pomiqr201 написа:Кашчей написа: Лъвът е цар на джунглата
Лъвът никога не може да е цар на джунглата, защото живее в саваната.
След това недомислие, как да ти вярвам на останалото написано? Дядото казваше, че когато другите се замярат с домати, те тогава започват да берат техните от градината, но пък бяха домати, а не извращения, като сегашните!
Думата джунгла произхожда от “джангал”, което на езика хинди означава пустиня. По-късно приема смисъл на ниски, вечно зелени разпръснати храсти. Днес на друго.
Въобще не ме вълнува произходът на думата и значението и преди 2 000 години. Ти говориш за сега и аз ти опонирам за сега. Преди 2000 години е имало лъвове и в южна Европа, а тук нито пустиня, нито джунгла, но това не ги е правело господари на ареала им.
Малко се отплеснахме от земеделието в България и неговият цъфтеж, но нали затова е форум
Твърде много изоставена земя се вижда все още у нас, за да говорим за цъфтеж. Аз дадох пример с прасковена градина, но явно е трудно за разбиране-тази страхотна градина в момента не дава и една праскова за пазара, но за сметка на това има много джанки и тук таме царевица за прасето и кокошките. Говоря за нещо от порядъка на 1000 дка, като площ. Възможно е и да са повече.