Златна топка 2014 - Кристиано Роналдо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Re: Златна топка 2014

Мнениеот Madridist » 04 дек 2014 14:04

Първо, искам да започна, че откакто промениха метода на гласуване, Меси и Роналдо, без значение дали са имали силен или слаб сезон, ще си имат пожизнено гарантирано място в тройката. Което е адски несправедливо. Също така, награда избирана от треньорите на Свазиленд, Мозамбик и т.н. - за мен не може да бъде критерий. Всъщност, никога Златната топка не съм я харесвал,нещо като Оскарите. Има толкова велики филми и актьори,които не са печелили Оскар, а в същото време откровено посредствени филми си имат Статуетката. При футболистите е по същия начин. Раул, Гигс, Дел Пиеро, Санети, Шави, Иниеста и т.н. нямат Златна топка, а Оуен и Канаваро имат. Но едните са легенди на футбола, другите просто едни от много добрите футболисти.
Сега, като фен на Реал Мадрид е нормално да защитя Роналдо. Чета коментари, че бил кръгла нула за националния, в ШЛ миналия сезон нямал принос за трофея и т.н. Отзад напред - Роналдо вкара 17 !!! гола в последното издание на ШЛ, което е абсолютен рекорд в историята на този турнир. Да, на финала игра слабо, там героя беше Рамос, но дали футболист станал голмайстор на турнира, както казах с поставен рекорд, няма основен принос за трофея. Относно националния отбор. Ами не знам колко слаб е Роналдо в националния, не ги следя редовно, но знам, че той е голмайстор номер в историята на португалския национален отбор, единствения португалец вкарвал гол в пет поредни големи шампионата . Да, на световното той игра слабо, няма да изтъквам оправдания, че не беше в перфектно здравослно състояние и т.н. Но никой в Португалия не го критикува. Защо ли ? Ами защото Роналдо с онзи хетрик срещу шведите беше причината те да бъдат на това световно. Дори сега есента, португалците имат две победи в групата си с по 1:0 и познайте кой вкара головете. Също така, не виждам какво сравнявате Аржентина и Германия с Португалия. Първите два отбора са грандове, с традиции при националните гарнитури, фаворит на всеки голям форум, там за успех се счита само първото място, всичко различно - финал, полуфинал и т.н. трагедия и провал. Докато Португалия е един силен европейски отбор, най-големия успех на Мондиал е един полуфинал преди половин век. Вижте Аржентина, освен Меси, имат играчи от световна класа като Ди Мария, Агуеро, Тевез, Масчерано. Е в Португалия, изключвам Роналдо, кой е от нивото на Ди Мария или Агуеро. И накрая няколко думи за Нойер. Уважавам го, наистина е най-добрия вратар в света в момента. Но като гледам, основния довод за номинация е световната титла на Германия. Е ако тя стане причина, да вземе Златната топка, как господата от УЕФА и ФИФА ще го обяснят на Касийяс, който е най-успешния вратар във футбола последните 15 години - 3 ШЛ, световна титла, две европейски титли и т.н. И приносът на Касийяс към тези успехи беше не по-малък от този на Нойер. Докато Касийяс не само, че не спечели Златна Топка, но дори не е бил сред номинираните. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 04 дек 2014 14:05

Нойер ???Той дори не беше най-добрият вратар в Европа миналият сезон-Тибо КУртоа беше.
Нойер дори не беше най-добрият вратар на Световното...нима хората забравиха геройствата на Кейлор Навас за Коста Рика ???
Нойер и златна топка хахахаха Роналдо си я печели като пич
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 дек 2014 14:14

Paralel написа:Разбира се, че Роналдо напълно заслужава да спечели Златната топка. Цялата кампания против него се води от фенове на Барселона и Меси, които все пак имат някакъв акъл и им е ясно, че е невъзможно да спечели аржентинецът. Другите, които са за Нойер са фенове на Байерн и Германия или хора, които просто мразят и завиждат на Роналдо.

В годините, в които гледам футбол, е имало няколко вратари, които да са ме впечатлявали повече от Нойер, които да не са печелили Златна топка - Буфон, Толдо, Кан, Шмайхел, Ван дер Саар, Касияс. Истината е, че единствено Меси и Зидан са ме впечатлявали колкото Роналдо за миналата година, като и двамата са печелили Златна топка за представянето си. За тази година Кристиано е спечелил Шампионската Лига и Купата на краля, като е станал голмайстор на Испания и Европа( Златната обувка), отбелязал е най-много голове за един турнир в историята на ШЛ(17 в 11 мача). Нещото, което е доста важно за избиране на носителя на Златна топка е и моментната форма на претендента - от началото на сезона Роналдо има изиграни 20 мача, в които е отбелязал 26 гола и е направил 12 асистенции.

А относно Световното първенство - ако Нойер или Меси бяха играли за Португалия и то контузени, какъвто беше Роналдо, щяха ли да минат групата? Златната топка е индивидуално отличие, в което само се взима предвид представянето на отборите, в които си играл. Все пак Роналдо е спечелил 2 трофея, което е напълно достатъчно.

Предизвиквам някой да ме обори, че Нойер, камо ли Меси заслужава повече от Роналдо да спечели Златната топка.

Като изключим някои откровени глупости, които си написал, в мнението ти има известен резон. Иначе, да се сравняват качествата на един нападател с тези на един вратар е като да сравняваш кое е по-тежко - 1 кг желязо или 1 кг вълна. :lol: Все пак:
1. През годината Нойер е спечелил 3 клубни трофея (световен шампион, шампион и носител на купата на Германия) и един индивидуален - най-добър вратар на СП в Бразилия.
2. На това СП Нойер има допуснати 4 гола в 7 мача, иначе казано е допускал гол на всеки 3 часа.
3. През тази година в Бундеслигата Нойер е участвал в 28 мача на "Байерн", като в 16 от тях е запазил "суха" мрежата си.
4. Ето и някои мнения на хора, които разбират малко повече от мен и от теб, и от всички във форума от тази велика игра - футбола:
- Бившият треньор на Байерн Мюнхен и треньор № 1 по успехи във футбола Джовани Трапатони смята, че вратарят на баварците Мануел Нойер трябва да спечели Златната топка: "Той е непробиваем вратар, също като Дино Дзоф. Обичам такива играчи. Мануел можеше да играе добре и като нападател", каза Трапатони пред вестник "Ла Стампа".
- Украинската футболна звезда Андрий Шевченко заяви, че според него футболист номер 1 в света за 2014-а година трябва да бъде
Мануел Нойер. Самият Шевченко, който я получи през 2004-а година като играч на Милан, даде своето предимство на вратаря на германския национален отбор: "Но ако ме питате мене, Златната топка за 2014-а година трябва да бъде в ръцете на Мануел Нойер. Той е невероятен футболист и има огромна заслуга за титлата на отбора в Бразилия", мотивира се Шева.
- Чаби Алонсо смята, че Мануел Нойер трябва да спечели Златната топка: „Ако Нойер спечели Златната топка, ще бъде абсолютно заслужено“, сподели халфът. „Той е най-добрият вратар, с който съм играл. Нойер също така е и добър полеви играч“, добави испанският футболист.
- А великият италиански вратар Джанлуиджи Буфон (Ювентус) каза: „За да спечели някой на нашия пост, трябва да направи нещо необикновено. „Златната топка" не се дава вече на най-добрия, а на този, който е вкарал най-много голове. За да я спечели вратар, трябва четири пъти поред да участва в мачове с дузпи и да спаси всички удари от бялата точка." 8-)
- "Има отличен шанс тази година вратар да спечели "Златната топка". Надявам се, че ще стане така. Успех, Нойер!", написа Чех в микроблога си в Туитър на немски език.
- Франк Рибери: "През 2013 година спечелих пет трофея с Байерн, както и три индивидуални награди. Въпреки това не взех Златната топка. Какво повече можех да направя", гневи се французинът пред списание "Шпорт Билд". "Аз знаех, че няма да спечеля щом видях как Сеп Блатер поздравява ентусиазирано Кристиано Роналдо. Има много снимки. Не съм глупав и разбрах, че Роналдо ще спечели...За 2014 година Златната топка трябва да отиде при Мануел Нойер или Ариен Робен. Няма две мнения по въпроса. Ману спечели всичко и е много добър човек, изобщо не е арогантен."
- "Според мен при раздаването на тези награди има нужда от свежа кръв. Сега се сменят Меси, Меси, Роналдо.... Не казвам, че тези уважавани футболисти не заслужават. Но не е съвсем справедливо само нападатели и атакуващи полузащитници да печелят "Златната топка".
Трябва да се отдаде заслуженото и на онези, които вършат черната работа. Тази година, когато Германия спечели световната титла, моят фаворит е Мануел Нойер", заяви Бекенбауер по време на спортната конференция PROСпорт в Москва.
П.П. И както е написал един колега - Мануел Нойер изведе играта на вратаря на едно ново, по-високо и невиждано досега равнище. Дори само заради това, че може да играе успешно и като централен защитник, той заслужава "златната топка". :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 04 дек 2014 14:18, променено общо 1 път.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 04 дек 2014 14:18

Captain Stottlemeyer, Рибери, Алонсо и Бекенбауер нормално да подкрепят Нойер. И аз мога да ти извадя, мнения на не по-малко известни футболисти и треньори, които казват, че Роналдо заслужава Златната топка. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 04 дек 2014 14:20

Нойер бил най-добрият вратар според Алонсо....ами нормално то срещу Байерн Мюнхен в Бундеслигата почти не се отправят удари към вратата им :lol: :lol: :( :o :shock: Първенство което баварците го печелят 15 кръга преди края,купуват най-добрите играчи от конкурентите си и постоянно ги отслабват ,с което дори ги докарват до зоната на изпадащите (Дортмунд)....за какво говорим ?????????????????
То и аз да съм на мястото на Нойер и аз ще допусна 5 гола за целият сезон в това жалко първенство 8-) 8-)
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 дек 2014 14:20

Madridist написа:Captain Stottlemeyer, Рибери, Алонсо и Бекенбауер нормално да подкрепят Нойер. И аз мога да ти извадя, мнения на не по-малко известни футболисти и треньори, които казват, че Роналдо заслужава Златната топка.

Всичко е политика, ще поживеем - ще видим. ;) Все пак, аз съм привел и факти в полза на Нойер, макар че да се сравняват качествата на един вратар и на един нападател е меко казано...тъпо!... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 04 дек 2014 14:23

Ще ме извинявате, ама голяма работа, че Роналдо спечели ШЛ с Реал Мадрид :!: По-точно, с отбор, струващ около 600 млн. евро :lol: С изравнителен гол в последната минута ... :roll: Световната титла е друга бира. Стига маркетинг, стига Роналдо и Меси 8-)
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 04 дек 2014 14:23

shotgun blues написа:Нойер бил най-добрият вратар според Алонсо....ами нормално то срещу Байерн Мюнхен в Бундеслигата почти не се отправят удари към вратата им :lol: :lol: :( :o :shock: Първенство което баварците го печелят 15 кръга преди края,купуват най-добрите играчи от конкурентите си и постоянно ги отслабват ,с което дори ги докарват до зоната на изпадащите (Дортмунд)....за какво говорим ?????????????????
То и аз да съм на мястото на Нойер и аз ще допусна 5 гола за целият сезон в това жалко първенство 8-) 8-)

Баси тоя Дортмунд, двама техни футболисти смениха отбора и Дортмунд станаха последни :D

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 04 дек 2014 14:24

shotgun blues написа:Нойер бил най-добрият вратар според Алонсо....ами нормално то срещу Байерн Мюнхен в Бундеслигата почти не се отправят удари към вратата им :lol: :lol: :( :o :shock: Първенство което баварците го печелят 15 кръга преди края,купуват най-добрите играчи от конкурентите си и постоянно ги отслабват ,с което дори ги докарват до зоната на изпадащите (Дортмунд)....за какво говорим ?????????????????

Виж на кое място е Бундеслигата в ранглистата на УЕФА, виж колко германски отбора продължават напред в ЕКТ и тогава пиши глупости!... :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 04 дек 2014 14:24

Жалко първенство :?: Откога нямахте победа в Германия, че не се сещам :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Върни се в “Архив”