Betchualeng Arnaikem написа:dunavfc написа:Направо ви се чудя на някой хора....Аз не мога да разбера, Украйна ли е нахлула някъде ? Украйна ли е анексирала някаква чужда територия или го направиха едни други симпатяги ? Това момиченце щеше ли да загине, ако тоя конфликт изобщо съществуваше ? Времето е интересна величина, някой ден, Турция ще реши, също има право да "защитава" турците в България, ще нахлуе, ще си вземе Родопите и Странджа и би ми било интересно, какви безсмислени и нелепи аргументи ще извадите...
За да се получи същата ситуация тук трябва да стане следното: за управляващ България да бъде избран някой, получил гласове ПРЕДИМНО от турците. Той да бъде свален с преврат, на негово място някой да назначи удобно правителство, което да обяви, че турците всъщност нямат права. Паралелно с това в населените с турци райони да бъдат пуснати разни националисти, скинари и тям подобни, при това добре въоръжени. И най-важното: докато се тръби за национализъм и национални интереси, същевременно да се говори за демокрация и да се чакат указания от някоя външна сила.
Въобще адски удобно изтъквате протестите на тълпата за идването на власт на майданци, но когато тълпата (в ИУ) се надигне срещу майданци - не можело то така.
Аз лично бях привърженик на идеята властите в Киев да се усетят и да си припомнят факта, че това е мултиетническа страна. Една федерализация тогава щеше да запази страната цяла.
И въобще аз съм така да се каже привърженик на обединенията, в които субектите имат някаква самостоятелност на решенията. В края на краищата според мен лично бъдещето е в обединенията, сепаратизма и желанието всеки да си има абсолютно отделена държава и така да имаме налице нам колко стотин държави според мен няма да доведе нито до траен мир нито до просперитет.
В България трудно би се получил аналогичен пример с Украйна, защото партията на Янукович, освен от руснаците е била подкрепена и от много украинци, докато нашето ДПС има нулева подкрепа от т.нар. етнически българи. Моят пример беше хипотетичен, аз не вярвам, че някога ще бъдем свидетели на нещо подобно, но просто поставих един сценарии, които едва ли би бил подкрепен от, който и да е било, който е подкрепял действията на Русия в Украйна.
Какви права бяха нарушени на хората от Източна Украйна ? Имаше някакви спекулации, че щели да забраняват руският език и това е. Имаше локални сблъсъци между ултранационалисти и руснаци, което е нормално при гражданско разцепление по дадена тема. Но, нека нещата не се хиперболизират, че някой утре ще излезе и ще каже, че е имало геноцид над руснаците в Украйна.
Аз доколкото си спомням отцепниците не искаха да се води диалог за никаква федерация.
И аз съм привърженик на обединенията, но съм твърд противник на насилственото съжителство.