Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот CTAHKO » 09 ное 2014 19:15

pomiqr201 написа: След Втората световна война всички държави започват електрецифиране, индустриализация и строене на пътища. Само че при нас не се е получило много успешно, защото сме го правили за бройка, не на качество. Все едно ГЕРБ да си препишат цифровата телевизия днес , иначе никога е нямало да я имаме :-D

Уоу, цялата ни енергийна система е от това време ;) Цялата ни индустрия е от това време, цялата ни пътна инфраструктура също е правена по това време. Наясно ли си колко мостове са построени? А за моста на Витиня нещо да кажеш? А преди колко време е строен? Нямало качество, а 8-) Абе друго си е сегашното качество. Друго си е да построиш Дунав мост 2 и на следващата година да има нужда от ремонт ;) Ама важното е, че не е строен от гадните комунисти, нали ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 09 ное 2014 19:19

pomiqr201 написа:
Кашчей написа:
Лъвът е цар на джунглата

Лъвът никога не може да е цар на джунглата, защото живее в саваната. :mrgreen:
След това недомислие, как да ти вярвам на останалото написано? Дядото казваше, че когато другите се замярат с домати, те тогава започват да берат техните от градината, но пък бяха домати, а не извращения, като сегашните!

Думата джунгла произхожда от “джангал”, което на езика хинди означава пустиня. По-късно приема смисъл на ниски, вечно зелени разпръснати храсти. Днес на друго.

Въобще не ме вълнува произходът на думата и значението и преди 2 000 години. Ти говориш за сега и аз ти опонирам за сега. Преди 2000 години е имало лъвове и в южна Европа, а тук нито пустиня, нито джунгла, но това не ги е правело господари на ареала им.
Малко се отплеснахме от земеделието в България и неговият цъфтеж, но нали затова е форум 8-)
Твърде много изоставена земя се вижда все още у нас, за да говорим за цъфтеж. Аз дадох пример с прасковена градина, но явно е трудно за разбиране-тази страхотна градина в момента не дава и една праскова за пазара, но за сметка на това има много джанки и тук таме царевица за прасето и кокошките. Говоря за нещо от порядъка на 1000 дка, като площ. Възможно е и да са повече.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

pomiqr201

Мнениеот pomiqr201 » 09 ное 2014 19:25

CTAHKO написа:
pomiqr201 написа: След Втората световна война всички държави започват електрецифиране, индустриализация и строене на пътища. Само че при нас не се е получило много успешно, защото сме го правили за бройка, не на качество. Все едно ГЕРБ да си препишат цифровата телевизия днес , иначе никога е нямало да я имаме :-D

Уоу, цялата ни енергийна система е от това време ;) Цялата ни индустрия е от това време, цялата ни пътна инфраструктура също е правена по това време. Наясно ли си колко мостове са построени? А за моста на Витиня нещо да кажеш? А преди колко време е строен? Нямало качество, а 8-) Абе друго си е сегашното качество. Друго си е да построиш Дунав мост 2 и на следващата година да има нужда от ремонт ;) Ама важното е, че не е строен от гадните комунисти, нали ;)

Явно трябва да ти го напиша, като на 7-годишен, защото инак трудно смилаш. През "комунизъмът" е направено това което е трябвало да се направи и който и да е бил на власт е щял да го направи. НО през "комунизъмът" са изградени един куп ненужни глупости за спорта, които глупости са били издържани от работещи сектори и така да го наречем вход за контрабандни стоки. И тези неработещи сектори са сринали и работещите. И тези неработещи сектори са държани изкуствено, за да е мирно населението, но гумата се е спукала, колата е излетяла в дерето и е обявен край на "недоносчето", защото мама и тати са давали пари на дъщеря си и на сина си, които по цял ден са лежали в леглото, докато другото им дете се е сбръчквало от работа, викали са му браво и са му прибирали парите.

pomiqr201

Мнениеот pomiqr201 » 09 ное 2014 19:28

Кашчей написа:
pomiqr201 написа:
Кашчей написа:
Лъвът е цар на джунглата

Лъвът никога не може да е цар на джунглата, защото живее в саваната. :mrgreen:
След това недомислие, как да ти вярвам на останалото написано? Дядото казваше, че когато другите се замярат с домати, те тогава започват да берат техните от градината, но пък бяха домати, а не извращения, като сегашните!

Думата джунгла произхожда от “джангал”, което на езика хинди означава пустиня. По-късно приема смисъл на ниски, вечно зелени разпръснати храсти. Днес на друго.

Въобще не ме вълнува произходът на думата и значението и преди 2 000 години. Ти говориш за сега и аз ти опонирам за сега. Преди 2000 години е имало лъвове и в южна Европа, а тук нито пустиня, нито джунгла, но това не ги е правело господари на ареала им.
Малко се отплеснахме от земеделието в България и неговият цъфтеж, но нали затова е форум 8-)
Твърде много изоставена земя се вижда все още у нас, за да говорим за цъфтеж. Аз дадох пример с прасковена градина, но явно е трудно за разбиране-тази страхотна градина в момента не дава и една праскова за пазара, но за сметка на това има много джанки и тук таме царевица за прасето и кокошките. Говоря за нещо от порядъка на 1000 дка, като площ. Възможно е и да са повече.

Мен какво ме вълнува, че не те вълнува. Лъвовте от 2000 години им казват царе на джунглата, тъй че мнението на Кашчей е за сметището.

Да гледаш праскови е скъпо. Джанките даже не се нуждаят от гледане.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 ное 2014 19:31

pomiqr201 написа:
CTAHKO написа:

Явно трябва да ти го напиша, като на 7-годишен, защото инак трудно смилаш. През "комунизъмът" е направено това което е трябвало да се направи и който и да е бил на власт е щял да го направи. НО през "комунизъмът" са изградени един куп ненужни глупости за спорта, които глупости са били издържани от работещи сектори и така да го наречем вход за контрабандни стоки. И тези неработещи сектори са сринали и работещите. И тези неработещи сектори са държани изкуствено, за да е мирно населението, но гумата се е спукала, колата е излетяла в дерето и е обявен край на "недоносчето", защото мама и тати са давали пари на дъщеря си и на сина си, които по цял ден са лежали в леглото, докато другото им дете се е сбръчквало от работа, викали са му браво и са му прибирали парите.

Да ти го напиша като на 3 годишен. ГЛУПОСТ ДО ГЛУПОСТ :!: Сега защо не се прави това, което трябва да се прави ;)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

pomiqr201

Мнениеот pomiqr201 » 09 ное 2014 19:40

Така е. Глупост до глупост. В момента е комунизъм и Тодор Славков е премиер на България и започва ноемврийския пленум на ЦК на БКП, на който ще ни обеснят как комунистическата икономика продължава да процъфтява и да покорява нови висини и така ще бъде до края на света, защото с яйце и лютеница в ръце ще победим прогнилия западаен капитализъм, в който държим парите си за всеки случай, ако некадърното ни управление и разхищение вземе да банкутира до такава степен, че процъфтяващата ни комунистическа икономика покорила непокорени върхове вземе, че няма някакви си 1,3 млрд. долара, за да погасим вноската си към прогнилия Запад. Упс, Тошко се е напил и говори глупости. Дръпнаха шалтера на АЕЦ, за да не му слушаме глупостите.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 ное 2014 20:06

CTAHKO написа:
THE G.A.M.E написа:Станкич, и сега изнасяме.

Е, не е количествено колкото преди 89-та, но има време и за това.

Колкото до внасянето ...
То не е изненадващо, срамно е, че изнасяме качествената си продукция, а внасяме ментетата на съседите.
Но к'во да се прави... Може да се поправят нещата, но ако се намали корупцията в сектора.

Доматите български ли са? Лукът български ли е? Картофите български ли са? Ябълките български ли са? Чесънът български ли е? Фасулът български ли е? Лещата? Чушките (пипера)? Зелето?Да ти изброявам ли още селскостопански продукти, които се внасят? Всъщност, кое е българско? Селското стопанство не е само зърно и винопроизводство (с прилежащите му лозови масиви) ;)

Не знам ти от къде си купуваш, но аз консумирам само качествена БГ продукция. ;)

С малко усилия, всеки може да хапва само добри продукти, наше прозизводство.
Вярно, малко по-скъпо е, но си заслужава.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 ное 2014 20:10

CTAHKO написа:
FLANKER написа:
Станкич,ама имаме ли селско стопанство? 8-)

Според играта и помияра имаме :) Според мен, имаме някакво бегло подобие на такова :)

Ами въпрос на гледна точка.

Аз съм се убедил, че мнозинството българи, са страшно черно-гледи хора.
Някои и 2 000 евро на месец да вземат, ще мрънкат, що не са 2 001 евро.

Не сме най-бедната нация в света, но за сметка на това, сме най-мрънкащата.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 09 ное 2014 20:15

THE G.A.M.E написа:
CTAHKO написа:
THE G.A.M.E написа:Станкич, и сега изнасяме.

Е, не е количествено колкото преди 89-та, но има време и за това.

Колкото до внасянето ...
То не е изненадващо, срамно е, че изнасяме качествената си продукция, а внасяме ментетата на съседите.
Но к'во да се прави... Може да се поправят нещата, но ако се намали корупцията в сектора.

Доматите български ли са? Лукът български ли е? Картофите български ли са? Ябълките български ли са? Чесънът български ли е? Фасулът български ли е? Лещата? Чушките (пипера)? Зелето?Да ти изброявам ли още селскостопански продукти, които се внасят? Всъщност, кое е българско? Селското стопанство не е само зърно и винопроизводство (с прилежащите му лозови масиви) ;)

Не знам ти от къде си купуваш, но аз консумирам само качествена БГ продукция. ;)

С малко усилия, всеки може да хапва само добри продукти, наше прозизводство.
Вярно, малко по-скъпо е, но си заслужава.

Трудно е да положиш малко повече усилия, хората искат всичко на поднос да им се дава, ама пък за алкохол никой не се свени да дава пари, дори и да няма. :lol:
Изображение

Потребителски аватар
GOLEADOR

Мнениеот GOLEADOR » 09 ное 2014 20:16

Трудно се намира българска продукция и трябва да се отбележи,че качеството и често е много ниско.За това предпочитам гръцки дини пред тези произведени в България.Излиза по-скъпо,но качеството си заслужава.Интересно е,че вече трудно различавам българските от вносните домати.Еднакво лоши са.Дали защото българските производители използват холандски семена или търговците лъжат за произхода на стоката,но хубавия домат изчезна от пазара.

Върни се в “Свободна зона”