Blue1914 написа:Ами струва ми се пределно ясно защо имат общо двете случки.
Първо, може да се окаже, че не е прецедент куките да маризят хора, при това по-слабите членове на обществото, дори по наблюдавани обществени места като спирките на метрото.
Второ, след като могат да пребият моят познат като куче насред входа на спирката (при машините за пропуск) след което да се "изгубят" доказателствата, то в този случай могат да изкарат каквото си поискат.
Много странна "гражданска" позиция на много хора в този форум- едно читаво общество би трябвало да реагира доста остро на всякакви новини за превишаване на правата от страна на силовите структури в държавата. Особено ако тези структори по принцип са се дискредитирали в такава степен, както в България- за да се знае, че обществото няма да търпи подобни неща са се случват. Пък ако се окаже партенка, не бойте се "граждани"- законът няма да сбърка, особено пък в полза на слабия.

Първо: куките маризят хора, аз не оспорвам това.
Второ: твоя познат е бит и това не доказва, че друг полицай е пребил друг човек. Показва единствено, че е възможно и толкова.
В читавото общество хората трябва не веднага да реагират остро а да проверят за какво става дума. Защото хората реагираха остро при оплакването на Латинова и се оказа, че грешат.
Освен това не намирам нашето общество за читаво. След като гордостта на много хора е, че са задържани от същите тия куки, гордост е, "че говоря на куките как си искам", гордост е, че "задържали са ме 100 пъти и кфо?".
С всичко това не казвам, че гарантирано полицая е невинен, но е нужно човек да размисли за да схване казаното от мен. Не че е трудно.