Черно море - Ботев Пд

Модератори: paceto, kartago, Iceberg, SkArY_9, гарфилд, slavia_forever, Madridist

КироВарна
Контакти:

Re: Черно море - Ботев Пд

Мнениеот КироВарна » 03 ное 2014 10:34

yavorescu написа:Отлично първо полувреме, но малко започнахме да се отпускаме към края му и така продължи до последната свирка. Надявам се Божилката да е гледал внимателно как трябва да играе един атакуващ халф -- с остри извеждащи подавания, бързи отигравания, стрелба от дистанция, агресия в половината на противника. Не да стиска топката между краката си както родилка главичката на първата си рожба. Отличен мач за Буркхардт, както и останалите в средата на терена. Браво на Кольо, че в този мач реши да не заложи на Бекир. Иршак, Балтанов и Гамаков са енергични и агресивни халфове, трябваше да отговорим на агресията с агресия. Ботев бяха като писенца през първото полувреме... Странно беше да наблюдавам Паланчелоти в по-предни позиции, поздравления за майсторството при гола.

Не знам дали само на мен така ми се струва или си е така, но формацията ни е безумно рискова. По принцип при всички формации с трима отзад защитниците са *централни* и играят в линия, а при нас Сашо и Мишо играят като типични халф-бекове -- поне единия от двамата винаги е в полето на противника или е много встрани към тъча, където трябва да е класическия халф-бек... Така, най-вече комбинирано с четиримата вътрешни полузащитници и крилата, получаваме чудовищен превес в средата на терена, където мачкаме, особено ако вдигнем скоростта. Но при контраатаки и един по-бърз и тактически по-грамотен противник сме на пангара. Интересно ми е как ще се развие тази тъй странна Кольова идея по-нататък.

И аз ги имам същите притеснения.В Разград например,където срещу много грамотен и бърз отбор,играхме по същият начин.Ако се бяхме бетонирали,можехме да измъкнем една точка евентуално....Но нахалството на Кольо ми хареса.Човекът показва,че МОРЕТО ще играе агресивно,бързо и красиво,независимо къде и с кого!!!Как ще се решава проблемът с контрите на противниците,ще е много възлов момент!Ако успеем да се справяме с това,скоро ще имаме много опасен отбор!Кольо играе смело,а късметът обича смелите!

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 03 ное 2014 10:46

При всички случаи предпочитам да се надиграваме с противника, вместо да се затваряме. Не обичам катеначото и моуриньовските тактики. За мен е важна играта, желанието за победа и себераздаването, резултата не чак толкова. Но мисълта ми е, че има голяма опасност да губим катастрофално с тази формация и то основно поради причината, че не е е реализирана по правилата. Кольо е един вид новатор в това отношение; колкото и да търся, не мога да намеря информация за отбор, играл някога в такава странна схема.

Срещу Лудогорец Кольо направи грешката, че започна с 3-5-2 вместо 3-6-1. Миро се бори много наистина, но още един халф можеше и да наклони везните. Според мен единият нападател беше излишен. От друга страна, няма гаранция, че щяхме да измъкнем нещо при 4-2-3-1 с двама изявени дефанзивни халфа.

Потребителски аватар
greenpeak
Контакти:

Мнениеот greenpeak » 03 ное 2014 16:48

Формацията ни в защита е мега рискова, особено при контри на противника. Не се покриват зоните и проблемите ни с/у грамотни отбори са неизбежни.
Отделен е въпросът за пропуските ни в нападение, когато наши нападатели излизат сами с/у противниковият вратар.
yavorescu, Божилов не го виждам въобще при тази схема от последните мачове.

yavorescu
Контакти:

Мнениеот yavorescu » 03 ное 2014 20:02

greenpeak написа:yavorescu, Божилов не го виждам въобще при тази схема от последните мачове.

Аз пък го виждам, на позицията на която беше в този мач :)

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 03 ное 2014 23:40

Изобщо не ми пука дали е рискова, важното е, че има ФУТБОЛ в нея, ние играем красив и комбинативен футбол с много скорост! Разбира се, уточнявам - за мащаба на А група. Не по-малък риск е да се окопаваш с 11 отзад и да чакаш светлото бъдеще в канонада от удари към вратата си. Аз искам такъв футбол от отбора, още през 2008 макар и в 4-5-1 пак играехме нещо като тики-така, днес мисля, че тази схема е завършена като налагаме жестоко мачкане в средата на терена с точните изпълнители. Жалкото е, че нямаме някой като Жоро Илиев или Кривия, но пак ще кажа - за този ни футбол и идеи имаме ТОЧНИТЕ ПИЧОВЕ, Марчин е идеалния подавач в този тип игра и мисля, че всички се убедиха какъв играч е поляка! Нямал техника....ми няма да задържаме топката излишно....попиля ги онзи ден :idea:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 04 ное 2014 11:41

BRF написа:2:1 ми е прогнозата!Пожелавам ви успех в борбата за първата шестица!

:shock: :shock: :shock: откъде имаш инфо как ще ни свършат мачовете, и тоя и с Берое ги позна точно!!

Много хубав футбол демонстрирахме първото полувреме, обаче второто не беше така добре! Доста се поумориха играчите според мен, това наистина е някакъв луд тотален футбол на Колю... и ако трябва да съм честен много ми харесва, обаче принципно мача е 90 мин. и ако окапваме за 60 мин. няма да е много добре, дори Ботев Пд можеха да направят 2:2, въпреки че реалния резултат беше 5:1 ..трябва да се работи много върху физическата подготовка на играчите, особено зимата ако ще играем всеки мач така. И също така може би е добре да делим играта на периоди ...примерно първите 20 мин. мачкаме противника, после 10 мин. по-лежерно темпо и последните 15 мин. пак мачкаме ...и второто полувреме нещо подобно :roll: Или пък да се работи изключително прецизно със смените, за да са ни свежи играчите особено дефанзивните халфове!

Вчера ми харесаха всички, но на мен много ми допадна играта на Паланков ...може би, защото заради дърводелските му изяви по-рано при нас очаквам по-малко ...но наистина много добре се справя напоследък, играе доста комбинативно и вчера се отчете с гол! И пак обратно на другите, Марчин не ми хареса особено ...той не умее да задържа топката и това е голям проблем! За мен търси по най-бързия начин да се отърве от топката и ако няма свободни играчи не е добре! Действа прибързано точно заради неумението да задържа добре топката ...в тоя смисъл и Стенио, и Паланков и Клок ми харесаха повече вчера :oops: не казвам, че Марчин няма качества ..примерно е добре на удари отдалеч, извеждащи подавания, дава височина и т.н., ама има още много да се желае във владението на топката и разиграването. Щото Стенио, Клок, Паланков умеят и да пробиват, което е много важно и затова нещата ни се получават ...точно заради това пробиване се отварят пространствата! И също много се надявам сега Бекито да не бъде изваден от групата, защото тъкмо почна да показва качества и искам да се утвърждава в основния състав ;)
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 04 ное 2014 13:42

ogrizko написа:
BRF написа:2:1 ми е прогнозата!Пожелавам ви успех в борбата за първата шестица!

:shock: :shock: :shock: откъде имаш инфо как ще ни свършат мачовете, и тоя и с Берое ги позна точно!!

Късмет!До скоро си мислих,че съм ви познал 3 поредни мача на точен-Берое,Лудогорец и Ботев!Оказа се,че сте паднали от Разград с 2:0 при прогноза 1:0! :?
п.п.Човекът "предизвикал" тези мои прогнози е шутърмена!Очаквах да има повече достойнство и след като ме нападна няколко пъти за прогнози,сега ако не да се извини,поне да поздрави :? !Ще го изчакам още малко и спирам с прогнозите :lol: !

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 05 ное 2014 23:11

Напротив, поздравил съм те в темата за мача ни с Берое още, макар и с дни по-късно, тъй като имах пътувания и общо взето бях и съм доста зает сега. Какво да ти кажа - давай смело прогнози :mrgreen:
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 06 ное 2014 14:23

ShooterMan написа:Напротив, поздравил съм те в темата за мача ни с Берое още, макар и с дни по-късно, тъй като имах пътувания и общо взето бях и съм доста зает сега. Какво да ти кажа - давай смело прогнози :mrgreen:

Майтапя се бе човек! :)

Върни се в “Черно море”