И все пак... На мен лично французите ми се струват прекалено сериозни, прилежни и лишени от емоции хора.
Като правиш бизнес с тях, и като седнеш просто да удариш по-едно, се държат по-абсолютно един и същи начин.
Мислих ги за по-разчупени и емоционални ...
Англичаните са изключително сериозни, стриктни и отзивчиви, що се отнася до работата, но "на маса", стават нещо като нас - отпускат се и всеки може да им бъде приятел.
Най близки като манталитет до нас, поне според мен, са италианците.
В Турция съм ходил на почивка, не понасям езика им, но като разбраха, че съм българин, се стремяха да задоволят всеки мой каприз.
Демонстрираха голямо уважение към България, но ми се стори прекалено, та не знам дали бяха съвсем искрени.

А, да, нямаше проблем да си плащам в левове, учудващо добре знаеха стойноста на валутата ни.

И с много други хора, от различни страни, най-вече от Централна Европа, съм общувал, но не чак толкова много, за да мога да отлича нещо характерно.
Покрай черноморието ни съм общувал доста със сърби, но човек като е на почивка, просто не е такъв, какъвто е по-принцип.
Щях да забравя гърците... Изненадващо поне за мен, имат доста добро мнение за нас, както и за Страната ни, като цяло.
Инфото ми от преди беше, че не могат да ни дишат, и ни имат за роби и диваци.
За руснаците... К'во беше там, ако не можеш да кажеш нещо хубаво за някой, по-добре не казвай нищо.