Крисия на второ място на Евровизия!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Re: Да подкрепим Крисия и нейната песен на Евровизия

Мнениеот Der Führer » 12 ное 2014 16:21

dafquezz написа:
Der Führer написа:1. Колкото и странно да прозвучи , дядо ми е бил убит от турчин комунист . Помагали са му и българи комунисти ... Последното лошо нещо което турчин ми е причинил ( силна дума ) беше в техникума . Когато един съученик от такъв произход ме обиди на "гяур" ... след което му счупих челюста ( и бях изключен от комсомола :mrgreen: )
2. Не посещавам заведения и мероприятия където се пуска чалга ( и прозиводните стилове ) . Вкъщи всички такива канали на телевизията са под "родителски контрол" .
3. Съседната нам страна сама избра да е независима от всичко българско ... съвсем доброволно при това . Там "българин" е обидна дума в момента . А сърбите от доста време нямат никакво влияние там . Ами сърбите, румънците , гърците ( също и руснаците , англичаните , французите и американците които не знайно защо си пропуснал ) никога не са налагали "кръвен данък" . Ето ти една основателна причина .
4. По време на война загиват мирни жители - общоизвестен факт . Една поговорка гласи - каквото повикало , такова се обадило . Но България е една от малкото страни в света , където има паметници на чужди войници , убивали митни български граждани ( и селяни ) .
5. Религиите са оръжие . Някои са пацифистки ( християнство , будизъм ) , други са войнстващи - ислям , юдаизъм . Религията е най-малката причина болшинството българи да хранят неприязън към турците като цяло .
Накрая - историята е за това , за да се помни . И всеки сам да преценя за себе си . Не трябва обаче да се изопачават исторически факти ( както си сторил с гръцките селяндури ... надявам се неволно ) . Не трябва да се живее в миналото ... НО не трябва с лека ръка да се отрича нещо , само защото се е случило преди 100 , 200 или повече години . Колкото да ценностите - всеки достатъчно възрастен индивид , може сам да си изгради ценностна система . И да се опита да я предаде ( да не се бърка с наложи ) на децата си . В някои случаи може да се случи и обратното де ... и щерка ми и аз харесваме Селена Гомес . Надявам се по коренно различни причини :mrgreen:

По 1 и 2 си максимално ясен, не ги коментирам.
По 3, нали сега няма да се убеждаваме как една съвсем не малка част от Българския народ изведнъж просто така без причина й се е приискало да си има нова държава, и сърбите нямат никакво участие в тая работа. Мозъците им също не са промивани 50 години от сърбите, може би?
Дай ми за 50 години пълен контрол над произволна изолирана група хора. Гарантирам ти, накрая съвсем доброволно ще твърдят, че са тюлени, и нямат нищо общо с човешкия вид, и "човек" за тях ще е обидна дума. По-твърдоглавите ще се наложи да заколя, ама това е ок, стига да не им налагам кръвен данък, нали?
Каквото повикало, такова се обадило, казваш. Приемам, и вдигам с "На война като на война". Всеки народ има моменти, с които не може да се гордее, вклюително и нашият. Всеки има своите изцепки, някои повече от други. Не искам да се изкривяват факти, искам да се помнят, искам да бъдат извадени поуките от тях. И както вече казах, не искам да бъдем ничия изтривалка, държава на толерастите. Но, съгласи се с мен, фактът, че преди N години Асан е клал българи с башибозука не значи, че в днешно време Асан от Кърджали има желание да го прави, или трябва да търпи негативи от това. Може дае супер точен пич, може и да е пълно лайнo, не можем да знаем без да го познаваме. Етнос и религия са крайно недостатъчни характеристики да съдим някого.
Освен ако не е мангал, там горното не важи и изключенията потвърждават правилото :D

Прекалено опростяваш нещата ... нито хърватите са престанали да бъдат хървати докато са били под сръбски ботуш , нито словенците ... та дори и едната шепа черногорци са оцелели . Сигурно сърбите са набивали в главите на въпросните "българи" ,че са потомци на Александър Велики ... а не на крал Стефан примерно . Та дори и българите в Западните покрайнини все още са си Българи . А и 50 години са нищожно време . На турците 500 не са им стигнали ;)
Асан от Кърджали може и да не иска да коли българи ... ама имама може да го накара да размисли . Това имам предвид . Не е необходимо да го мразим , но една здравословна доза подозрителност няма да навреди .
За мангалите съм съгласен ... но към тях аз лично добавям евреите . Не ги харесвам просто защото са евреи .
Последна промяна от Der Führer на 12 ное 2014 16:26, променено общо 1 път.
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 12 ное 2014 16:22

За втори път в рамките на 3 дни те питам кой си ти,че да раздаваш такива квалификации и на какво отгоре се явяваш като последна инстанция за всякакви въпроси?

Гроздето е кисело...или така ми се струва :)

Потребителски аватар
Der Führer
Контакти:

Мнениеот Der Führer » 12 ное 2014 16:23

FLANKER написа:
v.r.s. написа:Децата са наистина талантливи и им желая успех, не само на Евровизия, а въобще в развитието им като личности и в музиканти! Това е по темата за песента и изпълнителите и.

Отностно комплексите на определена част от пишещите във форума, знаете ли, че много българи мюсюлмани и турци, родени в България, са се били за България и дали живота си по време на Балканските и Световните войни. Войни за които любимата на някои Русия, подкрепя Сърбия и Гърция и е срещу нас, пример е и Съединението и натиска и за абдикацията на княз Александър Батенберг. Прекланям се пред хората дали живота си за България, независимо дали се казват Асан, Ибрахим, Серьожа, Моше, Давид и т.н., както презирам тези, които в даден период са допринесли за нещастията на народа и страната ни. Както се казва, в политиката няма вечни врагове и приятели, а вечни интереси и е нормално в даден момент с предишните си врагове да се окажем от една старна, срещу предишните си приятели. Така става през ПСВ, когато сме в един съюз с Турция, срещу Русия.
А отностно отделната личност и принадлежността и към даден етнос или религия, бих имал повече доверие на турчина Вежди Рашидов, който е много по-достоен българин, милеещ за България от много етнически такива, като примерно българина и "националист" Волен Сидеров. Защото национализма не е да крещиш високопарно по площадите срещу другите, а да работиш за благото на родината, без да парадираш и вдигаш много шум.

Ще ме прощаваш v.r.s.,но знаеш ли на какъв език говори "културният" министър под Българското знаме?
П.П.И защо отново намесвате Сидеров навсякъде?И как по-точно да работи,като никога не му е давана възможност за това?

А ... възможност имаше да работи Волен . Ама предпочете със "златния си пръст" да предостави това на БСП и ДПС ( о , чудо ) :mrgreen:
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 12 ное 2014 16:25

smoothc написа:
За втори път в рамките на 3 дни те питам кой си ти,че да раздаваш такива квалификации и на какво отгоре се явяваш като последна инстанция за всякакви въпроси?

Гроздето е кисело...или така ми се струва :)

Зададох ти въпрос,опитай се да отговориш,а не да ми бягаш със заучени фрази.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 12 ное 2014 16:29

дете е, момиче е, аз самият имам две, ама бах го в цигането, няма да гласувам :twisted:
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 12 ное 2014 16:37

FLANKER написа:
v.r.s. написа:Децата са наистина талантливи и им желая успех, не само на Евровизия, а въобще в развитието им като личности и в музиканти! Това е по темата за песента и изпълнителите и.

Отностно комплексите на определена част от пишещите във форума, знаете ли, че много българи мюсюлмани и турци, родени в България, са се били за България и дали живота си по време на Балканските и Световните войни. Войни за които любимата на някои Русия, подкрепя Сърбия и Гърция и е срещу нас, пример е и Съединението и натиска и за абдикацията на княз Александър Батенберг. Прекланям се пред хората дали живота си за България, независимо дали се казват Асан, Ибрахим, Серьожа, Моше, Давид и т.н., както презирам тези, които в даден период са допринесли за нещастията на народа и страната ни. Както се казва, в политиката няма вечни врагове и приятели, а вечни интереси и е нормално в даден момент с предишните си врагове да се окажем от една старна, срещу предишните си приятели. Така става през ПСВ, когато сме в един съюз с Турция, срещу Русия.
А отностно отделната личност и принадлежността и към даден етнос или религия, бих имал повече доверие на турчина Вежди Рашидов, който е много по-достоен българин, милеещ за България от много етнически такива, като примерно българина и "националист" Волен Сидеров. Защото национализма не е да крещиш високопарно по площадите срещу другите, а да работиш за благото на родината, без да парадираш и вдигаш много шум.

Ще ме прощаваш v.r.s.,но знаеш ли на какъв език говори "културният" министър под Българското знаме?
П.П.И защо отново намесвате Сидеров навсякъде?

На какъв език говори, аз освен на български, не съм го чул да говори на друг?
А Сидеров го давам като пример за "националист".
Първият се гордее, че живее в България, обича я като единствена родина, против новините на турски е, въпреки, че е от този етнос, където и да изложи негови произведения ги определя, като български и т.н. Докато вторият само използва съществуването на другите етноси за политическите си цели, крещи срещу тях на площадите и в парламента, изживява се като голям родолюбец и се "бори" с колонизаторите, но в същото време се прекланя пред друга чужда държава-Русия. Постоянно я изтъква като наша спасителка, по време на агитацията си я споменаваше много по-често от България, закри кампанията си с руски песни и гост му беше руският посланик, въобще вече се изживява не като български, а като руски националист. Но както се казва парите нямат цвят и мирис.
А Сидеров го намесвам защото, като бивш негов подръжник имам това право. Гласувал съм за него до момента в който беше полезен, най-вече с анти ДПС риториката си, но в момента в който видях, че се обърна и от крайно десен, стана крайно ляв, започна до говори абсолютни глупости, на които самият той не вярва, видях, че вече става вреден.
А след златният му пръст, с който качи ДПС на власт, за мен той е най-големият мерзавец, който дискредитира национализма и се изплю на всичко, което е говорил и вършил до момента. Оказа се подлога на ДПС и Русия, а не български националист.

Но темата е друга и доста се отклонихме от нея.

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 12 ное 2014 16:40

Какъвто и въпросът,такъв и отговорът :)
И вместо да ме питаш глупави въпроси,по-добре учи,образовай се,развивай си таланта(ако имаш такъв),чети книги,информирай се,пътувай,слушай умните хора и бъди свободна личност(със собствено мнение).
Поздрави!

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 12 ное 2014 16:43

Der Führer написа:Прекалено опростяваш нещата ... нито хърватите са престанали да бъдат хървати докато са били под сръбски ботуш , нито словенците ... та дори и едната шепа черногорци са оцелели . Сигурно сърбите са набивали в главите на въпросните "българи" ,че са потомци на Александър Велики ... а не на крал Стефан примерно . Та дори и българите в Западните покрайнини все още са си Българи . А и 50 години са нищожно време . На турците 500 не са им стигнали ;)
Асан от Кърджали може и да не иска да коли българи ... ама имама може да го накара да размисли . Това имам предвид . Не е необходимо да го мразим , но една здравословна доза подозрителност няма да навреди .
За мангалите съм съгласен ... но към тях аз лично добавям евреите . Не ги харесвам просто защото са евреи .

Именно, хървати и черногорци са си ОК, и тук идва ръководната роля на Великия СССР. Османската държава не е целяла пълно унищожение на който и да било етнос, кланетата са на друга основа.
Хърватите, сърбите и черногорците, дори заедно, не са достатъчна конкуренция или дразнител, както искаш, на руснаците. Една обединена и независима България, обаче.... не забравяй всички изброени народи кой ги е направил хора и им е дал културата, най-вече на руснаците!
Здравословна доза подозрителност е напълно ОК и трябва да я има. Абсолютно всичко и всеки трябва да бъде подлагано на съмнение и преценка, иначе сме овце.
По темата с евреите не ми се започва, кое защо и как, че там трябва да се връщаме в средновековието.
Последна промяна от dafquezz на 12 ное 2014 16:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 12 ное 2014 16:44

v.r.s. написа:
FLANKER написа:

П.П.И защо отново намесвате Сидеров навсякъде?

На какъв език говори, аз освен на български, не съм го чул да говори на друг?
А Сидеров го давам като пример за "националист".
Първият се гордее, че живее в България, обича я като единствена родина, против новините на турски е, въпреки, че е от този етнос, където и да изложи негови произведения ги определя, като български и т.н. Докато вторият само използва съществуването на другите етноси за политическите си цели, крещи срещу тях на площадите и в парламента, изживява се като голям родолюбец и се "бори" с колонизаторите, но в същото време се прекланя пред друга чужда държава-Русия. Постоянно я изтъква като наша спасителка, по време на агитацията си я споменаваше много по-често от България, закри кампанията си с руски песни и гост му беше руският посланик, въобще вече се изживява не като български, а като руски националист. Но както се казва парите нямат цвят и мирис.
А Сидеров го намесвам защото, като бивш негов подръжник имам това право. Гласувал съм за него до момента в който беше полезен, най-вече с анти ДПС риториката си, но в момента в който видях, че се обърна и от крайно десен, стана крайно ляв, започна до говори абсолютни глупости, на които самият той не вярва, видях, че вече става вреден.
А след златният му пръст, с който качи ДПС на власт, за мен той е най-големият мерзавец, който дискредитира национализма и се изплю на всичко, което е говорил и вършил до момента. Оказа се подлога на ДПС и Русия, а не български националист.

Но темата е друга и доста се отклонихме от нея.

На турски ,приятелю!Но "незвисимите " медии удобно го скриха.Сидеров говори истината,която за много хора е неудобна.А тоя златен пръст вече става смешен.Ти си бивш негов подръжник ,аз съм настоящ.Това за подлогата удобно бе наслагвано от същите "независими" медии.Спирам и аз дотук,защото темата е съвсем различна и ще ни се скарат ;)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Долно уйно
Контакти:

Мнениеот Долно уйно » 12 ное 2014 16:44

Балкански Орел написа:
IvailoRz написа:Ще си кажат : тея са ебаси долната нация щом имат комплекси от това съседа ти да се казва Хасан ... и ще са прави :mrgreen:

Това какво общо има ? Аз казах, че не съм съгласен да ни представляват на гейската Евровизия, а не че имам комплекс да живея в близост с турци.Напротив.

Един въпрос, какво и е гейското на тази ДЕТСКА Евровизия?
Бахти педофилите сте някой хора тук, алоо говорим за деца, а не за пълнолетни хора.
Пародийна Перуканова Лига a.k.a. ППЛ, Made in Bulgaristan

Върни се в “Архив”