Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Гамаюн

Re: 100% доказано: Украински пилот свалил Боинга!

Мнениеот Гамаюн » 25 дек 2014 19:40

CTAHKO написа:
Captain Stottlemeyer написа:Интересно ми е, докога във форума на "Гонг" ще се подвизават етнически руснаци като авторчето на темата, които са пета колона на руския империализъм у нас!?

Нещо лошо има ли в това :?: Къде ви отидоха приказките за толерантност и прословутите ви "европейски ценности" :?: Значи за циганите и негрите може да сте толерантни, а за руснаците не може ;)

Според Капитана всеки, който знае руски, е етнически руснак. Ако разгърна неговата логика, мога да заключа, че той пък не е българин, защото примерно не знае добре български (доскоро пишеше "във България", та се наложи да му обяснявам кога се употребява "в" и кога "във").
Е, а по темата, разбира се - едно голямо нищо. Троллик ты, Кэп! Пора и тебя в классацию!
[offtopic]Капитане, нищо лично, но първата ти запетая е повече от излишна, обаче ако се преведе на руски, си е на мястото. Случват се и такива парадокси.
Кстати, могу перевести это и на русский ;)[/offtopic]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 дек 2014 20:02

Гамаюн написа:
CTAHKO написа:
Captain Stottlemeyer написа:Интересно ми е, докога във форума на "Гонг" ще се подвизават етнически руснаци като авторчето на темата, които са пета колона на руския империализъм у нас!?

Нещо лошо има ли в това :?: Къде ви отидоха приказките за толерантност и прословутите ви "европейски ценности" :?: Значи за циганите и негрите може да сте толерантни, а за руснаците не може ;)

Според Капитана всеки, който знае руски, е етнически руснак. Ако разгърна неговата логика, мога да заключа, че той пък не е българин, защото примерно не знае добре български (доскоро пишеше "във България", та се наложи да му обяснявам кога се употребява "в" и кога "във").
Е, а по темата, разбира се - едно голямо нищо. Троллик ты, Кэп! Пора и тебя в классацию!
[offtopic]Капитане, нищо лично, но първата ти запетая е повече от излишна, обаче ако се преведе на руски, си е на мястото. Случват се и такива парадокси.

Не е ли "пора и тебе"...кому пора в класацию :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Гамаюн

Мнениеот Гамаюн » 25 дек 2014 20:09

Кашчей написа:
Гамаюн написа:
CTAHKO написа:

Вот ещё один этнический русский объявился ;)
Это уже беспредел! :!:

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 дек 2014 20:33

Гамаюн написа:
Кашчей написа:
Гамаюн написа:
CTAHKO написа:

Вот ещё один этнический русский объявился ;)
Это уже беспредел! :!:

Етнически българин съм аз, нищо че мама е родена близо да циганската маала на един град. Се пак дядо е бил кавалерийски фел, а циганин такъв не става 8-)
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Re: Всичко за кризата и напрежението в Украйна

Мнениеот dunavfc » 25 дек 2014 22:42

Betchualeng Arnaikem написа:
dunavfc написа:Направо ви се чудя на някой хора....Аз не мога да разбера, Украйна ли е нахлула някъде ? Украйна ли е анексирала някаква чужда територия или го направиха едни други симпатяги ? Това момиченце щеше ли да загине, ако тоя конфликт изобщо съществуваше ? Времето е интересна величина, някой ден, Турция ще реши, също има право да "защитава" турците в България, ще нахлуе, ще си вземе Родопите и Странджа и би ми било интересно, какви безсмислени и нелепи аргументи ще извадите...

За да се получи същата ситуация тук трябва да стане следното: за управляващ България да бъде избран някой, получил гласове ПРЕДИМНО от турците. Той да бъде свален с преврат, на негово място някой да назначи удобно правителство, което да обяви, че турците всъщност нямат права. Паралелно с това в населените с турци райони да бъдат пуснати разни националисти, скинари и тям подобни, при това добре въоръжени. И най-важното: докато се тръби за национализъм и национални интереси, същевременно да се говори за демокрация и да се чакат указания от някоя външна сила.

Въобще адски удобно изтъквате протестите на тълпата за идването на власт на майданци, но когато тълпата (в ИУ) се надигне срещу майданци - не можело то така.

Аз лично бях привърженик на идеята властите в Киев да се усетят и да си припомнят факта, че това е мултиетническа страна. Една федерализация тогава щеше да запази страната цяла.

И въобще аз съм така да се каже привърженик на обединенията, в които субектите имат някаква самостоятелност на решенията. В края на краищата според мен лично бъдещето е в обединенията, сепаратизма и желанието всеки да си има абсолютно отделена държава и така да имаме налице нам колко стотин държави според мен няма да доведе нито до траен мир нито до просперитет.

В България трудно би се получил аналогичен пример с Украйна, защото партията на Янукович, освен от руснаците е била подкрепена и от много украинци, докато нашето ДПС има нулева подкрепа от т.нар. етнически българи. Моят пример беше хипотетичен, аз не вярвам, че някога ще бъдем свидетели на нещо подобно, но просто поставих един сценарии, които едва ли би бил подкрепен от, който и да е било, който е подкрепял действията на Русия в Украйна.

Какви права бяха нарушени на хората от Източна Украйна ? Имаше някакви спекулации, че щели да забраняват руският език и това е. Имаше локални сблъсъци между ултранационалисти и руснаци, което е нормално при гражданско разцепление по дадена тема. Но, нека нещата не се хиперболизират, че някой утре ще излезе и ще каже, че е имало геноцид над руснаците в Украйна.
Аз доколкото си спомням отцепниците не искаха да се води диалог за никаква федерация.

И аз съм привърженик на обединенията, но съм твърд противник на насилственото съжителство.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 25 дек 2014 22:57

@dunavfc
Дунаве,просто едните (руснаците) искаха Украйна в Евразийския съюз,а другите (майдана) теглеха към ЕС и за това се стигна до това разделение.Когато руснаците отидат при своите,а майданци видят останалата част от Украйна в ЕС,всичко ще си дойде на мястото.Лошото е,че след майдана в западна Украйна дойдоха на власт националистите и който не мисли като тях му се вижда тесен света.ЕС трябва да създаде санитарен кордон около тях и да каже в прав текст,че докато националистите са силни в Украйна,те ЕС няма да видят,а също така да бъдат взети икономически мерки и Украйна да бъде изолирана от останалия демократичен сват.Така тази зараза ще бъде изритана от Радата и няма да има опасност за другите националности в страната.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 25 дек 2014 23:24

Аз съм го казвал и преди, най-добре е , когато два народа не могат да живеят заедно да се разделят. Нека Западна Украйна си влезе в ЕС, а Източна Украйна, ако иска да става част от Руската Федерация или да си остане независима, но не и по начинът, който го направиха. За мен правилният пример е този, който направиха във Великобритания с Шотландия, както и това, което са направили Дания с Гренландия. Няма по-добър демократичен инструмент от референдумът. Няма нужда от кръв, насилие и война, просто и ясно, даваш на хората възможността да изразят мнението си и когато мнозинството се произнесе, тогава и богове, няма да имат право на възражение.

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 25 дек 2014 23:35

dunavfc написа:Аз съм го казвал и преди, най-добре е , когато два народа не могат да живеят заедно да се разделят. Нека Западна Украйна си влезе в ЕС, а Източна Украйна, ако иска да става част от Руската Федерация или да си остане независима, но не и по начинът, който го направиха. За мен правилният пример е този, който направиха във Великобритания с Шотландия, както и това, което са направили Дания с Гренландия. Няма по-добър демократичен инструмент от референдумът. Няма нужда от кръв, насилие и война, просто и ясно, даваш на хората възможността да изразят мнението си и когато мнозинството се произнесе, тогава и богове, няма да имат право на възражение.

+1
Тука мога само да клатя глава в знак на съгласие и да пиша +1 под този твой пост. ;)
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 25 дек 2014 23:45

dunavfc написа:Аз съм го казвал и преди, най-добре е , когато два народа не могат да живеят заедно да се разделят. Нека Западна Украйна си влезе в ЕС, а Източна Украйна, ако иска да става част от Руската Федерация или да си остане независима, но не и по начинът, който го направиха. За мен правилният пример е този, който направиха във Великобритания с Шотландия, както и това, което са направили Дания с Гренландия. Няма по-добър демократичен инструмент от референдумът. Няма нужда от кръв, насилие и война, просто и ясно, даваш на хората възможността да изразят мнението си и когато мнозинството се произнесе, тогава и богове, няма да имат право на възражение.

Пич, референдумът е хубаво нещо, но икономиката на Украйна е в Донбас. Тя, за да се откаже от Донбас, означава да признае икономически фалит. Никога няма да стане това, с референдума, там.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 26 дек 2014 00:03

А дали Украйна би признала подобен референдум си е неин проблем, аз казвам, как би трябвало да се процедира при подобни конфронтации. Тя и да не го признае и да го признае, когато Донецк конкретно не е в ръцете и, какво значение има ?

Върни се в “Архив”