900-3000 пр.Хр.
В същия период се смятя, че е живял Зиусудрa от Шурупaк, където е прието, че е имaло нaводнение (речно, нaй-вероятно), дaтирaно според домaкински съдове и грънчaрство в периодa 3100-2900 пр. Хр.
Тези съвпaдения, изсмукaни по-скоро от пръстите, не докaзвaт нищо. Просто есето беше интеревно четиво.
Всъщност докaзвaт, че истинaтa е някъде тaм. Може би не точно в Библиятa, не и в нaукaтa. Поне не във формите, в които сме свикнaли дa ги приемaме .

Потребителски аватар
Захарченко

Мнениеот Захарченко » 22 фев 2015 18:30

v.r.s., тука има материал за разгромяване! Че и бамбашка глупости са надробили, на мен не ми се занимава...

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 22 фев 2015 21:48

Никой не затрива вярата,просто менкат вярванията и идолите.Осъвременяване,модернизиране и демократизиране. :mrgreen:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 фев 2015 22:27

Player написа:Както написах Библията преписва от по стари документи. Учените не се опират на Библията за да учат а да изследват. Специално съм се интересувал за споменатите от теб и излиза това че е имало нещо като ядрен взрив Содом и Гомор, както и в Индия го е имало, също така има и разтопяване на скали в Шотландия. За Йерихон е използван звука който е ползван също за левитация на камъни за строежи в древността. При определени честоти звука прави уникални неща. Всичко на този свят е много просто и си има своето обяснение и то е физика, химия и математика, всичко друго е илюзия и заблуда на невежите. Има извънземни цивилизации а и други преди нас живяли тук и унищожени. И ти ли си решил да вярваш на религиите които унищожават документи които ги разкриват в лъжа. Църквата води кръстоносен поход срещу всичко друго откакто е създадена като политическа и икономическа организация. Никои не може да избори колко паметници, знания и хора е унищожила за да е това което е днес. Като ме заведоха миналата година на Кръстова гора и ми обясниха колко нови неща са построили в последно време там ми стана ясно, че всичките ни спортни клубове не могат да стъпят и на малкия ни прът на мърчандайзинга на църквата. Всеки купува какво ли за да го пази и да му дава късмет и успех и тн, глупости. Нали в Библията са ви казали да не си правите идоли, ама се кланяте на икони, камъчета, попове и някакви уж светци. Както Йоан Павел втори който го канонизираха за светец и какво му е светецкото на него, че ще го почитат и ще му се молят, същото е и в Православието обикновени хора ги канонизират, някои само защото били умряли за религията... и хората им се молят и и им вярват че ще им помогнат. Дали ще се молиш на умряло куче или на така наречен светец резултата е един и същ - нищо, просто има плацебо ефект и малко адреналин заради които молещите се си мислят че изпитват нещо. Пълни глупости. Жалко че в днешно време има толкова много идиоти да вярват в тази елементарна лъжа.

За унищожението на Содом и Гомор доказаха, че се е случило именно по-описаният в Библията начин.
Тоест, с огън от небето.
На местонахождението на двата града и до днес личат следите от колосално изпепеляване.
Според изследователите, този огън се е посипал над градовете и околностите, след като метеорит се забива в Алпите и от това, в атмосферата се издигат множество разтопени и горящи скали, след което започват да падат именно над Содом и Гомор.
Изчислиха дата и всичко... Можеби ще попиташ, къде е Божията намеса тук ?
Ами Лот и семейството му, са предупредени за предстоящата трагедия от ангели.
Сега, дали са прави за източника на унищожение, може да се спори, но е факт откритието.

За Индия... Ако не се лъжа, по-скоро става въпрос за Мохеджо Даро, на територията, или на Пакистан, или на Афганистан беше, сега ми убягва.
Там действително, като че ли е имало ядрен взрив, всичко е на пясък и сол, при това има и радиоактивност.
Друг интересен факт е, че костите на всички месоядни динозаври ( хищниците ) ... Са радиоактивни.
Което навежда на интересната мисъл, дали не са избити умишлено, за да не пречат на човешката цивилизация.

"Извънземното" вмешателство в човешката история, е факт.
Но това не противоречи на идеята за Създател.
И въпроса е, кой какво счита за Бог ?
В много християнски молитви се използва термина Татко, към Бог.
Вярата не е безсмислена.

При всички положения еволюцията, като начин на създаване на човека, издиша от всякъде.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”